THL:n Mika Salminen tietää: näin korona tarttuu -> ohjeet tartunnan välttämiseksi

Kuinka moni katseli A-studin A-Talk ohjelman: Miten Suomi varautuu koronaan? Ensiesitys oli torstaina 27.2.2020?

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen puhui järkeviä todeten, että (30min…)”väärää tietoa liikkuu paljon. Meidän (Suomen) viranomaisten tietoon voi luottaa. Lisäksi ministeri oli sitä mieltä, että mediassa koronauutisointi on mennyt hieman överiksi.

THL:ta (viranomainen jonka tietoon voi luottaa) edusti THL:n johtaja Mika Salminen. Hän vastasi toimittajan kysymykseen siitä miten koronavirus tarttuu. Salminen totesi (23min.) [lyh]: ”korona tarttuu pääasiassa kosketustartuntana ja pisaratartuntana. Ilmatartuntana se ei tartu.” – ”[jotta tartunnan saisi] pitää olla lähellä [viruksen kantajaa] ja kohtuullisen pitkään, että 15 minuuttia on laskettu, että se aika on niinku lähikontaktissa.

Tarkkaan on tutkittu – tarkoitan ”laskettu”. Jos olen lähikontaktissa vain 14 minuuttia niin ei hätää. Hyvä! Tarkkana pitää olla.

Miten on? Kuinka moni uskoo Salmisen sanomaa: 15 minuuttia?
Niinhän se on, että Suomen viranomaistietoon voi luottaa!

+1
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja. Entinen heikompien auttaja, siitä kiitos Sonjalle.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu