Viranomaisilla ongelma: syrjintää ei tunnisteta. Sormi menee suuhun niin poliisilla kuin syyttäjälläkin

Suomen viranomaisilla on käsissään ihmisoikeusongelma. Usein poliisikaan ei kykene tunnistamaan syrjintää.

Syrjintää Suomessa kokevat etenkin:

  1. Vammaiset
  2. Maahanmuuttajat

Syrjintä pysyy piilossa vaikka sitä tapahtuu. Syynä siihen on, että viranomaiset eivät syrjintää tunnista. Vaikka syrjinnän kohteena oleva vammainen, maahanmuuttaja, tai jonkin muun ryhmän jäsen, kokisi tulleensa syrjityksi, niin usein poliisi jättää jutun tutkimatta. Poliisi ei kykene näkemään tapahtunutta syrjintää.

Poliisi saattaa kyllä tehdä alustavaa selvitystä, mutta syrjinnästä epäillyn (näennäis)perustelut vakuuttavat poliisin siitä, että asiassa on toimittu oikein, joten juttu ei etene pidemmälle. Toisaalta saattaa käydä niinkin, että juttu etenee syyteharkintaan, mutta syyttäjä jättää syytteen nostamatta. Perusteena voi olla vaikkapa ”syrjinnän vähäisyys”. Tottakai, ja liian usein (jos koskaan) syyttäjä voi myös todeta, että kyseessä ei ole ollut syrjintä. Toteamus ei aina perustu lakiin.

Kyllä noista jutuista kohderyhmissä tieto kulkee. Kun sitten on tiedossa, että sellaista ja tälläista syrjintää ei poliisi tutki, tai jos tutkiikin, niin ainakaan syyttäjä ei syytettä nosta, niin kuka fiksu ”vammainen mamu” lähtisi juttua nostamaan?

Edellä mainitut ryhmät eivät ole ainoita ryhmiä jotka Suomessa kokevat syrjintää. Muitakin ryhmiä on. Muiden ryhmien kohdalla syrjinnän todistaminen on vieläkin vaikeampaa.

kuva on linkki!

Mutta:Onko nyt niin, että oikea käsi ei aina tiedä mitä vasen käsi on jo tehnyt?


Vaikeavammaisten kuljetuspalvelu – yhdenvertaisuus?

Kuva on linkki!

 


Entä sitten nuorten ehkäisy?

Kuva on linkki!

 


YMMÄRRÄN KYLLÄ…

Monessa kohtaa lukija miettii, että missä se syrjintä oikein on?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu