Vihaan PELASTUSALAN heikkoja naisia. Feminismi on per…

Olen pahoillani, mutta kaltaiseni fiksut miehet ovat järkeviä, kuten myös osa…
Nykypäivänä ei pitäisi enää puhua miehistä ja naisista – saatikka palkkaeroista.
Kaikki me olemme, tai Te olette, ihmisiä.
Kun vertaamme palkkoja niin pitää huomio kiinnittää hevosiin, suorituskykyyn siis. Sama työ -> sama palkka, ajattelu on väärin. On on!
Palkkaa pitää maksaa tuloksen mukaan. …niin no joo… toki ajankäytöstäkin pitää maksaa – joskus.
Aattelepa sitä, että jos hommana olisi juosta 400m., niin pitäisikö sille maksaa enemmän joka matkaan enemmän aikaa käytti?
Olemme kaikki ihmisiä. Olemmeko yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia? Jos olemme niin miksi urheilussa erotellaan naiset ja ”hölmöt”?
Pitäisikö palkkavertailu suhteuttaa tehtyihin työtunteihin ja tehdyn työn määrään? Jos niin miksi?
Pyrkikäämme oikeudenmukaisuuteen! Ratkaistaan ongelmat puhumalla ja urheillaan yhdessä. Painista on hyvä aloittaa, mutta mikä?
Fakta: en minä vihaa naisia. En osaa. Toimivatpa he millä alalla tahansa.
Loppukysymys: onko vastustajan pahoinpitely sallittua jos pelinä on jääkiekko? – entä jos vastustaja on nuori, tai vanha, nainen?
Uutinen tänään: pelastusala tuomitsee alalla ilmitulleet naisiin kohdistuneet häirintätapaukset.
Entä sinä?
Minä tuomitsen kaiken häirinnän josta häirinnän kohde ei pidä. Tuomitsen kaiken muunkin kiusaamisen, entä sinä?
Tuomitsen myös kaiken väkivallan urheilussa – ai niin.. tuomitsen kaiken väkivallan myös urheilun ulkopuolella. Entä sinä?
Ilmoita asiaton viesti
Muistan ajan, jolloin Elisabet Rehn oli puolustusministerinä ja hän sai ministerin vallallaan kiintiöpaikan naiselle laskuvarjojääkärikomppaniasta. Em. naisen inttiurasta tehtiin jopa TV-dokumentti. Dokumentti ei mitenkään piilotellut sitä halveksuntaa, jota nainen koki palvelustoveriensa osalta. Halveksunta ei johtunut naiseudesta, vaan siitä, ettei naisen fysiikka soveltunut LJK:n vaatimuksiin.
Ensihoitotehtävissä nainen työparina voi olla ihan kiva ja pätevä siihen saakka, kunnes potilas pitäisi kantaa paareilla esim. 7. kerroksesta alas ambulanssiin. On yhteiskunnan resurssien hukkaamista, että paikalle pitää hälyttää hööki, jonka raavaat palomiehet sitten viimeistelevät ensihoitajan työn.
Suomesta löytyy pari naista, jotka pärjäävät palomiehinä fysiikkansa puolesta. Olisi heitä kai enemmänkin, mutta kaikkia ei kiehdo hengenvaarallinen ja huonosti palkattu työ, joka on samalla fyysisesti ja henkisesti erittäin vaativa.
Sama koskee esim. moottoripyöräpoliiseja tai vaikkapa armeijan tai poliisin erikoisjoukkoja. Niihin ei kaivata sellaista työntekijää, joka tarvitsee todennäköisesti apua vain siksi, ettei oma fysiikka riitä. Ne naiset, jotka kykenevät vastaaviin suoritteisiin, kuin erikoiskoulutetut miehet, ovat paikkansa ansainneet.
PS. Näissä ammateissa naisen euro on euro, jos nainen näitä töitä tekee.
Elokuvien maailma antaa väärän kuvan naisten kyvykkyydestä vaativissa tehtävissä. Kysymys ei ole siitä, mitä pääkoppa kestää, vaan siitä, mitä kroppa kestää. Biologialle ei kukaan mahda mitään.
Penkkipunnerruksessa miehen 100kg on naisen 60kg.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa, kuten minäkin. Mikä ihme estää feministejä näkemästä faktoja? Kirjoitin v.2018 mm.: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/250097-sama-tyo-eri-palkka-tasa-arvoa/
Ilmoita asiaton viesti
Yleensä lääkärin ei edellytetä painivan potilaan kanssa, mutta jouduin kerran tähän tehtävään, kun sekava vanhus riehui (ei se ainoa kerta ole ollut. Kerran mm. painin ensiavussa sekakäyttäjän kanssa niin, että housut repesivät takamuksesta halki, mutta se on toinen tarina…) kuntoutussairaalassa, jossa ei kerta kaikkiaan muita miehiä paikalla ollut, ei talonmiestäkään mailla halmeilla. Tilanne rauhoittui, ja lopulta istuimme vierekkäin pedillä ja tarinoimme, kuin vanhat tutut.
Lähihoitajakoulutukseen pitäisi ehdottomasti saada mieskiintiö, jos se nykyään on enää mahdollista. Korkean testosteronitason ryhmä??
Ilmoita asiaton viesti
Olen kuullut mt-sairaalan hoitajilta, että kun potilas riehuu niin yleensä mieshoitajat toimivat jos tarvitaan fyysistä voimaa.
Miten tuo otetaan huomioon palkkauksessa?
Ilmoita asiaton viesti
Ei toki mitenkään. Eihän nuoria miehiäkään palkita armeijaan menosta.Joskus muinoin armeijan käymisestä sai etua esim. lääkikseen pyrittäessä.Korkea testosteronitaso on häpeä, eihän nykyään kehtaa partaakaan ajaa julkisella paikalla.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä työpaikalla pitäisi osata käyttäytyä kaikkien. Ilmeisesti seksuaalinen häirintä on ihan todellista pelastusalalla.
Ilmoita asiaton viesti
Oletan (vaikkei pitäisi) että perushäirintää ja seksuaalista häirintää esiintyy Suomessa kaikilla sektoreilla.
Yksi syy siihen on, että kulttuuri on muuttunut ja muuttuu. Se mikä ennen oli sallittua ja hyväksyttyä on nykyään väärin ja sopimatonta, jopa laitonta.
Kuitenkin osa ihmisistä elää yhä vanhojen normien ja moraalisääntöjen mukaan. He eivät kykene mieltämään toimivansa väärin. Välttämättä uhritkaan eivät aina miellä olevansa jopa rikoksen kohteina.
Pelastustoimen osalta ollaan nyt järkyttyneitä pääministeriä myöten. Mikä ala seuraavaksi nousee otsikoihin?
#metoo
#mantoo
#youtoo?
#alltoo?
Ilmoita asiaton viesti