Virheellinen käsityksemme maailmasta ja maailmankaikkeudesta, ja kaikesta
Meillä kaikilla on virheellisiä käsityksiä. Tietomme ovat vajavaisia. Mitä enemmän tiedämme sitä paremmin tiedämme tietävämme vähän.
Vielä muutamia vuosia sitten luultiin, että alkuräjähdys tapahtui 13,7 miljardia vuotta sitten. Nykyisin jotkut ”tietävät”, että alkuräjähdys tapahtui reilut 13,8 miljardia vuotta sitten.
Onko koko alkuräjähdystä ollut edes olemassa? Jos alkuräjähdys on tapahtunut niin koska? Kuinka kaukana ovat maailmankaikkeuden reunat. Reunat jotka koko ajan etääntyvät? Kuinka keskellä on maapallo? Laajeneeko maailmankaikkeus pyöreänä pallona, vai maapallomaisena?
Väitän, että laajeneminen ei ole täysin symmetristä. Se tarkoittaa, että alkuräjähdyksen hetken määrittäminen voi olla mahdotonta.
Entä sitten maapallon ikä? 4,5 miljardia vuotta. Mikä kohta maasta on sen ikäistä? Zirkoniumin lyijykö?
Joskus aikoinaan oltiin varmoja, että maa on ”luotu” 4004 vuotta eaa. (=ekr.). Jotkut kai vielä nykyäänkin luulevat noin? Tuo ajankohta oli määritelty hyvin tarkasti; päivälleen.
Mutta miten vaan asiat ovatkin niin kaikessa on jotain samaa (lue: kaikki on samaa) niin pimeässä aineessa/energiassa, kuin kaikessa muussakin. Sekä maailmankaikkeudessa, että sen ulkopuolella. Mitä muuten on maailmankaikkeuden ulkopuolella? Tyhjääkö?
Vapaavuoron puolella oli aiheeseen sopiva juttu:
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/karikilpio/alkurajahdys-ei-ollut-alku-eika-rajahdys/
Ilmoita asiaton viesti
Näin suuren asian tarkasteluun ei maallikon ajatus jaksa nousta. Siksi elämän tarkoitusta pohtiessa vanha totuus pätee edelleen:
Elämän tarkoitus
on murheen karkoitus.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan, joopa joo. Itse asiassa oma näkemykseni elämän tarkoituksesta on hivenen erilainen. Tottakai ”elämän tarkoitus on murheen karkoitus”, mutta myös:
-suvun jatkaminen
-toimia siten, että tulevilla sukupolvilla on käytössään parempi maailma!
Tuossa viimeisessä lienemme onnistuneet huonosti.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/kohta-se-on-todellista-nyt-jo-melkein-onnistuu-huraa/
Ilmoita asiaton viesti
Niin ei meillä ole mitään mahdollisuutta edes määritellä Kosmoksen ikää. Kyse on nimittäin vain havaittavan kaikkeuden laajuudesta. Siihen se jää.
Ihmisen ajattelukyvyllä on helpompi tajuta ääretön Kosmos kuin rsjallinen keskellä ei mitään. Lisäksi olemme aistiemme osalta vain yhden kolmiulotteisen tilakäsityksen vankeja. Se ei todellakaan vastaa Kosmoksen rakennetta.
Ilmoita asiaton viesti
TÄSSÄ lisää vettä myllyyn…kommenteissa meinaan…ikuisuusviisastelua juttuun:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/karikilpio/meneeko-maailman-syntyteoria-uusiksi
Ilmoita asiaton viesti