Koronapakettipainostusta

https://yle.fi/uutiset/3-11902316 :

”Valtioneuvoston kanslia eli pääministerin ministeriö on arvioinut millaisia seurauksia olisi, jos Suomi tai jokin muu jäsenmaa hylkäisi EU:n elvytyspaketin.”

”Ylen tietojen mukaan neuvoston oikeuspalvelun yksi johtava virkahenkilö vastasi viikko sitten, että elvytyspaketin hylkääminen jossakin jäsenmaassa johtaisi ennennäkemättömään mainehaittaan ja poliittiseen paineeseen kyseiselle jäsenmaalle. Käytännössä elvytyspakettia varten luotu rakennelma romahtaisi”

Näköjään hallitus/pääministeri on katsonut tarpeelliseksi lähteä painostamaan kansanedustajia (yhden EU-virkamiehen suulla) äänestämään ”oikein” koronapakettiasiassa.

”EU-komissiolla tai jäsenmailla ei oikeuspalvelun tiedon perusteella ole mitään varasuunnitelmaa sen varalta, että joku jäsenmaa hylkäisi elvytyspaketin.

Suomen pitäisi taikuroida varsinainen hokkus-pokkus-temppu, jos eduskunta hylkäisi elvytyspaketin. Pitäisi esittää uusi vaihtoehto, joka kelpaisi muille jäsenmaille.”

Ei Suomella ole mitään tuollaisia uuden paketin kasaamisvelvollisuutta. Komissio tätä asiaa esittää eikä Suomi. Varmasti ovat miettineet myös sitä, mitä tehdä, jos paketti ei mene kaikissa maissa läpi. Yksinkertaisin ratkaisu olisi yliviivata Suomen nimi papereista, ja muuttaa vähän summia.

Varsin kovaa painostusta, sanoisin. Ikään kuin Suomella ei olisi vapaata valintaa sen suhteen, mennäkö mukaan pakettiin vai ei.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu