Yksin asuminen lisääntyy. Syynä osittain vapaaehtoinen pakko – miksi?

Suomessa on jo yli kymmenen kuntaa joissa enemmistä talouksista on yhden hengen talouksia. Tuollaisia kuntia ovat mm. Turku ja Tampere. Yksinasuvien enemmistö ei suinkaan ole nuoria sinkkuja, vaan keski-ikäisiä ihmisiä.

Miehillä suuri syy yksinasumiseen on se, että kumppania ei löydy. Naisilla taas se, että kumppani kuolee.

Yksinasumiseen on myös eräs toisenlainen syy. Syy joka koskee erityisesti pienituloisia ja köyhiä. Tuo syy on se, että noita ryhmiä yhdessä asumisesta rangaistaan. Pienituloisen pariskunnan kannattaa pitää kahta asuntoa, vaikka käytännössä asuisivat vain toisessa, koska tuolloin he saavat paremmat sosiaalietuudet. Tuollaisia ”yhden hengen talouksia” on paljon!

Päättäjät olisivat järkeviä jos kannustaisivat asumaan yhdessä. Yhdessä asumiseen olisi järkevää kannustaa paitsi siten, että yhdessä asuvien sosiaalietuudet olisivat samalla tasolla kuin yksin asuvien, myös siten, että yhteen muuttamisesta jopa taloudellisesti palkittaisiin. (Yhteenmuuttotuki tms.)

Kannustamalla yhdessä asumiseen saataisiin markkinoille vapautumaan asuntoja. Toki tuo saattaisi vaikuttaa sijoittajien saamiin tuottoihin. Olisiko se paha juttu?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu