Varoituksen sana pikavippiyrityksistä

Velkaantuminen on alati kasvava ongelma Suomessa. Poliitikot ovat suitsineet rahoitusyhtiöitä vuoden 2003 lakimuutoksella ja tämän vuoden syyskuun uudella muutoksella. 1.9.2019 lähtien lainojen nimelliskorko voi olla maksimissaan 20 %. Lainojen muut kulut voivat olla 150 euroa. Muutos on merkittävä. Aiemmin edes satojen prosenttien korot eivät olleet poikkeuksellisia.

 

Muutokset ovat kuluttajan kannalta edullisia mutta täysin ilman ongelmia rahan lainaamisesta tuskin selvitään jatkossakaan. Osa pikavippiyrityksistä on vahvasti kytköksissä perintäyrityksiin. Tämä mahdollistaa tehokkaan perimisen ylihintaan. Osan yrityksistä tiedetään lähettäneen jopa perusteettomia laskuja.

 

Lainayritykset tulevat aina soveltamaan kulloinkin voimassa olevaa lakia parhaimpansa mukaan. Rahan lainaaminen ei tule loppumaan, sillä yllättäviä menoja varten on oltava puskuria. Kaikilla ei ole mahdollisuuksia säästää rahaa. 

 

Lainayritykset tulevat muuttamaan strategioitansa ja osa yrityksistä todennäköisesti putoaa pois markkinoilta lakimuutoksen takia. Lainanhakijan kannattaa hyödyntää lainayritysten tarjoukset kun ne asemoivat itsensä uudelleen lainamarkkinoilla. Lisäksi on hyvä huomioida että 20 % nimelliskorko on edelleen lainalle verrattain korkea korko. Jatkossakin lainat kannattaa vertailla ja parhaimmassa tapauksessa kilpailuttaa edullisinta lainatarjousta metsästäessä.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu