Virheellinen käsityksemme maailmasta ja maailmankaikkeudesta, ja kaikesta

Meillä kaikilla on virheellisiä käsityksiä. Tietomme ovat vajavaisia. Mitä enemmän tiedämme sitä paremmin tiedämme tietävämme vähän.

Vielä muutamia vuosia sitten luultiin, että alkuräjähdys tapahtui 13,7 miljardia vuotta sitten. Nykyisin jotkut ”tietävät”, että alkuräjähdys tapahtui reilut 13,8 miljardia vuotta sitten.

Onko koko alkuräjähdystä ollut edes olemassa? Jos alkuräjähdys on tapahtunut niin koska? Kuinka kaukana ovat maailmankaikkeuden reunat. Reunat jotka koko ajan etääntyvät? Kuinka keskellä on maapallo? Laajeneeko maailmankaikkeus pyöreänä pallona, vai maapallomaisena?

Väitän, että laajeneminen ei ole täysin symmetristä. Se tarkoittaa, että alkuräjähdyksen hetken määrittäminen voi olla mahdotonta.

Entä sitten maapallon ikä? 4,5 miljardia vuotta. Mikä kohta maasta on sen ikäistä? Zirkoniumin lyijykö?

Joskus aikoinaan oltiin varmoja, että maa on ”luotu” 4004 vuotta eaa. (=ekr.). Jotkut kai vielä nykyäänkin luulevat noin? Tuo ajankohta oli määritelty hyvin tarkasti; päivälleen.

Mutta miten vaan asiat ovatkin niin kaikessa on jotain samaa (lue: kaikki on samaa) niin pimeässä aineessa/energiassa, kuin kaikessa muussakin. Sekä maailmankaikkeudessa, että sen ulkopuolella. Mitä muuten on maailmankaikkeuden ulkopuolella? Tyhjääkö?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu