Ylipainon suurin syy – näin laihdut

Tänään on uutisoitu, että yhä useampi suomalainen on ylipainoinen.

Työikäisistä naisista 49% ja miehistä 65% on ylipainoisia.

Yksi asiaan vaikuttava tekijä on nuukuus. Kun ravintolassa/ruokalassa saat itse ottaa haluamasi määrän ruokaa kiinteään hintaan niin otat ruokaa liikaa, siten yleensä myös syöt liikaa.

Jos ravintolassa tilaat annoksen niin koko on vakio – lapsille toki on yleensä saatavilla pienempiä annoksia edullisemmin.

Joskus aikoinaan oli ruokapaikkoja joista saattoi ruokaa ostaa kilohintaan. Pienempi ihminen osti vähemmän. Hän saattoi säästää eikä lihonut – missä nykyään on tuollainen mahdollisuus?

Fakta niin ikään on, että vaikka liikkuminen terveyttä edistääkin niin liikkumalla ei paino putoa. Ainoa toimiva keino tiputtaa painoa on vähentää energian saantia, syömistä ja kaloripitoisten juomien juomista.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu