Einstein ei ymmärtänyt millaista valo oikeasti on.
Einstein oli oikeassa siinä että aika on suhteellista.
Ilmeisesti hän ei vaan koskaan kertonut minkä takia näin on. Tai jos kertoi jotakin, niin ei ainakaan oikeaa syytä.
Jos Einstein olisi kyennyt kertomaan minkä takia aika on suhteellista, hän olisi automaattisesti osannut myös kertoa sen mihin valon aalto ja hiukkasluonne perustuu.
Hän ei kuitenkaan koskaan pystynyt selvittämään tätä valon mysteeriä joka on vaivannut fyysikkoja tänne asti 🙂
Minähän olen tämänkin joutessani selvittänyt 🙂
Taitaa vaan tämä totuus olla ihan liikaa nykyisille fyysikoille.
Onhan se ehkä joidenkin mielestä pelottavaa ajatella että oma keho koostuu koko ajan räjähtävää energiaa kierrättävistä tihentymistä jotka myös räjähtävät / laajenevat avaruudessa isommalle ja isommalle avaruuden alueelle, koska koostuvat tästä avaruuteen hajaantuvasta energiasta / työntävästä voimasta jota on tiheämmin näissä nykyfysiikan ns. hiukkasissa.
Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä ns. hiukkaset ovat vain tällaisia avaruuteen hajaantuvan energian / työntävän voiman ruuhka-alueita joissa oleva laajeneva energia vaihtuu ajan kanssa kokonaan.
🙂
Ok, asiaan 🙂
Valolla todellakin on hiukkas ja aaltoluonne.
Valon aallot koostuvat ziljoonista erillisistä tihentymistä joita ei meidän laitteilla voida rekisteröidä.
Eli valon aallot ovat meille rekisteröimättömiä. Pimeitä aaltoja.
Valon aaltoluonne työntyy esiin rekisteröitävissä olevien fotoneiden avulla.
Aallot taas kuljettavat fotoneita mukanaan.
Sen todistavat kaksoisrakokokeet.
Lähetä yksittäisiä fotoneita liikkeelle kaksoisrakokokeessa ja katso minne nämä meille pimeät valon aallot niitä kuljettavat.
Kaksoisrakokokeessa siis lähetetään yksittäisiä fotoneita liikkeelle, minkä takia ne ohjautuvat herkälle ilmaisimelle samoille alueille kuin silloin kun valo muodostaa interferenssikuvion?
🤔
Kaksoisrakokoe
https://fi.wikipedia.org/wiki/Youngin_kaksoisrakokoe
”Jos auringonvalo korvataan valolähteellä joka pystyy tuottamaan yhden fotonin kerrallaan ja jos käytetään riittävän herkkää heijastinta joka pystyy havaitsemaan yksittäisen fotonin, voidaan Youngin koe suorittaa teoriassa fotoni kerrallaan, samoin tuloksin kuin muillakin kokeilla.
Jos toinen rako peitetään, yksittäiset fotonit osuessaan heijastimelle muodostavat ajan kanssa yhden huippukohdan aivan kuten yksittäisen raon aurinko valonlähteenä tapauksessa.
Mutta, jos molemmat raot avataan, muodostavat fotonit aikanaan sarjan tummia ja vaaleita kohtia käsittävän interferenssikuvion heijastimelle.
Tämä tulos näyttäisi samanaikaisesti sekä vahvistavan että kiistävän aaltoteorian. Toisaalta, interferenssikuvio todistaa, että valo käyttäytyy aaltomaisesti, vaikka sitä käsiteltiin fotoni kerrallaan.”
🤔
Siinä meillä on tieteellinen todiste sille että valot koostuvat meille pimeistä aalloista jotka vuorovaikuttavat keskenään.
Einstein ei koskaan kyennyt oivaltamaan tätä.
Eikä sitä etteivät fotonit oikeasti lähde heti liikkeelle valonnopeudella.
Fotonit toki syntyvät valonnopeudella liikkuvasta energiasta, joten siinä mielessä ne aina liikkuvat valonnopeudella tai sillä nopeudella mikä on valolle ominaista milläkin alueella.
Einstein ei kyennyt oivaltamaan sitäkään että valolla on oma sisäinen paine joka saa valot laajenemaan avaruudessa isommalle ja isommalle avaruuden alueelle.
Eli nämä meille pimeät valon aallot siis koostuvat ziljoonista erillisistä laajenevista tihentymistä jotka kierrättävät keskenään laajenevaa energiaa / työntävää voimaa josta kaikki havaittava pohjimmiltaan koostuu.
Yhden laajenevan fotonin syntymiseen tarvitaan ziljoonittain näitä pimeän energian laajenevia tihentymiä joita laajenevat atomien ytimet keskenään kierrättävät.
Eli myös fotonit laajenevat ja myös laajenevilla fotoneilla on tilavuus ja tiheys. Sisäinen rakenne. Sisäinen liike / aika. Sisäinen paine.
Ok, kun laajeneva fotoni työntyy kohti laajenevaa atomin ydintä, niin jos sen tiheys ja tilavuus on sopiva, se saa vastaan työntyvien pimeän energian tihentymien laajenemisen kiihtymään räjähdyksenomaiseksi, jolloin ne eivät ehdi työntää toisiansa pois päin toisistansa niin nopeasti kuin laajenevat.
Nyt niistä yhdistyy / syntyy uusi laajeneva fotoni joka liikkuu heti synnyttyään valolle ominaisella nopeudella. Tämä siis sen takia että niiden ziljoonien erillisten laajenevien tihentymien vauhti oli jo kiihtynyt hyvän aikaa pois päin laajenevan atomin ytimestä.
Tämä on äärimmäisen paljon loogisempaa kuin se vaihtoehto että fotoni muka syntyi hokkus pokkus siten että se heti liikkuisi valolle ominaisella nopeudella.
On täysin naurettavaa olettaa että fotonit voisivat heijjastua atomeista siten että ne liikkuisivat kohti atomia valonnopeudella ja yks kaks liike kääntyisi pois päin atomista siten että fotoni liikkuisi koko ajan valonnopeudella.
Voisi olettaa että fotonin vauhdin pitäisi ensin hidastua, pysähtyä ja sen jälkeen taas vauhdin pitäisi kiihtyä jne.
Siis jos oletetaan että samat fotonit heijjastuvat aineesta pois päin.
No, näinhän ei ole.
Laajeneva fotoni kohtaa laajenevaa pimeää energiaa jonka vauhti on jo kiihtynyt pois päin laajenevasta atomin ytimestä josta tätä laajenevaa pimeää energiaa työntyy koko ajan ulos ziljoonina erillisinä laajenevina tihentyminä siten että ne alkavat heti ryhmittymään aalloiksi sen mukaisesti miten kohtaavat ydintä kohti työntyviä aaltoja.
Kauempana laajenevasta atomin ytimestä nämä ytimelle ominaisella tavalla ryhmittyneet aallot sitten yhdistävät vastaan työntyviä aaltoja jotka jatkavat kohti ydintä ja pystyvät näin muokkaamaan lähellä ydintä ytimestä ulos työntyviä pimeän energian tihentymiä aalloiksi sen mukaisesti mikä on kyseiselle ytimelle ominaista.
By the way.
Eivät tutkijat irroita elektroneja ytimien ympäriltä.
He saavat syntymään uusia laajenevia elektroneja pimeästä energiasta jota laajenevat atomien ytimet kierrättävät.
Kun ymmärtää millaista valo oikeasti on, ymmärtää että vanha valo on kosmologisesti punasiirtynyttä juuri sen takia että laajenevien valojen meille pimeät aallot vuorovaikuttavat keskenään, kiihdyttäen toistensa laajenemista siten että samalla laajenevien valojen vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.
Eli vanhemman toisesta galaksijoukosta peräisin olevan vähän hitaamman laajenevan valon vauhti kiihtyy kun se työntyy toisen galaksijoukon alueen läpi tai ohi, jolloin uudempi vähän vanhaa laajenevaa valoa nopeampi laajeneva valo kiihdyttää sen vauhdin samaksi kuin mikä on valolle ominaista tuolla alueella ja näin vanha laajeneva valo samalla venyy eli kosmologisesti punasiirtyy.
Ja tähän ei siis todellakaan tarvitta hokkus pokkus laajenevaa avaruutta.
🙂
Haeppas lisää vauhtia seuraavasta blogista. 😉
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/yleinen-suhteellisuusteoria/
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos ajatuksiani selventävästä fotoneja kästtelevästä hiukkasteoriasta.
Teoriasi selventää mielessäni kehityvässä teoriasta ihmisen sielun luonteesta. Sielu ei ole ihmisen ruumiin tavoin muodostunut molekyleistä, vaan energiasta teoriasi tapaan ziljonista energia hiukkasista, jotka käyttäytyvät laajenevan hiukkasketän tavoin, mutta säilyttävät tietoisuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Voisiko avustaa savorista teoria tekemisessä?
Ilmoita asiaton viesti
Einstein ymmärsi valon päälle. Sinä et, elät jossain Newtonin mailmoissa. Sepustuksesi on vastoin kaikkea ymmärrystä valosta, jota on sentään tutkittu satoja vuosia. Miksi edelleen levität tänne tyhjänpäiväistä disinformaatiotasi?
Albert Einstein teki merkittäviä löydöksiä valon ja aineen käsittelyn alalla. Hänen teoriansa valon ja aineen suhteesta ovat yhä tärkeitä tänä päivänä.
Einstein osoitti, että valo on elektromagneettinen aalto, jolla on sekä aaltoliike- että aaltopituusominaisuudet. Hän esitti myös, että valon nopeus universumin kaikissa paikoissa on aina sama, ja että se on universumin absoluuttinen nopeus. Tämä teoria osoitti, että valon nopeus ei riipu valon lähteestä tai havaitsevasta kohteesta, ja se oli merkittävä poikkeus aiemmasta Newtonin fysiikasta.
Einsteinin teoria myös osoitti, että massa ja energia ovat keskenään vaihdannassa E=mc^2 lain mukaisesti. Tämä tarkoittaa että massa voi muuttua energiaksi ja päinvastoin.
Einstein myös kehitti teoriaa valon taipumisesta, kun se kulkee painovoiman alaisena. Hän ennusti, että valon taipuminen olisi suurempi, mitä lähempänä valonlähde on painovoimakenttää. Tämä teoria vahvistettiin vuonna 1919, kun valon taipuminen havaittiin painovoimaisesti taipuvassa auringonvalossa.
Einsteinin teoriat tarjosivat uuden käsityksen valon ja aineen suhteesta, ja niillä oli merkittävä vaikutus fysiikan, kemian, tietotekniikan ja monet muut tieteelliset alat kehittymiseen.
Valo on elektromagneettista aaltoa, jolla on sekä aaltoliike- että aaltopituusominaisuudet. Se liikkuu ilmassa tai muissa kohteissa nopeudella noin 299 792 458 metriä sekunnissa, joka on universumin korkein absoluuttinen nopeus. Valon nopeus ei riipu valonlähteestä tai havaitsevasta kohteesta, mikä eroaa Newtonin fysiikasta.
Valo syntyy, kun aineessa tapahtuu elektronien siirtyminen eri energiatasoille. Tämä voi tapahtua esimerkiksi kuumassa kappaleessa, jossa aineen atomit ovat korkeassa energiatilassa, tai kun elektronit aineessa liikkuvat jännitteen vaikutuksesta. Nämä prosessit aiheuttavat valon synnyn.
Valo vaikuttaa eri tavoin eri kohteisiin. Se voi aiheuttaa näköaistimuksia, kun se havaitaan silmän verkkokalvolla. Valo myös voi aiheuttaa lämpöä kohteessa, jossa se imeytyy. Valo voi myös aiheuttaa kemiallisia reaktioita, kun se vaikuttaa aineeseen. Valo voi myös taipua kulkiessaan eri kohteiden läpi, kuten esimerkiksi linssin tai veden läpi, sekä gravitaatiokentässä.
Valo on tärkeä ilmiö monilla eri tieteenaloilla, kuten fysiikassa, kemiassa, biologiassa ja optiikassa. Se on myös tärkeä tekijä monilla teknologian aloilla, kuten valotekniikassa, optiikassa ja valokuvauksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Jari, sinähän kirjoitat ihan höpö höpö juttuja.
”Einstein myös kehitti teoriaa valon taipumisesta, kun se kulkee painovoiman alaisena. Hän ennusti, että valon taipuminen olisi suurempi, mitä lähempänä valonlähde on painovoimakenttää. Tämä teoria vahvistettiin vuonna 1919, kun valon taipuminen havaittiin painovoimaisesti taipuvassa auringonvalossa.”
Sinä et kyllä ymmärrä yhtään mistä sinä höpötät.
Aikuisten oikeasti.
Älä sotke Auringonvaloa siihen kokeeseen joka tehtiin vuonna 1919 ja joka muka todistaa kaareutuvan avaruuden olemassa olon.
Siinä kokeessa Auringonpimennyksen aikana havainnoitiin Auringon takana / taustalla olevia tähtiä joista peräisin oleva valo liikkui läheltä Aurinkoa matkalla Maapallolle.
Yrittäisit edes.
Näistä Auringon taustalla olleista tähdistä peräisin olevia fotoneita työntämällä työnnettiin kohti Aurinkoa.
Siis miljardeja vuosia avaruudessa liikkuneet laajenevat valot sisältävät työntävää voimaa jota törmää Auringon ohi työntyviin fotoneihin ja näin niitä työnnetään kohti Aurinkoa.
Eli Aurinkoakin kohti työntyy miljardeja vuosia vanhaa laajenevaa valoa, mutta Auringosta pois päin sellaista miljardeja vuosia vanhaa laajenevaa valoa ei työnny.
Jos Einstein olisi oivaltanut ja ymmärtänyt tämän ja hän olisikin ennustanut valon liikeradan taipumisen niin päin että olisi kertonut kaikille miten tää oikeasti työntyy, ei kukaan ikinä missään olisi tuon jälkeen alkanut tempomaan hatustaan satuja jostakin hokkus pokkus kaareutuvasta avaruudesta.
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ihan kuinka vaan, tähdet ovat myöskin aurinkoja ja toisin päin. Kenellekään ei ole lainkaan epäselvää mitä kokeessa mitattiin ja mitä havaittiin. Paitsi sinulle.
Ja sitten nämä sinun erikoiset tarinat? ”Siis miljardeja vuosia avaruudessa liikkuneet laajenevat valot sisältävät työntävää voimaa jota törmää Auringon ohi työntyviin fotoneihin ja näin niitä työnnetään kohti Aurinkoa.”
Edelleen, valot eivät työnnä toisiaan, se ei ole mahdollista. Valolla ei ole minkäänlaista mekaanista kykyä työntää valoa. Jos olisi, emme näkisi avaruudesta yhtään järjellistä kuvaa, kaikki olisivat sikin sokin sekaisin kuin, niin kuin Savorinen.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö.
Katsos kun laajenevia fotoneita tietysti työnnetään suht koht tasaisesti joka suunnasta joka suuntaan.
Too much for you.
Epätasapaino syntyy vain silloin kun laajenevat fotonit työntyvät läheltä jonkun tähden tai galaksin ohi.
Ja siitä taas seuraa juuri nämä ilmiöt jotka onkin jo havaittu.
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Valot eivät työnnä toisiiaan, se ei ole mitenkään mahdollista. Ei tässä universumissa.
Kitjoittelet edelleen täysin puuta heinää.
Ilmoita asiaton viesti
Näkemykseni mukaan pimeästä energiasta syntyy rekisteröitävissä olevia hiukkasia.
Teillä pimeä energia saa jotenkin jotenkin laajenevan hokkus pokkus laajenevan avaruuden jotenkin jotenkin laajenemaan kiihtyvällä vauhdilla jotenkin jotenkin.
Kumpikohan on tieteellisempi väite 🙂
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Savorisen onnenpyörä …. rekisteröin yhden pimeän hiukkasen .. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Miltä se tuntui, saitko sähköiskun, näitkö ”kaiken taakse”, koitko valaistumisen, ehkä jumalan? ;O
Ilmoita asiaton viesti
On olemassa viitteitä että ”pimeä energia” on varhaisia mustia aukkoja. Pimeä aine ei vain näytä olevan todelliselta, vaan se painaa viisi kertaa enemmän kuin näkyvä maailmankaikkeus – eli tähtiä, planeettoja, sumuja, galakseja ja kaikkea muuta tavallisista atomeista valmistettua roipetta.
Esimerkiksi jotkut teoriat väittävät, että pimeä aine saattaisi olla mustien aukkojen kaltaista ”pimeää materiaa”, joka ei ole havaittavissa tavallisilla hiukkaskokeilla. Tämä teoria ei kuitenkaan ole vielä täysin varmentunut ja tarvitsee lisää tutkimusta. Voi olla, että alussa syntyi myös maailmankaikkeuden puuttuva aine, jota fyysikot kutsuvat nykyään pimeäksi aineeksi.
Alkuperäiset mustat aukot eivät kuitenkaan ole mikään uusi idea. Niiden tarina alkoi 1960-luvun Venäjältä, jolloin kaksi fyysikkoa – Yakov Zeldovich ja Igor Novikov – pohdiskelivat ensimmäisen kerran mahdollisuutta erittäin tiheiden esineiden, kuten mustien aukkojen, muodostumisesta hyvin varhaisessa universumissa.
Se oli myös aikoinan Stephen Hawkingin ajatus: Näkymättömät ”alkuperäiset” mustat aukot saattavat olla piilotettu pimeä aine. Se jäi suosiosta vuosikymmeniksi, mutta nyt uusi tutkimus sarja on osoittanut, kuinka teoria voisi toimia. Lue –> https://www.quantamagazine.org/black-holes-from-the-big-bang-could-be-the-dark-matter-20200923/
Jäämme odottamaan lisätukimuksia.
Mitä mm. fysiikassa vakavasti otettavaan tieteelliseen väitteeseen tulee, sellaisen tekemiseen tarvitaan tuossa alla mainittuja asioita, ja luonnollisesti koko tiedeyhteisöä, sekä pitää vähintäinkin hallita fysiikan perusasiat, sekä lukea vuosittain tuhansia tutkimuksia aiheesta, jotta pysyy edes jokseenkin kartalla, uutta dataa kun syntyy teratavuittain joka ikinen päivä.
Tieteen tekemiseen tarvitaan useita eri asioita, kuten lyhyesti esimerkiksi kykyä FORMULOIDA kysymyksiä ja hypoteeseja, kykyä KERÄTÄ ja ANALYSOIDA dataa, tieteellistä METODOLOGIAA, kykyä ARVIOIDA TODISTEITA ja PÄÄTTELYÄ, sekä kykyä KOMMUNIKOIDA tutkimustuloksia muille tieteentekijöille ja yleisölle. MATEMATIIKKA ja sen HALLITSEMINEN katsotaan lähes välttämättömyydeksi. Lisäksi tarvitaan myös RIITTÄVÄT RESURSSIT, kuten RAHOITUS ja LAITTEET, sekä tieteellistä infrastruktuuria, kuten LABORATORIOITA, TUTKIMUSKESKUKSIA sekä erilaisia TELESKOOPPEJA, HIUKKASKIIHDYTTIMIÄ,,, lista on loputon.
Mitä sinulla noista on? Joo`o, sinulla on vain Uuden Suomen sivuilla (ihan väärä paikka) tuulesta temmattua sekavaa, samaa diipadaapaata toistavaa mitään sanomatontatekstiä, joka ei perustu mihinkään faktoihin, havaintoihin tai teorioihin. Eli sinulla on, ei siis yhtään mitään.
Älä levitä täällä enää absurdia disinformaatiotasi, se ei johda yhtään mihinkään!
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa vain olla tämän sivuston kustantajan eli siis AlmaMedian mielestä sopivaa kamaa tällaiset sepustukset. Aika omituista minun mielestä, että lasketaan taso aivan nollille, niin kenen etua se palvelee?
Ilmoita asiaton viesti
Menee hyvin korkealta yli ymmärryksen että joku saa täällä vuodesta toiseen pakkomielteisesti häiriköidä kun ei ole edes minkäänlaista järjellistä asiaa. Tästä tulee täysin pelle sivusto tällä menolla.
Ilmoita asiaton viesti
Just just. Kertoo tyyppi joka ei ole ymmärtänyt edes perusasiaa siitä millaisella vuoden 1919 kokeella kaareutuvan avaruuden olemassa oloa on yritetty todistella.
Kirjoitit näin toisessa viestissäsi.
”Einstein myös kehitti teoriaa valon taipumisesta, kun se kulkee painovoiman alaisena. Hän ennusti, että valon taipuminen olisi suurempi, mitä lähempänä valonlähde on painovoimakenttää. Tämä teoria vahvistettiin vuonna 1919, kun valon taipuminen havaittiin painovoimaisesti taipuvassa auringonvalossa.”
Älä sotke Auringonvaloa vuoden 1919 kokeeseen.
Yrittäisit edes.
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ihan kuinka vaan, tähdet ovat myös aurinkoja ja toisin päin. Kenellekään ei ole lainkaan epäselvää mitä kokeessa mitattiin ja mitä havaittiin. Paitsi sinulle.
Ilmoita asiaton viesti
Eli Auringon ohi työntyi Auringon valoa.
Just just.
Aika taipuisan hupaisa korjausliike jutuillesi 🙂
🙂
Ilmoita asiaton viesti
No niin herra saivartelija, mihinkään muuhun et pystynyt puuttumaan kuin yhteen kirjoitusvirheeseeni. Minä myönnän että tähti sanan tilalle tuli ihan vahingossa aurinko. Kuitenkaan sillä ei ollut merkitystä siihen kuinka koe meni. Siitä on kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kyse ole yhdestä kirjoitusvirheestä!
””Einstein myös kehitti teoriaa valon taipumisesta, kun se kulkee painovoiman alaisena. Hän ennusti, että valon taipuminen olisi suurempi, mitä lähempänä valonlähde on painovoimakenttää. Tämä teoria vahvistettiin vuonna 1919, kun valon taipuminen havaittiin painovoimaisesti taipuvassa auringonvalossa.”
Lue nyt vaikka itse mitä ihmettä kirjoitit 😮
”valon taipuminen olisi suurempi, mitä lähempänä valonlähde on painovoimakenttää”
Siis valonlähteenä olivat kaukana Auringon taustalla olevat tähdet.
Sillä mitään merkitystä ole miten lähellä tai kaukana ne olivat.
Oleellista oli vain sillä miten läheltä Aurinkoa niistä peräisin olevat fotonit liikkuivat.
Yrittäisit edes.
.
Ilmoita asiaton viesti
Turhaa saivartelua, lapsikin ymmärtää että puhutaan näennäisestä läheisyydestä. Oketko jotenkin hyvin yksinkertainen?
Ilmoita asiaton viesti
Oliko tämä nyt siis Savorisen teoria siitä, mitä sähkö on:
”He saavat syntymään uusia laajenevia elektroneja pimeästä energiasta jota laajenevat atomien ytimet kierrättävät.”
Ilmoita asiaton viesti