Turhat viestit harmittavat

Sähköiset palvelut ovat ihan jees!

En kuitenkaan tykkää siitä, että joidenkin ymmärtämättömyydestä pitää kaikkia rangaista.

Suuri syy siihen, että kaikkia rangaistaan on, että jotkut eivät syystä tai toisesta rajoita pankkitilinsä maksuominaisuuksia.

Ei ole kovin suuri homma asettaa tilille kohtuulliset verkkomaksurajat ja korteille ulkomaiden käyttökielto. Mutta ei…

Tuo joidenkin kyvyttömyys, osin laiskuus, on johtanut siihen, että nykyisin kun laskun maksat niin pitää näpytellä tunnusluku jos toinenkin ja sitten vielä vastaanottaa puhelimella koodi jne.

Kuva

Itse maksan laskuni mieluiten tietokoneella, enkä halua käyttää puhelintunnistautumista vaan vanhaa paperista listaa.

Yhtenä syynä käytäntööni on, että mitä jos jonain sateisena perjantai-iltana puhelimeni hukkaan tai tiputan vessanpönttöön -< ongelma?

Mielestäni pitäisi olla mahdollista pankin kanssa sopia, että voisin nuo laskuni maksaa ”vanhanaikaisesti”, eli siten kuin nettipankin kautta saattoi maksut maksaa ”vanhaan hyvään aikaan” jolloin huijauksia alkoi olla. Pitäisi voida sopia, että kirjautumisen jälkeen varmistaa voi yhdellä satunnaisella (pankin järjestelmän arpomalla) koodilla. Miksi pitää vahvistaa tekstiviestikoodilla? Eikö voisi sopia: vastuu on minun, ei pankin?

TOTTA: ei voi sopia – laki ei sellaista salli. Harmittaa!

Miksi huijarit onnistuvat urkkimaan oikeat tunnusluvut?

Syynä siihen on eräiden pankkien (nimiä mainitsematta Nordea, entä OP?) tapa käyttää tunnuslukulistoja. Noista listoista tunnusluvuvt käytetään järjestyksessä. SE ON ONGELMA!

S-pankin tunnusluvut käytetään satunnaisessa järjestyksessä. Kirjautuessa tarvitaan käyttäjätunnus ja sen salasana. Hyvä S-pankki!

Onko joku kuullut, että S-pankin asiakkaan tililtä olisi huijattu suuri summa rahaa verkkopankin tai kortin väärinkäytöllä?

 

SÄHKÖPOSTIT

Nykymaailmassa spämmin määrä on mielestäni vähentynyt. Ainakin minulle tuleva spämmi. Nuo spämmääjäthän etsivät sähköpostiosoitteita kaikkialta netistä. Palveluntarjoajilla on toki erilaisia, osin hyödyttömiä, roskapostisuodattimia. Mitä hyötyä on siitä, että osa postista menee automaattisesti roskapostilaatikkoon joka sitten kuitenkin pitää käydä läpi ja tarkistaa?

Koska tuota turhaa postia tulee liikaa niin tilasin lisää hyödyllistä:

 

 

 

 

 

 

 

Ok?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu