Koronatuuttausta

Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat koronaa aamusta iltaan. Huomaan panevani TV:n kiinni yhä useammin.

Toki koronaepidemiassa on kyse vakavasta asiasta ja on syytä seurata ja noudattaa ohjeistuksia. Tarkistan itse kännykästä ”päivän luvut” Helsingin Sanomista, TAYSin sivuilta sekä muutaman päivän välein Osmo Soininvaaran käyristä Verde-lehdestä, jotka näyttävät eron pk-seudun ja muun Suomen välillä. Ehkä Osmo voisi seuraavaksi niputtaa Uudenmaan ja Varsinais-Suomen.

Mutta ei kai koronasta tarvinne kuulla non-stop 24/7?

Joka ilta A-studioon otetaan poliitikko tai terveydenhoidon johtoa spekuloimaan. Asiantuntijat eivät ole säihkyvimpiä mediapersoonia vaikkei toki heidän tarvitse ollakaan. Mutta vaikka lapsikin tietää, ettei kukaan koskaan varmasti tiedä, niin silti toimittaja kysyy. Kysymyspatterit ovat aina olemassa, ilmeisesti aina olettaen, että vastaus on olemassa.

Median logiikan voi ymmärtää. Että se mikä on poikkeuksellista, on uutinen. Mutta nyt kaikki on poikkeuksellista. Poikkeuksen poikkeusta. Se on vain hyväksyttävä.

Mutta kun hyväksynnän on tehnyt, niin kai voisi unohtaa asian edes yhden A-studion, jos ei peräti puoli yhdeksän uutisten ajaksi? Jos uutistenlukija toteaisi, että koronasta tarkemmin nettisivuillamme?

Jos tilanteessa on kestämistä kaikilla, niin ei mediankaan toimintamalli ole tällaiseen tilanteeseen paras mahdollinen.

P.S. Kai se pitää vielä lisätä, ettei tämän kirjoituksen tarkoitus ole liputtaa ns. vaihtoehtomedioiden puolesta. Eikä muutakaan denialismia ja ”omilla aivoilla ajattelua”.

+4
Jukka Konttinen

Mielipiteet ovat omiani, yksityisenä kansalaisena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu