Tämä on yleensä ollut maan tapa

Puhe Maria Ohisalon poliittisesta virkanimityksestä, jonka Katri Kulmuni siunaa toteamalla ”Tämä on yleensä ollut perinne”. Tarkoittaen: Tämä on yleensä ollut maan tapa.

Kun on kyse vaikutusvaltaisesta, kovapalkkaisesta asiantuntijatehtävästä, ei ole kyse siitä, kuka on pätevä, vaan siitä, kuka on pätevin. Tai ainakin pitäisi olla. Itse olen ollut mukana rekrytointiprosessissa oman ammattikuntani tehtävissä monta kertaa.

Kuten Hjallis Harkimo totesi, poliittinen virkanimitys on yksi korruption muoto. Siis jos ja kun oikea jäsenkirja on paremmuuden mittari.

Luonnollisesti odotetaan, että kansalaiset hieman mussuttaa, kunnes asia unohtuu ja poliittinen virkanimittely menee eteenpäin.

Milloin poliittisista virkanimityksistä päästään, maan tapana? Mikä on kansalaisen ja veronmaksajan mahdollisuus riitauttaa asia, jotta tämä tapa saataisiin lopetettua? Missä kansalaisen oikeusturva?

P.S. Tuomio tuli myös Ylen Aamu-TV:n Jälkiviisaissa, tosin Maryan Abdulkarim oli jo retorisesti asettamassa nimityksessä kilpailleita ehdokkaita yhtä päteviksi. Matti Apunen totesi hävinneen ehdokkaan olleen ”valovuosia” pätevyydessä edellä.

Jukka Konttinen

Mielipiteet ovat omiani, yksityisenä kansalaisena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu