Trauma

”Miten siis selviytyä henkirikoksen aiheuttamasta traumasta?”

Trauma on TV1:n sarja.

Ihmiset ovat erilaisia. Toiset traumatisoituvat herkemmin. Varmastikin Suomessa yksi merkittävä syy traumatisoitumiseen on läheisen odottamaton kuolema.

”Traumaattinen tilanne voi olla esimerkiksi läheisen ihmisen kuolema, itsemurha lähipiirissä, vakava sairaus tai vammautuminen, onnettomuudet tai väkivallan kohteeksi joutuminen.”

Itse oletan, että pahimman trauman voisi aiheuttaa läheisen itsemurha. Mikä markitys tuossa sitten on sillä jättääkö itsensä tappanut jälkeensä viestin jossa selittää tekonsa?

Entä jos itsensä tapattanut selkeästi syyllistää teostaan jotkin tapahtumat tai jopa tietyn henkilön. Miten jälkeen jääneet siihen reagoivat? Entä ne jotka ovat tapahtumien takana – helpottaako tieto…

Olen varma, että mm. koulukiusaaminen on johtanut lasten itsemurhiin. Miten tuollainen vaikuttaa kiusaajiin?

Kyllä aikuisiakin kiusataan, niin työpaikoilla kuin muuallakin. Minkä verran kukakin kiusaamista sietää, sitä ei voi tietää. Mikä on kiusaamista?

Pitäisikö osata sanoa: älä kiusaa, voin kuolla? Uskoisiko kiusaaja?

Väkivaltainen kuolema on aina tapahtuma joka helposti traumatisoi. Olipa tuo väkivalta sitten henkistä tai fyysistä. Mitä on henkinen väkivalta?

 

 

 

 

 

 

”…

Traumoja voitaisiin varmasti estää puhumalla, keskustelemalla. Pitäisi osata puhua asiat selviksi, ilman nyrkkejä, ilman minkäänlaista väkivaltaa.

Miksi nykymaailmassa on niin paljon ihmisiä jotka ”ovat aina oikeassa”?

Onko somella syynsä ja jos niin mihin?

Mutku…

*88+137(155)?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu