Osaako joku vastata tähän 5G-kysymykseen?

Unohdetaan hetkeksi terveysvaikutukset. Minua kiinnostavat väitteet 5G-verkon luotettavuudesta, josta ei ole puhuttu lainkaan – tai sitten keskustelu on hukkunut kohu-uutisten alle, joissa mastoja on poltettu.

5G-teknologiasta on kerrottu maallikoille tämän verran:

1) Yhteystorni ei lähetä dataa kaikkiin suuntiin, vaan se kohdistaa signaalin kapeana säteenä.

2) Säde ei läpäise ihmisen kehoa enempää kuin 2 mm:n syvyydeltä.

Tältä pohjalta minua on ihmetyttänyt eräs ihan käytännön asia. Oletetaan, että istun kirjastossa läppärin ääressä ja nettiyhteys katkeilee. Tajuan, että istun selkä kohti lähetinmastoa, joten säde ei pääse läpäisemään kehoani.

Niinpä käännyn toisin päin, koska pöydän toisella puolen on tilaa – onneksi. Netti toimii taas hetken aikaa, mutta sitten entiselle paikalleni tulee istumaan toinen ihminen. Sanon, että hän blokkaa minun yhteyteni 5G-verkkoon, mutta henkilö on iäkäs, eikä heti ymmärrä mistä on kysymys. Kaikki muut tuolit ovat varattuja, joten en raaski häätää häntä pois.

Etsin uuden paikan, jossa netti toimii. Sitten tajuan, että se toimii vain hetkittäin, koska vähän väliä joku kulkee tietokoneeni ohitse tai jää seisomaan väylälle eteeni. Kirjastossa on ruuhkaa, mutta minun täytyisi saada tärkeä lomake täytettyä, ja aina joudun kirjautumaan uudelleen, kun netti pätkäisee. Alkaa verenpaine nousta.

Miten ihmeessä voi nettiyhteys toimia ruuhkaisessa paikassa – esimerkiksi täydessä bussissa tai täydessä kokoushuoneessa, jos joka puolella on ihmisiä varjostamassa signaalia?

Olen yrittänyt etsiä tähän kysymykseen vastausta, mutta esimerkiksi Silakkaliikkeen Facebook-ryhmässä poistettiin kommenttini, jossa olin esittänyt tämän saman kysymyksen. Ja aiemmin sama kysymys johti siihen, että keskustelu lukittiin, eikä kukaan voinut kommentoida. Ilmeisesti avoimiin kysymyksiin vain ei sovi etsiä vastausta, jos se ei istu siihen viralliseen narratiiviin, jossa 5G edustaa täydellistä teknoutopiaa, ja kaikki sitä kritisoivat ihmiset ovat hopeavesikauppiaita.

En nyt oikeasti haluaisi kuulla mitään höpinää ufoista tai salaliitoista, vaan saada konkreettisen vastauksen siihen, että miten 5G-teknologian luvataan olevan nopeinta ja luotettavinta teknologiaa maan päällä, jos se kaatuu näin yksinkertaiseen käytännön haasteeseen.

Juho Nieminen

Kirjailija. Humanisti. Palkaton taiteen ja talouden erityisasiantuntija. Olen joskus todennut olevani enemmänkin leveästi kuin korkeasti koulutettu. Riippuu päivästä olenko yleisnero vai diletantti. Jos onnistun, olen yleisnero, jos epäonnistun, diletantti. Mitä enemmän rohkenen epäonnistua, sen parempi yleisnero minusta tulee. Kulttuuria: <a href="https://soundcloud.com/user-82817550" title="https://soundcloud.com/user-82817550">https://soundcloud.com/user-82817550</a> Sähköposti: <a href="mailto:Monrepoo@gmail.com">Monrepoo@gmail.com</a> Vanhempia bloggauksia: <a href="http://pikkujattilainen.blogspot.fi/" title="http://pikkujattilainen.blogspot.fi/">http://pikkujattilainen.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu