Tyttöjen tapaus

Moni lienee ihmetellyt oikeuden päätöstä siitä, että 12- ja 15- vuotiaiden tyttöjen kanssa yöpyneet miehet jäivät tuomitsematta.

Voiko oikeasti 12-vuotias näyttää 16-vuotiaalta. Entä miksi he olivat päässeet sisään anniskelupaikkaan, ja saaneet jopa juomia – pitäisikö sitäkin tutkia?

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen kommentoi:

”… Toinen Tolvasen mielestä merkittävä seikka on se, että kahden asianomistajan eli 12- ja 15-vuotiaiden tyttöjen kertomukset eivät olleet kaikilta osin yhteneväiset. Jos asianomistajat olisivat kertoneet tapahtumista johdonmukaisesti ja yhdenmukaisesti, oikeus olisi mahdollisesti voinut arvioida heidän kertomustensa luotettavuutta toisin.

– Se olisi nostanut tuomitsemisen todennäköisyyttä merkittävästi.”

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on tuomittu mm. pelkän puheen ja halaamisen vuoksi. Eikö tuossa tapauksessa nyt ainakin halattu?

HUOMIO!

Eivät kaikki seksuaalirikokset edes ole todellisia. Kuten voimme IL:n artikkelista lukea, niin yhdenmukainen kertomus tuo tuomion helpommin. Kun tarkoitus on vaikkapa hankkia rahaa tuolla tavalla, niin pitää olla selkeä suunnitelma ja hyvä muisti – kyllä se sitten onnistuu!
– asiaa ei toki pysty ainakaan Suomessa testaamaan, se olisi laitonta oikeuden hyväksikäyttöä.

OPETUS

Tarkoitan nyt sitä mitä opetetaan kouluissa. Kouluissa pitäisi hyvin tarkkaan käydä läpi erilaisia tilanteita – en nyt puhu pelkästään seksuaalirikoksista, mutta…
”– Monessa seksuaalirikostapauksessa aikuisetkin asianomistajat saattavat monta päivää miettiä, mennäkö lääkäriin vai eikö mennä, ja siinä valitettavasti menetetään usein näytön kannalta ratkaisevat päivät.”

Häpeä lienee se suurin ongelma – miksi rikoksen uhrin pitäisi hävetä? Kuka on syyllinen siihen, että liian usein uhri häpeää tms.?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu