Veromätkyt osin laittomia

Lisäveroja maksavat monet. Veromätkyjä voidaan joidenkin ryhmien kohdalla pitää laittomina. Tuollaisia ryhmiä voivat olla: hölmöt miehet, laiskat työttömät yh-naiset, jne.


Mitä nyt höpisen?

No kun asia on niin, että riittävän köyhä voi hakea veronmaksukyvyn alentumisvähennystä. Vähennystä ei kuitenkaan voi saada ellei sitä viitsi tai ymmärrä hakea.

Tottakai vähennyksen hakeminen jonkinlaista osaamistakin vaatii, joten keille se on tarkoitettu?

Kohdellaanko siis veronmaksajia yhdenvertaisesti? Etenkin kun mätkyt kuitenkin peritään viime kädessä ulosmittaamalla, mistä seuraa maksuhäiriö.

Verottajan tulisikin ainakin niiden pienituloisten kohdalla, joille määrätään maksettavaksi mätkyjä, ohjata noita henkilöitä hakemaan veronmaksukyvyn alentumisvähennystä.

Menettely voisi johtaa jopa siihen, että maksuhäiriöiden määrä vähenisi.

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu