Ylilääkäri Mika Valtonen satsaisi lapseen ennen ikäihmistä

Kuten moni kirjoituksiani seurannut tietää, niin olen pitkään kyseenalaistanut yleisen haluttomuuden priorisointiin. Olen kysynyt mm. sitä, että jos etusijalle pitää asettaa lapsi tai vanhus, niin kumpi saa etusijan? 

Voitaisiinko ajatella, että etusijan saisi ikänsä veroja maksanut vanhus?

Tehohoidon ylilääkäri, dosentti Mika Valtonen on kysymykseen vastannut todeten: ”jos joutuisimme valitsemaan lapsen ja ikäihmisen välillä, on valinta tietysti selvä. Ja se olisi lapsi.”

Hyvä. Entä sitten rajallinen määrä rokotteita vaaralliseen tautiin? Itse uskon, ja toivon, että linja on sama. Emme aina voi satsata vanhuksiin. 

Taisipa joku jopa kyseenalaistaa näkemykseni todeten, että mieleni voisi muuttua jos oma iäkäs lähimmäiseni olisi hoidon tarpeessa – vakuutan, että se ei mieltäni muuttaisi. Pidän omaakin henkeäni arvottomampaa kuin lapsen henkeä.

Siitä on tottakai pidettävä huoli, että maailmassa on riittävästi osaavia aikuisia, joten jossain ääritilanteessa priorisointi voi olla hivenen erilainen.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu