Tekijänoikeudet mm. röntgenkuviin (sis. kuvia)

Suomessa on monia lakeja. Yksi niistä koskee tekijänoikeuksia. Oikleuksia itse kunkin tuottamaan tekstiin ja ottamiin valokuviin ja videoihin.

Tekijänoikeudellisen suojan saamiseksi kyseessä pitää olla teos. Valokuva usein on teos, yleensä aina. Rontgenhoitajan ottama röntgenkuva taas ei ole teos, koska kuka tahansa samassa tilanteessa röntgenkuvan ottava ottaisi likimain samanlaisen kuvan.

Onko sitten röntgenhoitajalla, joka virassa toimiessaan ottaa minusta valokuvan pyynnöstäni, tekijänoikeudet ottamaansa valokuvaan? Entä poliisilla joka kuvaa minut pyynnöstäni kun käyn noutamassa asiakirjoja tai muita dokumentteja?

Suojaavatko tekijänoikeudet alla olevia kuvia, ketä, miksi?

Noin niinko tuo videokin, että omistaako joku ko. videon oikeudet – tuskin sentään.

hmm. tuo kuva ”videotallenteesta”, eli DVD:stä… väitän, että se ei nauti minkäänlaista suojaa, paitsi ollessaan kotelossa 😀

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu