Tottakai OTKES osallistuu

Jyväskylässä 168 ihmisen evakuointiin johtaneen kerrostalopalon tutkinta alkoi eilen. OTKES (onnettomuustutkintakeskus) on luvannut tehdä tänään maanantaina omalta osaltaan päätöksen siitä osallistuuko se tutkintaan.

Onnettomuus(?) ei onneksi vaatinut ihmishenkiä. Paloviranomaisilla on herännyt epäilys siitä, että onko rakentamismääräyksiä rikottu.

Neljä henkilöä oli altistunut savulle. Uutispätkästä ilmeni myös, että ainakin osa asukkaista oli toiminut väärin. He olivat palosta tiedon saatuaan lähteneet asunnostaan, vaikka ohje on, että tuollaisessa tilanteessa pitää nimenomaan pysyä asunnossa odottaen pelastustoimia.

”Alatalosta mulle soitti yks mummo, että teidän talo palaa. Sitten äkkiä vaatteet päälle. Sitten mulle tuli vielä hätä, että kun mies jäi vielä asuntoon, että miten se pääsee sieltä pois. Kyllä se sitte… ”

Ottaen huomioon onnettomuuden suuruus, sekä siihen sisältyneet riskit, rohkenen olettaa, että OTKES osallistuu tutkintaan.

Lienee niin, että jatkossa ihmisille tiedotetaan paremmin siitä miten tulipalotilanteessa pitää toimia. Ehkä myös rakentamismääräyksiä tarkennetaan, mukaan lukien suoritettavat lopputarkastukset.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu