Tyttöjen tapaus
Moni lienee ihmetellyt oikeuden päätöstä siitä, että 12- ja 15- vuotiaiden tyttöjen kanssa yöpyneet miehet jäivät tuomitsematta.
Voiko oikeasti 12-vuotias näyttää 16-vuotiaalta. Entä miksi he olivat päässeet sisään anniskelupaikkaan, ja saaneet jopa juomia – pitäisikö sitäkin tutkia?
Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen kommentoi:
”… Toinen Tolvasen mielestä merkittävä seikka on se, että kahden asianomistajan eli 12- ja 15-vuotiaiden tyttöjen kertomukset eivät olleet kaikilta osin yhteneväiset. Jos asianomistajat olisivat kertoneet tapahtumista johdonmukaisesti ja yhdenmukaisesti, oikeus olisi mahdollisesti voinut arvioida heidän kertomustensa luotettavuutta toisin.
– Se olisi nostanut tuomitsemisen todennäköisyyttä merkittävästi.”
Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on tuomittu mm. pelkän puheen ja halaamisen vuoksi. Eikö tuossa tapauksessa nyt ainakin halattu?
HUOMIO!
Eivät kaikki seksuaalirikokset edes ole todellisia. Kuten voimme IL:n artikkelista lukea, niin yhdenmukainen kertomus tuo tuomion helpommin. Kun tarkoitus on vaikkapa hankkia rahaa tuolla tavalla, niin pitää olla selkeä suunnitelma ja hyvä muisti – kyllä se sitten onnistuu!
– asiaa ei toki pysty ainakaan Suomessa testaamaan, se olisi laitonta oikeuden hyväksikäyttöä.
OPETUS
Tarkoitan nyt sitä mitä opetetaan kouluissa. Kouluissa pitäisi hyvin tarkkaan käydä läpi erilaisia tilanteita – en nyt puhu pelkästään seksuaalirikoksista, mutta…
”– Monessa seksuaalirikostapauksessa aikuisetkin asianomistajat saattavat monta päivää miettiä, mennäkö lääkäriin vai eikö mennä, ja siinä valitettavasti menetetään usein näytön kannalta ratkaisevat päivät.”
Häpeä lienee se suurin ongelma – miksi rikoksen uhrin pitäisi hävetä? Kuka on syyllinen siihen, että liian usein uhri häpeää tms.?
Suuri kysymysmerkki on myös, missä oli 12-15 vuotiaiden huoltaja/vanhempi kun joku oli tyttöjen kanssa koko yön.
Ilmoita asiaton viesti
”Häpeä lienee se suurin ongelma – miksi rikoksen uhrin pitäisi hävetä?”
Nyt puhutaan naisista, ei tytöistä.
Siksi, että uhrit eivät ole aina uhreja, vaikka sellaista esittäisivätkin.
Moni häpeää sitä, että on syyllistynyt puolisonsa tai asuin/seurustelukumppanin pettämiseen ja asia on siksi arkaluontoinen. Rikosilmoituksen tekemällä paljastuu myös asioita, joiden ei haluaisi paljastuvan.
Samainen pettäminen on ollut syynä jopa perättömiin ilmiantoihin, kun on pitänyt paniikissa keksiä jokin tekosyy sille, miksi ei tultukaan kotiin tyttöjen illan jälkeen.
Rikosilmoitus tekemällä yritetään peittää omia tekemisiä miettimättä seurauksia sen enempää.
Joskus kyse on myös puhtaasti rahasta, esim. prostille maksamatta jättämisestä.
Ilmoita asiaton viesti