Etsitään netistä selityksiä sille mitä ns. avaruuden kaareutuminen on.

”Massa (energia) kertoo avaruudelle miten kaartua, avaruus kertoo massalle (energialle) miten liikkua.”

No, tuossahan nyt ei vielä kerrota yhtään mitään siitä mitä se avaruuden kaareutuminen on.

Perusperiaatteet

”Yksi tunnetuimmista yleisen suhteellisuusteorian ominaisuuksista on se, että painovoima ei olekaan mikään voima, vaan painovoimaksi kutsuttu ilmiö selittyy aika-avaruuden kaareutumisella. Massa kaareuttaa aika-avaruutta. Kaareutuneessa aika-avaruudessa kappale liikkuu lyhimpiä reittejä pitkin. Oleellisinta on se, että tilannetta tutkitaan neliulotteisessa aika-avaruudessa. Yleisessä suhteellisuusteoriassa aika-avaruutta käsitellään neliulotteisena Lorentzin monistona. Aika-avaruuden kaareutumista kuvataan Einsteinin kenttäyhtälöiden avulla.”

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yleinen_suhteellisuusteoria

Tuossakaan ei mitään oleellista siitä MITEN.

Ei mitään siitä mihin avaruuden kaareutuminen perustuu tai mitään siitä mikä sen mahdollistaa.

Siis tämän kaareutuvan avaruuden taustalla ei kyseisen teorian mukaan ole mitään paikkaa jossa esim. avaruuden itsensä erilliset osat voisivat liikkua suhteessa toisiinsa.

Minä näen muutoksen siten että muuttuvan systeemin ERILLISET OSAT LIIKKUVAT AVARUUDESSA SUHTEESSA TOISIINSA.

Muuttuvan systeemin muutoksen mahdollistaa avaruus ja sen muuttuminen siis perustuu siihen että muuttuvan systeemin ERILLISET OSAT LIIKKUVAT AVARUUDESSA SUHTEESSA TOISIINSA. Näin muuttuvan systeemin tiheys ja tilavuus voi muuttua.

 

Ok, löytääkö joku internetistä tekstin jossa kerrotaan mihin avaruuden kaareutuminen perustuu ja mikä sen ylipäätään mahdollistaa?

 

Tässä linkki keskusteluun josta käy ilmi ettei sellaista selitystä ole ilmeisesti olemassa.

Avaruuden kaareutuminen.

https://www.tiede.fi/keskustelu/52673/ketju/avaruuden_kaareutuminen

Vierailija kirjoitti:

”Miksi tyhjä tila kaareutuu. Koska se sisältää jotakin, joka kaareuttaa sen. Tuo ’sisältää’ täytyy ymmärtää niin, että tilakin rakentuu jostakin, se on rakennettu aineesta. Ja tuon aineen tiheysvaihtelut ovat sitä ’kaareutumista’.

Ajattele vaan maalaisjärjellä, että avaruuskin ainetta, ’ns. pimeää ainetta. jota ei suoraan voi havaita, mutta sillä on vaikutuksensa, nimittäin gravitaatio.

Gravitaatio on siis avaruuden sisäinen ominaisuus, joka johtuu avaruuden paikallisesta sisäisestä rakenteesta. Jos on sisäinen rakenne, täytyy olla myös rakenneosaset, massapisteet, joista muoduostuu ruo koko avureeden täyttävä pimeä aine.”

 

Jos avaruus itsessään koostuu erillisistä rakenneosasista jotka liikkuvat suhteessa toisiinsa, niin taustalla pitää olla vielä erikseen tausta-avaruus jossa nämä kaareutuvan avaruuden erilliset osaset liikkuvat suhteessa toisiinsa.

Kaiken kaikkiaan on ollut alunperinkin typerää alkaa antamaan itse avaruudelle ominaisuuksia jotka vaikuttavat avaruudessa liikkuvaan aineeseen ja valoon.

Melkoista luuserimeininkiä sanon minä!!!

Kaikessa yksinkertaisuudessa se on miljardeja vuosia vanha valo joka on laajentunut miljardien vuosien ajan, jolloin entropia on vaikuttanut siihen miljardien vuosien ajan ja sisältää näin sellaista työntävää voimaa joka saa tähtien ja galaksien ohi työntyvien laajenevien fotoneiden liikeradan taipumaan kohti tähtiä ja kohti galakseja.

Ja tuo on Tieteellinen väite 😃

Mehän voimme yrittää manipuloida valon liikerataa miljardeja vuosia vanhojen valojen avulla. Koe pitää tehdä kaukana Maapallolta. Käytetään pitkää kourua jonka toiseen päähän kaukoputki. Kourun halkaisija sama kuin kaukoputkella. Sitten vaan katsotaan kaukoputkella kaukaista galaksia jonka paikka tiedetään. Väitän että se havaitaan eri psikassa kuin sen tiedetään olevan koska siitä peräisin olevien laajenevien fotoneiden liikerata on taipunut kourun pohjaa kohti miljardeja vuosia vanhan laajenevan valon takia.

😃

Minkä takia kuula kumikalvolla esimerkki on HUONO

 

 

 

Ps. Yritä etsiä netistä teksti jossa kerrotaan mihin avaruuden kaareutuminen perustuu ja mikä sen ylipäätään mahdollistaa?

😃

 

Jukka Petteri Savorinen

Uusi Suomi blogini

Also english in many old text. Just open and rolling down 🙂

Mies joka joutessaan selvitti miten maailmankaikkeus toimii 😃

Jos aihe kiinnostaa, kannattaa aloittaa ensimmäisestä tekstistä jonka kirjoitin tänne. Aluksi se on englanniksi googlekääntäjällä, mutta rullaa alaspäin, niin löytyy myös suomeksi 😃

31.12.2020 kirjoitin sen ensimmäisen. Paina sormi linkin päälle ja sitten avaa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/johtiko-albert-einstein-fyysikot-ja-kosmologit-100-vuoden-harharetkelle/

Tekstin jälkeen alhaalla onkin suora linkki seuraavaan aiheeseen jne 😃

I am the One who found out how Universe working.

The nuclei of atoms expand and recycle an expanding dark pushing force that has the nature of dark expanding waves of expanding light. Also the nature of expanding electrons and expanding photons. The dark waves of expanding light interact with each other, accelerating the expansion of each other, and thus the expanding lights move faster and faster in the same proportion as substances / matter and lights expand.
Lets start reading my first post here. It was 31.12.2020

Press the link a little longer
and then click open = avaa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/johtiko-albert-einstein-fyysikot-ja-kosmologit-100-vuoden-harharetkelle/

Did Albert Einstein lead physicists and cosmologists on a 100-year delusion?

Juu, myös suomeksi 😃

😃

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu