THL:n Mika Salminen tietää: näin korona tarttuu -> ohjeet tartunnan välttämiseksi

Kuinka moni katseli A-studin A-Talk ohjelman: Miten Suomi varautuu koronaan? Ensiesitys oli torstaina 27.2.2020?

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen puhui järkeviä todeten, että (30min…)”väärää tietoa liikkuu paljon. Meidän (Suomen) viranomaisten tietoon voi luottaa. Lisäksi ministeri oli sitä mieltä, että mediassa koronauutisointi on mennyt hieman överiksi.

THL:ta (viranomainen jonka tietoon voi luottaa) edusti THL:n johtaja Mika Salminen. Hän vastasi toimittajan kysymykseen siitä miten koronavirus tarttuu. Salminen totesi (23min.) [lyh]: ”korona tarttuu pääasiassa kosketustartuntana ja pisaratartuntana. Ilmatartuntana se ei tartu.” – ”[jotta tartunnan saisi] pitää olla lähellä [viruksen kantajaa] ja kohtuullisen pitkään, että 15 minuuttia on laskettu, että se aika on niinku lähikontaktissa.

Tarkkaan on tutkittu – tarkoitan ”laskettu”. Jos olen lähikontaktissa vain 14 minuuttia niin ei hätää. Hyvä! Tarkkana pitää olla.

Miten on? Kuinka moni uskoo Salmisen sanomaa: 15 minuuttia?
Niinhän se on, että Suomen viranomaistietoon voi luottaa!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu