Suomiko muka kaatamassa EU:n seitsemän vuoden budjetin?

Eduskunnan tukipakettikeskustelussa nostettiin argumetiksi (eniten kai Matti Vanhasen toimesta) se, että Suomi ei voi jättäytyä pois tukipaketista, koska se kaataisi myös EU:n seitsemän vuoden budjetin. Pitää muistaa, että EU on itse nitonut tukipaketin ja seitsemän vuoden budjetin tarkoituksella yhdeksi paketiksi – väitetysti juuri siitä syystä, että tämä tekisi tukipaketin hylkäämisen vaikeammaksi.

EU:n seitsemän vuoden budjetti ei todellakaan lopullisesti kaadu siihen, jos tukipaketti kaatuu, tai jos Suomi jää yhtenä maana siitä pois. EU voi hyvin irrottaa tukipaketin tuosta paperinipusta, ja hyväksyttää seitsemän vuoden budjetin erikseen, ehkä hieman muutetuin luvuin.

Noiden papereiden niputtamisen yhteen voi tulkita yhdeksi (aika röyhkeäksikin) painostamisen muodoksi. Tuota itse luotua täysin keinotekoista ongelmaa ei siis pitäisi käyttää argumenttina, kun päätetään siitä, haluaako Suomi tukipakettiin mukaan vai ei. Budjetin korjaamisen tukipaketin kaatumisen tai muuttamisen jälkeen ei pitäisi olla mikään iso urakka EU:lle.

Parempi siis keskustella vain tukipaketin hyvyydestä/huonoudesta, ja unohtaa nuo budjetilla painostamiset.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu