Turkin pelko – rituaaliteurastuksen alku?

Vaikuttaa siltä, että tässä oudossa episodissa on kyseessä Turkin pelko, joka näyttäisi ohjaavan moraalikysymyksiä nyky-Suomessa. Ilmeisestikin pelkäämme Turkin Nato-kannanottoja. Ainkaan muuta selitystä oudolle äänestystulokselle en keksi.

Ansiokkaasti Sanna Marinin hallitus esitti uskonnollisen rituaaliteurastuksen kieltämistä, mutta perustuslakivaliokunta päättikin hyväksyä rituaaliteurastuksen äänin 10 – 5.

Rituaaliteurastusta vastustivat Anna Kontula (vas), Olli Immonen (ps), Bella Forsgrén (vih), Outi Alanko-Kahiluoto (vih) ja , Maria Guzenina (sdp). Kiitos sivistyneen yhteiskunnan arvojen kunnioittamisesta noille viidelle.

Totean yksiselitteisesti, että sivistynyt valtio ei aiheuta tuotantoeläimille kipua tai muuta oleellista haittaa, jos se suinkin on vältettävissä. Eläimille ylimääräistä kipua aiheuttavat rituaaliteurastukset eivät kuulu Suomeen.

Paitsi että perustuslakivaliokunnan enemmistö näyttää perustelevan juuri uskonnalla tällaisten riittien sallimisen. Katsotaan toki sitten miten eduskunta toimii aikanaan.

Vastaava kielto on ollut voimassa Ruotsissa vuodesta 1937, Norjassa vuodesta 1929 ja Tanskassa vuodesta 2014 lähtien. Suomessa sen sijaan on sallittu teurastus, jossa tainnutus ja verenlaskun aloittaminen tapahtuu samanaikaisesti.

Linkki Kansan Uutisiin

Linkki Iltalehteen

Perustuslakivaliokunnnan jäsenet, jotka eriävällä mielipiteellä vastustivat rituaaliteurastusta:

  • Vas: Anna Kontula
  • Vih: Outi Alanko-Kahiluoto, Bella Forsgrén
  • Ps: Olli Immonen
  • Sdp: Maria Guzenina

Muut perustuslakivaliokunnan jäsenet:

  • Sdp: Johanna Ojala-Niemelä, Jukka Gustafsson, Tuula Väätäinen
  • Kok: Heikki Vestman, Jari Kinnunen, Ville Valkonen
  • Ps: Sakari Puisto, Wille Rydman, Hilkka Kemppi
  • Kes: Hannu Hoskonen, Mikko Kinnunen
  • Rkp: Mats Löfström
JuhaVuorioOulu
Kokoomus Oulu

Oululainen diplomi-insinööri. Kirjoitan yleensä niistä asioista, jotka jäävät mielestäni liian vähälle huomiolle.

Olen työskennellyt erilaisissa tuotekehitystehtävissä 30 vuotta elektroniikan, tietoliikenteen sekä matkapuhelinten parissa. Kouluni olen käynyt Oulussa syntyperäinen oululainen kun olen. Vuodesta 2012 lähtien kuntapolitiikassa, mutta käytännössä en enää.

Harrastan tietokirjallisuutta, mehiläisten ja puutarhanhoitoa, kuntosalia, reserviläistoimintaa, vanhoja rahoja sekä vaellusta Urho Kekkosen kansallispuistossa kun aika sellaisen sallii.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu