Toivon nopeaa ilmastonmuutosta

Maapallon ilmasto muuttuu, se lämpenee. Minä toivon merkittävää muutosta mielipideilmastoon. Toivon, että riisinsyöjiä katsellaan jatkossa kummeksuen.

Moni syö nykyisin enemmän kasviksia, hyvä! Juuri katselin uutisia joissa näytettiin kouluruokailun kasvisruokaa, joka oli riisiä lisukkeineen.

Jos mielipideilmasto muuttuisi suosimaan kotimaista ohraa ja kauraa riisin sijaan… – => vähenisivät Suomen kasvihuonekaasujen päästöt.

Miksi riisiä?

Riisi kasvaa Suomessa huonosti, missä?
Suomessa sen sijaan kasvaa terveellisiä viljoja joilla riisin voi korvata: kaura ja ohra.

Jokainen varmasti tietää, että karjalanpiirakoiden puurona käytettiin alun perin ohrapuuroa. Miksi siiryttiin riisiin?

Miltä maistuu ohrapiirakka jossa täytteenä on kauramaitopohjainen kotimainen puuro? Paljonko riisipiirakkaa kalliimpi se olisi?

Olen ollut yhteydessä moniin valmisruokaa valmistaviin yhtiöihin ja esittänyt heille toiveen: vaihtakaa riisi hivenen kalliimpaan kotimaiseen korvaajaan – hintakysymys!(?)

Jos riisi korvattaisiin niin kouluruokailussa kuin eineksissäkin ohralla (tai kauralla, gluteeniton) sillä saattaisi olla vaikutusta jopa suomalaisten työllisyyteen ja hyvinvointiin.
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu