Persujen leikkauslistalle joutuivat sotaveteraanit, eläkeläiset ja sairaat

Oheinen kuva Perussuomalaisten hallituksessa tekemistä leikkauksista ja muista päätöksistä kiertää nyt somessa ja herättää persujen kannattajissa jostain syystä kiukkua. Tarkistin listan ja tosiasia on se, että jokainen Perussuomalainen kansanedustaja Huhtasaaresta Hakkaraiseen on äänestänyt näiden päätöksien puolesta. 

Esimerkiksi sotiemme veteraaneille maksettavat veteraani- ja rintamalisät pienenivät absoluuttisesti kun Perussuomalaiset olivat hallituksessa 2015-2017. Kansaneläkkeisiin tehtiin historiallinen indeksileikkaus, ammatillista koulutusta ajettiin alas ja lääkekorvauksista leikattiin 150 miljoonaa. Lista on pitkä ja karu, eikä sillä pysäytetty velkaantumista vaan osaltaan rahoitettiin mm. hyvätuloisten veronalennuksia.

Perussuomalaiset syyttävät kaikesta Soinia, mutta todellisuudessa Halla-aho ilmoitti välittömästi puheenjohtajaksi valintansa jälkeen sitoutuvansa Sipilän hallituksen ohjelmaan, johon kaikki nämä päätökset kuuluivat. Halla-aho siis oli valmis jatkamaan perusturvan leikkaamista hallituksessa, mutta lopulta henkilösyistä persut heitettiin ulos.

Tämä on tärkeä muistutus äänestäjille. Halla-aho on sanonut, että julkisia menoja pitää leikata ja oheinen lista näyttää mistä leikkauksia ollaan valmiita tekemään. Samaan retkuun ei kannata mennä kahta kertaa. 

 

JuhoOrjala
Vasemmistoliitto Helsinki

Ryhmäavustaja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmässä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu