Jäätyvän veden mysteeri selvitetty. / The ice is a familiar unknown
Jää on tuttu tuntematon
”Jään sulaminen selitetään tavallisesti atomien ja molekyylien lämpöliikkeen lisääntymisen avulla. Niin onkin, mutta miten sulaminen käynnistyy? Atomimikroskooppi on paljastanut, että sulamisen alkaminen edellyttää jään perusrakenteen rikkoutumista. Jään kiderakenteeseen alkaa lämmön vaikutuksesta syntyä pintavirheitä, niin sanottuja raerajoja, jotka leviävät jään sisälle niin kuin grogilasin jääkuutiosta tiedämme.
Vaikka emme vielä täysin ymmärrä veden ja jään atomi- ja molekyylitason anatomiaa ja kvanttimekaanista käyttäytymistä, on jäätä osattu hyödyntää ja ihastella jo vuosituhansia.”
https://www.ts.fi/teemat/1074169731/Jaa+on+tuttu+tuntematon?fbclid=IwAR2j9CuSiC6ORkZR9WCtqL4ob5371fFojN9trSxMS5BqXpoCaieEdCOzX2o
”Suomessa jään säilömisessä on ollut ennen kaikkea kyse ruuan ja maidon säilyttämisestä pilaantumattomana kesäkauden ajan. Sitä varten jäätä alettiin kerätä varastoon jo helmikuussa, jolloin talvinen ns. rautajää oli teräksisen vahvaa. Se kesti sulamista paremmin kuin vasta maaliskuussa sahattu jää. Rautajäästä oli hyvä muokata säännöllisiä kappaleita.”
Varsinkin tuo.
Herää kysymys siitä mikä olosuhteissa on niin erilaista että vesi jäätyy eri tavalla eri vuoden aikoihin.
Äkkiseltään voisi olettaa että vesi nyt vaan jäätyy ja täts it.
Mutta mutta. Tuon mukaanhan tämä kestävämpi teräsjää vaatii tietynlaiset olosuhteet jne.
😃
Ok, mitä tulee veden tapaan jäätyä, niin kyse on holviintumisesta.
Eli avaruudessa laajenevat vesimolekyylit löytävät lopulta tasapainoisen tilan kierrättää laajenevaa työntävää voimaa keskenään siten että jokaista laajenevaa vesimolekyyliä kohti työntyy jotakuinkin yhtä paljon laajenevaa työntävää voimaa muista laajenevista vesimolekyyleistä ja näin laajenevat vesimolekyylit lukittuvat kierrättämään laajenevaa työntävää voimaa tasapainoisesti siten ettei niitä työnnetä enemmän johonkin toiseen suuntaan kuin vastakkaiseen suuntaan.
Tällainen holviintuminen on ominaista kaikille kiinteille aineille. Eli laajenevaa työntävää voimaa kierrättävät laajenevat atomien ytimet holviintuvat kierrättämään laajenevaa työntävää voimaa tasapainoisesti jne.
😃
Luet nyt. historiallista tekstiä. Maailmankuva mullistuu.
😃
.
.
The ice is a familiar unknown
”Melting ice is usually explained by an increase in the thermal motion of atoms and molecules. That’s right, but how does melting start? Atomic microscopy has revealed that melting requires breaking the ice structure. we know from the ice cube of grog glass.
Although we do not yet fully understand the anatomical and molecular anatomy and quantum mechanical behavior of water and ice, ice has been used and admired for millennia. ”
https://www.ts.fi/teemat/1074169731/Jaa+on+tuttu+knownonymous?fbclid=IwAR2j9CuSiC6ORkZR9WCtqL4ob5371fFojN9trSxMS5BqXpoCaieEdCOzX2o
”Preserving ice in Finland has primarily been about keeping food and milk uncontaminated during the summer season. For this purpose, ice began to be stored in February, when the so-called iron ice was steel. songs. ”
Especially that.
The question arises as to what conditions are so different that the water freezes differently at different times of the year.
Suddenly one could assume that the water is now just freezing and filling.
But but. According to that, this more durable steel ice requires certain conditions, etc.
😃
Ok, when it comes to water like freezing, it’s all about vaulting.
That is, space-expanding water molecules eventually find a balanced state to recycle the expanding thrust with each other so that for each expanding water molecule, about the same amount of expanding thrust is pushed from the other expanding water molecules and thus the expanding water molecules are locked to recycle the expanding push. .
Such vaulting is characteristic of all solids.
😃
You are reading now. historical text. The worldview is revolutionizing.
😃
.
.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Faasimuutos
Ilmoita asiaton viesti