Auringon UV-valo nujertaa koronaviruksen

On turhauttavaa kuinka yksinkertaistukset kerran syntyessään jatkavat elämäänsä, eikä niille mahda mitään. Heti alkuvaiheessa syntyi mediassa ja asiantuntijapiireissä vahva mielikuva siitä, ETTEI AURINKO vaikuta koronavirukseen. Koska tauti levisi Iranissa, Italiassa ja Espanjassa, virus ymmärrettävästi kykeni sietämään korkeita lämpötiloja.

Tästä tehtiin sitten se karkea yksinkertaistus, että ULTRAVIOLETTIVALOLLA ei olisi merkitystä, koska LÄMPÖ ei tapa virusta.

Sama yksinkertaistus on löytänyt tiensä jopa WHO:n tiedotteeseen. Perusteeksi annetaan:

Countries with hot weather have reported cases of COVID-19.”

Tiedotteessa oijotaan mutkia monella tavoin. Tietenkään ei itsensä altistaminen auringonvalolle VOI ESTÄÄ SITÄ, ettei tauti tarttuisi henkilöön. Auringon valo ei myöskään tapa virusta kun se on jo päässyt elimistöön. UV-valo saa kuitenkin aikaan sen, että virus kuolee ulkoilmassa ja pinnoilla nopeammin, joten ulkona on valoisina päivinä pienempi todennäköisyys saada tauti tai tartuttaa muita ihmisiä.

Samaan aikaan kun hoetaan, ettei auringolla olisi merkitystä, ilmestyy tutkimuksia, joissa UV-valon todella havaitaan tappavan koronaviruksen: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200414173251.htm

Myös auringosta saadun D-vitamiinin todetaan useissa tutkimuksissa (C-vitamiinin ohella) parantavan immuniteettia ja lieventävän oireita, vaikka skeptikot ovat jo ehtineet julistaa, että vitamiinit ovat hopeavettä ja terveellinen ruokavalio on huijausta.

Mediassa ei UV-valosta kerrota mitään, ja somessa tiedeuutisten jopa ajatellaan olevan valeuutisia, koska on korkeimmalta taholta julistettu, ettei lämpö tapa virusta. Toimittajat ja monet asiantuntijat eivät pysähdy miettimään ja erota kahta asiaa toisistaan, valoa ja lämpöä.

Välimeren korkeudella yö ja päivän pituus on lähes vakio riippumatta vuodenajasta, mutta Suomessa on vuodenajoilla valtavasti merkitystä. Nyt on vaarana se, että pelätään olla ulkona, koska aurinko olisi voimaton. Ja kuitenkin tartuntojen määrässä alkaa jo näkyä se, että ensimmäisen aallon huippu olisi ohitettu. Pohjoisella pallonpuoliskolla asuu eniten ihmisiä ja kesä on koittamassa tänne, mikä edistää tilanteen rauhoittumista.

Taudin luviämisluku on saatu estotoimilla alas, ja valon lisääntymisellä tulee toukokuussa olemaan suurta merkitystä, vaikka asialle ummistettaisiin silmät.

Mitä poliittisia johtopäätöksiä tästä sitten pitäisi tehdä? Se ei minua kiinnosta. Haluan vain, että faktat oikaistaan.

Ja syksy on tietenkin asia erikseen. Silloin me ollaan taas enemmän tai vähemmän liemessä, ellei rokotteen kehityksessä tapahdu ihmettä ja se vielä kyettäisiin ennätysnopeudella kiirehtimään tuotantoon.

Juho Nieminen

Kirjailija. Humanisti. Palkaton taiteen ja talouden erityisasiantuntija. Olen joskus todennut olevani enemmänkin leveästi kuin korkeasti koulutettu. Riippuu päivästä olenko yleisnero vai diletantti. Jos onnistun, olen yleisnero, jos epäonnistun, diletantti. Mitä enemmän rohkenen epäonnistua, sen parempi yleisnero minusta tulee. Kulttuuria: <a href="https://soundcloud.com/user-82817550" title="https://soundcloud.com/user-82817550">https://soundcloud.com/user-82817550</a> Sähköposti: <a href="mailto:Monrepoo@gmail.com">Monrepoo@gmail.com</a> Vanhempia bloggauksia: <a href="http://pikkujattilainen.blogspot.fi/" title="http://pikkujattilainen.blogspot.fi/">http://pikkujattilainen.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu