Profiilikuvain tunnistettavuus ja ylläpidon linja – eikö kukaan ajattele kasvosokeita?

Puheenvuorossa on mukana keskustelijoita, jotka tiukan paikan tullen piiloutuvat sääntöjen taakse vasta-argumentoinnin sijaan.

Uusi Suomi on jättänyt blogialustan keskustelusääntöihin – mahdollisesti tarkoituksella – leveän tulkinnanvaran joka osaltaan mahdollistaa sen, että

1. epämiellyttäväksi koettu kommentti voidaan ilmiantaa ylläpidolle, jolloin

2. kommentti piilotetaan lukijoilta arvioinnin ajaksi, ja

3. riippumatta ylläpidon tuomiosta, keskustelun tukahdutus on onnistunut vähintään määräajaksi

Eräs taho tuohtui taannoin siitä, että tämän blogikirjoitusta kommentoimaan tuli henkilö, jonka profiilikuva oli hänen mielestään Puheenvuoron sääntöjen vastainen. Ja kävi juuri kuten edellä kuvailtiin – blogisti ilmoitti korkean hevosensa selästä että minähän en tuollaisten säännöistä piittaamattomien kanssa keskustele.

Menin huomauttamaan että onkohan tässä nyt kuitenkin vähän tulkinnanvaraa mitä tulee Puheenvuoron profiilikuvia koskevaan sääntöön, jossa puhutaan ainoastaan tunnistettavuudesta. Blogistin mielestä se seikka, että ko. profiilikuva esitti kommentoijan kasvot ylösalaisin, oli riittävä siihen että häntä ei voi kuvasta tunnistaa.

Blogisti totesi ykskantaan että hänelle kelpaavat nykyiset säännöt (ehkä juuri em. tulkinnanvaraisuuden takia, niin niiden taakse on helpompi piiloutua?) ja jos minä haluan sääntöihin muutosta niin ei muuta kuin adressia ylläpidolle ja/tai Uuden Suomen päätoimittajalle.

En ole niin tiukkapipo että sääntöjä pitäisi alkaa tässä tapauksessa muuttamaan. Toki haluaisin tarkennusta moniinkin sääntöihin juuri tulkinnanvaraisuuden välttämiseksi (se olisi kaikkien etu – blogistien, kommentoijien ja myös ylläpidon). Ehkä tässä tapauksessa kuitenkin riittäisi linjaus suoraan ylläpidolta. Ja sehän pyydettiin, ihan alkaneen kesäloman kunniaksi.

  

Tämän keissin pitäisi olla siis taputeltu. Odotettavissa toki kesähelteitä ja halla-aholaista ”lakia/sääntöjä nyt vaan tulkitaan”.

Jos ylösalaisuus saa vieläkin joissakin vastarannan kiiskissä aikaan kasvosokeutta, niin se on heidän ongelmansa. Nähtäväksi jää, kelpaako ylläpidon linjaus heille vai jatkuuko (tästedes tuolla tekosyyllä perätön) kommenttien ilmiantaminen ihan tavasta. Aina voi joku toki hakea lohtua siitä että ”heh hee, minä ihan käskin Juhoa olemaan yhteydessä ylläpitoon tästä asiasta, ja se teki sen. Lammas LOL.”

+4
JuhoPalmroos
Piraattipuolue Rauma

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu