Väkivalta toimivana ratkaisuna

Voiko väkivalta olla toimiva ratkaisu? Entä väkivallan uhka?

Vai olisiko parempi ratkaisu keskustelu – toki ongelmana on, että kaikki eivät kykene asialliseen keskusteluun. Voiko yhtenä syynä olla väkivallan pelko?

Huomattava on, että myös henkinen väkivalta on väkivaltaa, kiusaamista. Kaikki kiusaaminen on väkivaltaa.

Jokainen ymmärtää sen, että tietyissäö piireissä väkivalta on arkipäivää ja sitä myös käytetään, myös uhkauksina – joskus jopa sivullisiin, miksi sivullisiin?

Missä määrin naiset ovat syyllisiä?

Mitä jospa väkivaltaan syyllistyneistä miehistä alettaisiin pitää blogia. Kerrottaisin kaikille julkisesti: tämä mies aina hakkaa naisensa, ja niin edelleen…
Tottakai samaan tapaan kerrottaisiin: tämä henkilö aina juo rähinäviinaa, tämä henkilö aina aloittaa tappelun kun ei osaa puhua asioista…
Ja sitten kaikki joukolla noita paheksuttaisiin? Voisiko siitä olla apua?

Todellakaan väkivalta ei ole leikin asia. Mutta ei ole pelkokaan, ja likimain kaikki normaalit ihmiset pelkäävät hulluja väkivaltaisia liikaa, ja siksi antavat heidän olla :-/

Olisiko tuollainen kirjoittamismetodi hyvä toteuttaa väkivaltaan syyllistyneille, olipa hän aikuinen tai koululainen?

Joskus aiemmin toimi sentään julkinen häpeä. Nykyisin sellaista ei ole koska oikeuden istuntoja seuraa vain media, joka harvoin julkaisee tuomittujen nimiä.

Aivan… auttaisiko kuitenkaan julkinen paheksunta? Entä jos paheksuttaisiin myös niitä jotka ovat väkivaltaisten ihmisten kanssa tekemisissä?
Tottakai paheksua pitäisi myös kiusaajia, ja monia muita – mutta TOTTAKAI jokaiselle pitäisi antaa tilaisuus korjata käytöstään ja saada ihmisyytensä takaisin.

Käsitelläänkö kouluissa nykyisin riittävästi yhteiskunnan ongelmia?
Jos käsiteltäisiin niin mikä voisi muuttua?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu