Toivon nopeaa ilmastonmuutosta
Maapallon ilmasto muuttuu, se lämpenee. Minä toivon merkittävää muutosta mielipideilmastoon. Toivon, että riisinsyöjiä katsellaan jatkossa kummeksuen.
Moni syö nykyisin enemmän kasviksia, hyvä! Juuri katselin uutisia joissa näytettiin kouluruokailun kasvisruokaa, joka oli riisiä lisukkeineen.
Jos mielipideilmasto muuttuisi suosimaan kotimaista ohraa ja kauraa riisin sijaan… – => vähenisivät Suomen kasvihuonekaasujen päästöt.
Miksi riisiä?
Riisi kasvaa Suomessa huonosti, missä?
Suomessa sen sijaan kasvaa terveellisiä viljoja joilla riisin voi korvata: kaura ja ohra.
Jokainen varmasti tietää, että karjalanpiirakoiden puurona käytettiin alun perin ohrapuuroa. Miksi siiryttiin riisiin?
Miltä maistuu ohrapiirakka jossa täytteenä on kauramaitopohjainen kotimainen puuro? Paljonko riisipiirakkaa kalliimpi se olisi?
Olen ollut yhteydessä moniin valmisruokaa valmistaviin yhtiöihin ja esittänyt heille toiveen: vaihtakaa riisi hivenen kalliimpaan kotimaiseen korvaajaan – hintakysymys!(?)
Jos riisi korvattaisiin niin kouluruokailussa kuin eineksissäkin ohralla (tai kauralla, gluteeniton) sillä saattaisi olla vaikutusta jopa suomalaisten työllisyyteen ja hyvinvointiin.
”Jokainen varmasti tietää, että karjalanpiirakoiden puurona käytettiin alun perin ohrapuuroa.”
Tai niin no – EU:ssa eivät tiedä koska ”riisipiirakka” sai suojan – hassua!
Ilmoita asiaton viesti
No jaa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rjaaskel/taas-on-juttu-havinnyt/#comment-3478195
Ilmoita asiaton viesti
Seuraava juttu…
* * *
Hämmästyin vastauksestasi liikaa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/miksi-saannot-on-tehty
Julkaisu n. klo. 13:13.
Kiitän!
yt. Juhani
http://www.somake.info
Ilmoita asiaton viesti
Mihin perunan unohdit?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoittanet elokuvaa jonka voi syödä?
Ilmoita asiaton viesti
Peruna on puolankalainen ruokaympyrä.
https://hikipedia.info/wiki/Puolanka
Ilmoita asiaton viesti
Perunasta linkin takana kerrottiin:
”Puolalainen keittiö on tyypiltään itä-kainuulainen ja perinteinen. Se on saanut vaikutteita naapurimaidensa ruokatraditiosta vuosisatojen kuluessa. Puolankalaiseen ateriaan kuuluu erottamattomana osana keitot. Tunnetuimmat ovat pottukeitto, hernekeitto ja pontikankeitto. Kaikkien keittojen kanssa tarjotaan kotona keitettyä perunaa. Kylminä alkupaloina syödään Jalostajan lihapullia ja toissa syksynä pakastettuja mustikoita. Lämpimänä alkupalana tarjotaan maksalaatikkoa tai pottuja. Juomana keskenkäynyttä kiljua tai sahtia, joka on valmistettu perinteisellä menetelmällä. Pääruokana syödään kalaa ja riistaa (puol. kalloa ja riistoa). Kalaruokiin kuuluvat Boy-silllin ja pienten ahventen ohella lohen ja taimenen poikaset, joita Kiiminkijokiyhdistys tuottaakin runsaasti. Kalaruokia tarjotaan erityisesti alkukesästä, heti poikasistutusten jälkeen. Pääruoan kanssa tarjotaan keitettyjä pottuja, perunoita, perunaa, pottuja ja erilaisia potusta tehtyjä perunanmakuisia lisäkkeitä. Ruoan kanssa tajotaan myös tummaa ja vaaleaa pottua sekä voita. Erityisiä paikallisia herkkuja ovat mm. pottuvoi, pottumaito, rössypottu ja kastikepottu sekä revitty ruisleipä.”
Että no joo!?
Ilmoita asiaton viesti
Riisi on varsin mitätön ravintoköyhä elintarvike.
Kaikkialla se halutaan valkoisena, ja sen vuoksi riisi kiillotetaan.
Samalla poistetaan riisin pintakerroksessa olevat ravintoaineet, ja ne syötetään kotieläimille.
Vatsantäyte, eikä juuri muuta.
Täysjyväruis on ylivertainen ravintoaine.
Ilmoita asiaton viesti