Virtaa riittää…
Täällä puheenvuorossa, kuten tottakai myös vapaavuorossa, on monenlaisia blogisteja.
Osa blogisteista on sellaisia, etteivät käytännössä kirjoita omia juttuja lainkaan. Jotkut kirjoittavat, ainakin välillä, useita juttuja päivässä, kuten minä. Paljon kirjoittavia pidetään ”höpsöinä”.
Mutta ainakin minä näen maailmassa, yleensä Suomessa, joinain päivinä monia asioita joihin haluan ottaa kantaa, kertoa näkemykseni, muuttaa maailmaa – Suomea ainakin; paremmaksi.
Olen nykyisin pyrkinyt pidättäytymään maksimissaan kahdessa jutussa per vuorokausi. Onko määrä sopiva?
Määrä on: sopiva, liian suuri, aivan sama. Mitä ryhmää Sinä edustaa? Osaatko kertoa miksi?
Sopivuuden etsinnästä, ei oikein pääse eroon.
Taitaa johtua siitä, että jos osallistuminen vaikuttaa, se muuttaa tilanteen, joko omalta osalta, tai vähän laajemmin.
Päivityskulut, näin perustein, tuntuvat ihan terveiltä, joskin nämä voivat olla sairaitakin, siis suunnaltaan.
No, sitä isompi päivitys tekeillä, joten päivitysvinkkeli on täyskattava, tosin ei tarkoita, etteikö muistakin vinkkeleistä yllettäisi samaan, ellei eri planeetoille.
Vahva ristiita, vai mahdollisuus sointuisuudesta. Molempi varmaan parempi, tai sitten ei.
Ilmoita asiaton viesti
> Osa blogisteista on sellaisia, etteivät käytännössä
> kirjoita omia juttuja lainkaan.
Jos termi ”blogisti” kuitenkin tarkoittaa henkilöä, joka kirjoittaa blogeja (eikä palvelun käyttäjiä jotka roikkuvat palvelussa vain kommentoimassa muiden blogeja), niin mitä he sitten kirjoittavat, jos eivät ”omia juttuja lainkaan”?
Tunnistan tuon tilanteen, että voi tulla vastaan enemmän kuin yksi aihe päivässä, jota haluaisi kommentoida. Toisaalta yleinen tilanne on sekin, että ei ole selkeää ja tärkeältä tuntuvaa aihetta, josta kirjoittaisi.
Blogipalvelun tilannetta ja muiden ihmisten käyttäytymistä seuratessani olen muodostanut sen linjan itselleni, että en mielellään kirjoita uutta ennen kuin edellinen blogini on kymmenen alimman joukossa etusivulla, tai mieluiten jo kadonnut etusivulta. Näin kesällä tämä periaate on harventanut kirjoitteluani noin kahteen blogiin kolmessa päivässä, koska sen verran kestää että blogi putoaa etusivun alareunan lähelle. Joskus aktiivisten poliittisten tapahtumien aikana minun periaatteeni sallisi kirjoittaa hieman enemmänkin kuin blogin päivässä, sesonkina jopa kolme blogia kahdessa päivässä.
Suosittelen omaa linjaani muillekin, koska enhän sitä muutoin noudattaisi, jos en olisi tullut siihen tulokseen että se on oikeus ja kohtuus.
Ilmoita asiaton viesti
Roikkuvat palvelussa vai kommentoimassa muitten blogeja. Jos kommentointi olisi vain blogistien kesken eikö se olisi aika kuivaa.
On sellainen tunne että blogit kaipaa kommentteja laajassa sateenkaaressa.
Ilmoita asiaton viesti
Totta kai. Mutta tässä haen tarkennusta blogistin ilmoittamalle termille ”blogisti”, mitä hän tarkoittaa sillä.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin blogistiksi tulkittavan ne joilla on tunnukset. Henkilöt joilla on oikeus kirjoittaa blogeja.
Osa heistä tyytyy vain kommentoimaan, ehkä joukossa on joku joka vain silloin tällöin tykkää.
Mutta heillä kuitenkin on blogistin oikeudet, toisin kuin henkilöillä joilla on pelkkä lukuoikeus.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ajattelee, että jokin aihe on tärkeä, hyvä että sille jää käsittelyaikaa. Hyviä aiheita voi ajatella olevan itsellä ja muilla.
Jos hyviä aiheita on, niistävoi saada enemmän irti kommentoimalla. Jos sitten kirjoittaa jotain kokonaisempaa vastaanotetusta, voi kirjoittaa oman alun.
Joskus koontaan voi riittää jokin toinen olemassaoleva blogin langanpää, ja vaikka se voisi olla jonkun mielestä offtopic, jatkuvuutta syntyy, ja yhteyttä, mikä voi olla hyvä.
Joitain aiheita, ei mielestäni tulisi yrittää liittää mihinkään, jota tietää käyneensä selkeästi läpi. Tätäkin tuottamistyyliä tulisi olla jonkin verran, varmaan jokaisella, ainakin tavoitteen puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Välillä on asiaa enempi ja toisinaan ei ollenkaan. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jos jollekin asialle omistautuu, kannattaa tosiaan tehdä asioita, eikä vetelehtiä.
Mitä tekeminen on, tai voi olla, on omanlaisensa asia.
Aktiviisuus muuten on hyvä, ja toisaalta se, jos sen kautta saa aikaan tilanteen, jossa voi olla levollisempi, vähemmän yrittävä. Miten siirtymät tässä toteutuu… ei voi etukäteen tietää.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten saatatte huomata niin tämän blogin olen kirjoittanut tänään klo. 7:13, julkaistu 13:07.
Aamulla 8:08 julkaisin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/aikamerkki-ajoissa/
Tyypillistä minulle. Mielestäni olisi hyvä jos päivityksen sijaan tai lisäksi näkyisi koska blogi on alunperin kirjoitettu. Koska kirjoitin tuon aikamerkki-kirjoituksen?
Niinkin toimin, että jos jotain tekstiä luetaan paljon niin siirrän seuraavan tekstin julkaisua. Samaan tapaan jos lukijoita on kahdessa tunnissa alle kymmenen niin…
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittamiselle täytyy olla jokin syy, ja ainakaan minulla ei toistaiseksi vielä ole ollut erityistä syytä julkaista omia tuotoksiani.
Ymmärrän hyvin kyllä sellaisia henkilöitä, joille julkisuus on tärkeää esimerkiksi poliitiikassa toimimisen seurauksena, ja mielestäni onkin erittäin hyvä, että meille tavallisille ihmisille avautuu jonkinlainen näköikkuna poliitikon aivoituksiin.
On tietenkin myös erilaisia lobbareita, jotka ajavat asiaansa mielikuvavaikuttamisen avulla.
Valitettavasti on myös niitä, joille kirjoittaminen on vain itsetunnon pönkittämistä, mutta jos kirjoittaminen auttaa heikon itsetunnon kohentamisessa, niin se suokoon myös heille.
Ilmoita asiaton viesti