Hiilinielumiljardit EU:lle

Luonnonvarakeskus oli käyttänyt pyyhekumia ja palauttanut korjaamansa kotilaskut tarkastettavaksi. Ja hups, metsien hiilinielut olivatkin huvenneet pitkin vuosia.

Ilmastonmuutos-eskatologit kertoivat meille professori Seppälän johdolla, mitä se merkitsee. Miljardien laskua sen suhteen, mitä EU:n kanssa on sovittu. Seppälä on jo noin 10 vuotta sitten kehittänyt laskukaavat ja niihin sopivat alkuarvaukset, millä hiilinieluista tullaan tietoisiksi ja ongelma saadaan myytyä kansalaisille.

Eskatologi ministeri Ohisalo antoi vaalilupauksen illan pääuutislähetyksessä tehdä kaikkensa, että tarvittaviin toimiin ryhdytään, jotta EU saa miljardinsa.

Asiasta keskusteltiin uutisillan A-studiossa. Toimittaja Damström moderaattorina teki asenteensa selväksi. Hiilinielut ja kuviteltu maailmanlopun uhka on kuolemanvakava asia, jolloin metsätaloutta ja -teollisuutta puolustavat saisivat pitää turpansa kiinni. Korkeintaan myöntää hakkuiden vähentämisen.

Professori Ollikaisen päälle Damström ei huuda eikä tätä keskeytä. Ollikainen pitää ilmastotutkija Taalaksen puheita fossiilisten vähentämiseen keskittymisestä harhaisina. Asiassa, jonka arvioinnissa on valtavia epävarmuuksia, ei saa olla kuin yksi, EU:n ja eskatologien totuus. Jos ja kun ette usko, se maksaa miljardeja.

Ministeri Kurvisen silmät syttyvät loistamaan siinä vaiheessa, kun luvataan korvata metsänomistajille veronmaksajien eli minunkin rahoistani se, etteivät nämä kaada metsiään. Sehän on suoraan Kepun pelikirjasta, imuroida julkista rahaa metsiin ja autioituviin maakuntiin.

Ei auta selittää, kuinka pohjoismaista havupuuta tarvitaan moniin arjen välttämättömyystarvikkeisiin kuten hygieniatuotteet, jotka ovat luonnostaan kertakäyttötavaraa. Ja mm. siihen pakkauskartonkiin, millä globaalin nettikaupan tuotteet liikkuvat. Kuinka uusia korkeamman jalostusasteen tuotteita kehitetään, vaikkakin ei samaa vauhtia kuin uusia kännykkäpelejä.

En epäile Luonnonvarakeskuksen laskelmia enkä hiilinielujen merkitystä (tieteelliseen lähestymistapaan perustuen), vaan politikointia asiassa. Onhan se professorin coolia ryttyillä metsäteollisuudelle. En voi käsittää, miten samaan aikaan Saksassa on ilmastopoliittinen peli pelattu (linkki). Eskatologien lippulaivahankkeen, Energiewenden nimissä on viherpesty hiilisähkö, sääriippuvaisen aurinko- ja tuulisähkön tuotantokuoppien kompensoinnissa. Ja ydinvoimatuotanto on ajettu alas. Samalla kun Venäjän kaasuhanojen sulkeminen on osoittanut koko Energiewenden kestämättömyyden. Kuinka arvostetun tutkijan Taalaksen puheita sanotaan harhaisiksi.

Hiilinielumiljardit uutisoidaan kansalaisille kuin ilmoitusasiana. Vaaleissa nähtäneen, mikä on reaktio. Miljardit EU:lle eivät vähennä gramman grammaa hiilidioksidia ilmakehästä.

Jukka Konttinen

Mielipiteet ovat omiani, yksityisenä kansalaisena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu