Tulossa olevien liikkumisrajoitusten vaikutukset

Valtioneuvoston kansliassa on luonnosteltu ehdotus liikkumisen rajoittamiseksi erikseen nimettävillä alueilla. Liikkumista voitaisiin rajoittaa alueilla joilla olisi suuri määrä tartuntoja.

Liikkumisrajoitusten alaisilla alueilla sallittua olisi ulkoilu yksin tai perheenjäsenen kanssa kahdestaan. Sen sijaan kaverin kanssa ei saisi lenkille lähteä. Mitään aikarajoituksia sen suhteen koska ulkona saisi liikkua ei tulisi käyttöön.

Sallittua olisi myös välttämätön liikkuminen, kuten työ- ja koulumatkojen kulkeminen. Lisäksi sallittua olisi, tottakai, ruokakaupassa käynti. Sen sijaan vaateostoksille meneminen, kuten muihinkaan erikoiskauppoihin meneminen, taitaisi harvemmin olla välttämätöntä?

Käykö liikkumisrajoitusten kanssa, jos sellaisia voimaan tulee, käytännössä niin, että alueilla joilla liikkumisrajoitus on voimassa ei erikoisliikkeisiin ole asiakkaita, paitsi tietysti verkkokauppaan?

Kuinka tulikin mieleeni, että jos liikkumisrajoitus tulee käyttöön ja merkitsee erikoisliikkeissä käymisen kieltoa, niin saavatko isot marketit edelleen rajoitus alueilla myydä myös erikoistuotteita, kuten vaatteita ja valaisimia, vaiko pelkästään ruokaa – entä kynttilöitä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu