Yhden tunnin ajaksi: tein KANTELUN poliisista, taas – mutta…

Tervehdys,
Olin viime yön kiinniotettuna, epäiltynä salakatselusta, Porin poliisilaitoksella, koska olin kamerapuhelimellani kuvannut ihmisiä Satasairaalan odotustiloissa. Tapahtumia jotka itse näin ja joita samaan aikaan kuvatessani molemmilla silmilläni katselin, ja korvillani kuuntelin.
Huomautan tässä välissä, että henkilön oleskelu odotustilassa ei tarkoita, että hän olisi päästään vialla, tai pettynyt puolisoonsa.(https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/m1-lahete-minut-todettiin-erikoiseksi/ )

 

Tapahtuneen seurauksena poliisi otti puhelimeni haltuunsa tutkintaa varten. Annoin puhelimen tunnukset poliisille koska minulle kerrottiin, että puhelin tullaan tietoteknisin keinoin avaamaan ellen tunnuksia antaisi. Kerroin niin ikään, että käsitykseni mukaan puhelin ei sisällä mitään laitonta materiaalia, annoin kaikki tunnukset poliisille. Kaikkien onneksi olin ehtinyt lähettää erään videon sähköpostitse itselleni => hyvä minä?
Annoin tunnukset osin myös poliisille osin myös siksi, että noin toimien se luvattiin antaa minulle takaisin viimeistään maanantaina 31.8. Toki nyt jo tänään olisin puhelinta tarvinnut, koska se on osa pankkitunnistautumista, joka minulta nyt ei tänään onnistunut, josta tulen myöhemmin esittämään erillisen korvausvaatimuksen (käräjäoikeudessa).
Totean, että eräällä aiemmalla kerralla (tutkinta kesken) poliisi poisti puhelimeni muistista ottamani videot ja valokuvat, syyllistyen sananvapausrikokseen. Vastaavantyyppinen juttu vireillä valtakunnansyyttäjällä (omankädenoikeus).
Poliisi on nyt tapahtuneen jälkeen päässyt puhelimeni kautta käsiksi mm. minun ja useiden eri ministereiden välillä käytyihin keskusteluihin. Harkitsen syytteen nostamista.
Pyydän oikeusasiamiestä ottamaan kantaa poliisin toiminnan järkevyyteen!
Terveisin,
Juhani
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu