Vien poliisihallituksen oikeuteen. Tai ”haastoin jo” – eli maanantaina
Nyt sen tein. Tässä asiassa.
Kysymykseni kuuluu mm. miten voit toimia valvojana asiassa josta et mitään tiedä?
Eli:
Turun hallinto-oikeudelle ……………………………….. 5.6.2020
Asia: Valitus poliisihallituksen päätöksestä, joka liitteenä.
- eli: Keno ja synttäripelien arvontojen ohjelmakoodit
Kyseinen ohjelmakoodi on ”peruskoodi” jollaisen jokainen ohjelmointia taitava osaa koodata, kuten: https://peda.net/yhdistykset/maol-ry/materiaalit/kpm/7-luokka/p1/yleist%C3%A4/1-12-satunnaisluvut
Kun arvotaan koodilla tietty määrä lukuja tietystä joukosta sattumanvaraisesti, niin se ei edellytä erityisiä kykyjä, kuten ei lottopallokonekaan.
- itse asiassa lottopallokoneen tekeminen on paljon vaativampaa
Olen vakuuttunut siitä, että Te arvon tuomarit ette osaa ohjelmoida, kuten minä, joten Teidän pitäneen oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain mukaisesti pyytää lausuntoja asiantuntijoista siitä, että miten monimutkainen koodi on ja ”kuka sen osaa tehdä”?
Laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa
5.7.2019/808 pykälä 37.
Kun lausuntojen jälkeen voidaan todeta, että koodi on ns. ”peruskauraa” niin voidaan todeta, että sen salaamiseen ei ole mitään syytä.
Itse olen valmis toteuttamaan Veikkaukselle vastaavan koodin edullisemmin kuin nykyinen hinta on. Miksi eivät kysyneet?
Lisäksi voin luvata, että koodin lataamisen ja ohjelman suorittamisen voi kuka tahansa tulla aina ”kurkkaamaan”.
Väitän myös, että viralliset valvojat eivät voi tehtävässään toimia, elleivät tajua ohjelmoinnista hölkäsen pöläystä.
Pätevä valvoja tekee kymmenessä minuutissa koodin joka arpoo Keno-pelin tai Synttärit-pelin rivin täysin satunnaisin (rnd-funktio) luvuin.
Pätevä ohjelmoija tekee kymmenessä minuutissa myös koodin jonka tulos on, että 1.1.2022, numerot ovat tietyt. Tai vastaavaa.
Yleinen luotettavuuskin näin ollen edellyttää, että koodi julkistetaan, ja että valvojat jatkossa ovat ohjelmointitaitoisia henkilöitä.
Yleinen luotettavuuskin näin ollen edellyttää, että koodi julkistetaan, ja että valvojat jatkossa ovat ohjelmointitaitoisia henkilöitä.
Miten voi valvoa jotain mistä ei tiedä mitään?
Asiaan salaamiseen ei edellä esitetyin perustein millään tavalla sovellu poliisihallituksen mainitsema säädös, eikä mikään muukaan säädös.
Ottaen huomioon, että asiaa on pidettävä asiantuntijanäkemyksellä selvänä (sellainen rooli poliisihallituksellakin on) tulee oikeudenkäyntikuluinani korvata 49,97 euroa lainmukaisine viivästyskorkoineen.
Kunnioittaen
Juhani Vehmaskangas
Onko kumma juttu?
Poliisihallituksella ei ole pääsyä koodiin jonka toimintaa se valvoo!
Kommentit (0)