Voi hyvää päivää Katri Kulmuni!

YLE: (5:25-) ”Keskusta aikoo viedä eteenpäin esitystä jossa eläkkeellä tehty työ ei nostaisi jo tienatun eläkkeen verotusta. Kulmunin mukaan tarkoitus on muuttaa eläkeläisten verotusta niin, että eläketuloa ja ansiotuloa verotettaisiin erikseen.” 

”Mikäli jo tienatun eläkkeen verotus jätettäisiin rauhaan työnteko olisi Kulmunin mukaan nykyistä houkuttelevampaa.”

Verkkouutiset puolestaan kertoo faktaotsikolla: Katri Kulmuni: Eläkkeiden verotusta muutetaan ”Keskustajohtajan mukaan eläkeläisten työntekoon tulee löytää sopivat kannustimet.”

Kyllä nyt ihmisiä hämmästyttää, kummastuttaa – miten kukaan ei ole tuota aiemmin hoksannut!(?)

Jos esitys toteutuu niin käytännössä se tarkoittaa, että eläkeläisen käteen jää palkasta enemmän kuin nykyisin.

Erinomainen kannustin – takuulla => laajempaan käyttöön, tottakai!

Mahtaisiko työtöntä kannustaa menemään osa-aikatöihin jos soviteltu päiväraha ja palkka verotettaisiin erikseen?

Eläkeläisen ensisijainen homma, oikeus, on olla eläkkeellä, toimia vaikkapa ajankuluksi ja yhteiseksi hyväksi kolmannella sektorilla. Mutta jos eläke on pieni, ei oikein pärjää, niin työ tottakai auttaa, ja ehdotuksen toteutumisen jälkeen se auttaa enemmän.

Joillakin palkkatyöläisillä on niin pieni palkka, että pärjätäkseen on pakko tehdä kahta tai jopa kolmea työtä. Onneksi ainakin nuori ihminen jaksaa… mutta miten voisimme kannustaa useampia ihmisiä tekemään useampia töitä? RATKAISU: verotetaan jokaista työtä erikseen, ei yhdessä 😀

Tiedän varmuudella, että sairaslomalla, sairaspäivärahan saajina, on sellaisia, jotka pystyisivät jotain työtä tekemään. Heille samanlainen verokohtelu kuin eläkeläisille, vai kuinka – rohkeneeko joku olla eri mieltä?
– jatkossa pitää sairaspäiväraha ja sairasajalta saatu palkka verottaa erikseen. (<=maalaa)m

Millainen töihinmenon kannustin toimeentulotuen saajille olisi se, että vaikkapa kolme kuukautta töiden alkamisesta lukien hänelle maksettaisiin yhä toimeentulotukea, kuten siihenkin saakka, ja nuo kolme kuukautta veroprosentti olisi nolla?

Juuri NYT on paras hetki laittaa verotuksen osalta koko järjestelmä remonttiin. Osin muutenkin:


Eläkeläisille verokannustin. Entä työttömille?

Olen vakuuttunut siitä, että tälläkin hetkellä moni eläkeläinen tekee työtä jota moni nuorempi työtönkin pystyisi tekemään, ainakin muutaman kuukauden koulutuksen/opastuksen jälkeen.

Pitäisikin laatia valtakunnallinen rekisteri jossa listattaisiin työt, palkkoineen, osaamisvaatimuksineen, joita nyt tekee eläkeläinen.

Työtön voisi listasta katsoa löytyisikö sieltä sopiva homma hänelle. Jos löytyisi niin hän voisi työttömyyskorvausta (+9/18€) mennä eläkeläisen opastettavaksi, muutaman kuukauden ajaksi, ja oppia homman. Sen jälkeen eläkeläiselle ”potkut” ja työtön jatkaisi.

Eläkeläinen voisi yhä toimia neuvonantajana, jolta voisi ongelmatilanteessa pyytää apua. Muilta osin eläkeläinen vapautuisi kolmannen sektorin käyttöön, jossa työtön olisi saattanut aiemmin toimia.

Järkevää tekemistä kaikille!  Työikäisille ensisijaisesti töitä. Eläkeläisille muuta ajankulua, jotteivat tunne olevansa tarpeettomia.

Yksinäisiä on liikaa. Ratkaisu helppo!
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu