Uutiset = uskon asia, joskus jopa osin totta!
Katselin juuri Ylen kuuden uutiset. ”Suomalaisyhtiö on kehittänyt lääkkeen joka saattaa auttaa…” – aivan, koronaan tottakai 🙂
- Saattaa auttaa
- On mahdollista
- Aikoa (18:43)
- Ehkä
Kaikkia tuollaisia ilmauksia kuulee uutisissa jatkuvasti. Nehän tarkoittavat: asia voi olla kuten uutisessa kerrotaan, mutta voi se olla aivan toisinkin. Mitä mieltä on kertoa tuollaisia uutisia. Miksi ei voitaisi kertoa esim. ”Suomessa yritetään…”?
Tottakai on miellyttävämpää kertoa (ja kuulla): Lisää määrärahaa…, kuin; ehkä lisää määrärahaa, mutta jälkimmäinen on useammin totta, ja siksi yleensä uutinen.
Nyt kun uusi viikko alkaa niin pörssit saattavat aueta laskuun, tai nousuun.
¿Tuleeko uutisina koskaan totuuksia, paitsi tietysti onnettomuusuutisia?
18:43
Aion vielä tänään käydä ulkona, mutta tuskin käyn 😉
Mtv:n 19 uutisissa kerrottiin, että suomalaisissa on herännyt halu auttaa ikäihmisiä. Se, että autamme lähimmäisiämme on hyvä asia, mutta miksi rajata iän perusteella, eikä esim. toimintakyvyn perusteella?
Yksityishenkilö saa tottakai syrjiä millä perusteella haluaa, mutta yritys tai yhteisö ei, joten – en hämmästynyt – samoissa uutisissa kerrottiin maksuttomista autokorjaamopalveluista ikäihmisille. Miksi ei nuorille invalideille!
Ilmoita asiaton viesti
Minunkin huomiotani on kiinnittänyt sellaiset otsikot kuin mainitsemasi Määrärahoja lisätään.
Tai autojen verotusta alennetaan.
Yleensä otsikko on näin kategorinen ja kun lukee tarkemmin, asia voi olla vasta aivan alussa ja epävarma, ehkä ei ole edes hallituksen esitystä tehty.
– Mutta tätäkin hassumpia ovat otsikot suurin kirjaimin: Nasa löytänyt elinkelpoisen planeetan 100 valovuoden päästä.
– Milläköhän niitä olosuhteita, lämpötila, ilmakehä, ym niin kaukaa edes pystytään mittaamaan?
Ilmoita asiaton viesti
Planeetan lämpötila saadaan suhteellisen tarkasti siitä millaista tähteä ja kuinka kaukana se kiertää, tai vaihtoehtoisesti planeetalta saapuvasta infrapunavalosta mittaamalla. Myös kaasukehän koostumus saadaan säteilyn aallonpituuksien avulla, jos sieltä ylipäätään säteilyä saadaan kuvattua. 100 valovuoden päästä tuskin saadaan kuin se summittainen arvio lämpötilasta, perustuen epäsuorasti mitattuun kiertoaikaan, josta voidaan määrittää etäisyys tähdestä. Tähden kirkkaus taas on suoraan mitattavissa.
Ilmoita asiaton viesti