Savorinen kertoo minkä takia Venuksella on tiheä ja massiivinen kaasukehä. Terveiset tutkijoille.
Mikä ylläpitää Venuksen tulivuorien toimintaa?
1. Venus liikkuu nopeammin Auringon ympäri ja näin se linjautuu Auringon ja jonkun toisen planeetan kanssa nopeampaan tahtiin kuin Maapallo.
2. Venus on myös aika ajoin Auringon ja Maapallon välisellä alueella eli sitä aktivoi Auringon kanssa kuusi planeettaa. Maapalloa vain Mars ja kaasuplaneetat.
3. Venus on paljon useammin kahden eri planeetan välisellä alueella kuin Maapallo. Maapallolla siis omalla tavallaan iso rooli siinä että Venuksella on kasvihuoneilmiö päällä koko ajan. Venus on usein Maapallon ja jonkun toisen planeetan välisellä alueella.
4. Linjautuminen Auringon ja Maapallon kanssa kestää usein melko suorana useita vuorokausia. Riippuen millä alueella Aurinkokunnassa linjautumat tapahtuvat.
Tällä videolla Venuksen linjautumia kolmen kuukauden ajalta alkaen 18.7.2023.
Niitä on yhteensä 9. En laskenut mukaan linjautumia joissa Venus on Merkuriuksen ja jonkun toisen planeetan välisellä alueella. Niilläkin toki oma vaikutuksensa.
Sitä ennen Venusta aktivoi viiden kuukauden aikana vain yksi linjautuminen.
Venus oli huhtikuussa 2023 Auringon ja Marsin välisellä alueella.
21.10.2023 jälkeen meneekin sitten neljä kuukautta ilman yhtään linjautumista ja näin Venusta ei aktivoida sinä aikana näiden linjautumien toimesta ollenkaan. Helmikuun loppupuolella 2024 Venus on sitten lopulta Maapallon ja Marsin välisellä alueella.
Toki Venustakin voivat aktivoida milloin tahansa Venusta kohti suuntautuvat Auringonpurkaukset.
Tai sitten nämä erittäin voimakkaat energiapulssit Aurinkokunnan ulkopuolelta. Esim. oman galaksimme magnetartähtien purkauksista vapautuvat energiapulssit. Näitähän havaitaan aika ajoin. Tähän muistuu mieleen ainakin 2004 joulukuinen energiapulssi ja 2018 huhtikuinen energiapulssi. Niihin liittyen olikin sitten Maapallolla ennätyksellinen määrä nimettyjä trooppisia myrskyjä Atlantilla loppuvuodesta 2005 ja 2018.
Kaikille Venusta tutkiville lähteekin tässä terveiset. Seuratkaapa miten myrskyt elävät Venuksessa. Milloin niitä on ja milloin on useiden kuukausien rauhallisempia jaksoja.
Nyt siihen on erinomainen mahdollisuus koska Aurinkokunnassa on selkeä epätasapaino. Kaikki kaasuplaneetat kun ovat ryhmittyneet pienelle sektorille samalle puolelle Aurinkokuntaa.
Samasta syystä Maapallolla on ollut viimeiset about neljä vuotta paljon näitä sään ääri-ilmiöitä. Mm. erittäin voimakkaita rankkasateita ja tulvia joita on ollut helppo ennakoida sen suhteen milloin niitä esiintyy.
Aina tällaisten ryppäinä esiintyvien linjautumien jälkeen.
Eli milloin Maapallo on lyhyen ajan sisään Kuun ja jonkun toisen planeetan välisellä alueella useita eri kertoja ja usein johonkin väliin vielä Auringon ja Marsin tai Auringon ja jonkun kaasuplaneetan välisellä alueella. Tai sitten kahden toisen planeetan välisellä alueella.
🤔
Mutta voisiko Venuksen tiheä kaasukehä johtua suuresta hiilidioksidipitoisuudesta?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Venuksen_kaasukeh%C3%A4
”Venuksen kaasukehän lämpötilajakauma eroaa Maan ilmakehästä siten, että siinä näkyy hyvin voimakas kasvihuone-ilmiö, joka vahvistuu pintaa kohti mentäessä”
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta voisiko Venuksen tiheä kaasukehä johtua suuresta hiilidioksidipitoisuudesta?”
Mistä tiheä hiilidioksidipitoisuus johtuu? Mihin se perustuu?
🤔
Ilmoita asiaton viesti
https://www-space-com.translate.goog/venus-runaway-greenhouse-effect-earth-next.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
”Koska Venus on valmistettu melko samoista aineksista kuin maapallomme ja sillä on suunnilleen sama koko ja massa, tiedemiehet ovat melko varmoja, että aurinkokunnan alkuaikoina Venus oli tavallaan mukava. Se luultavasti tuki nestemäisiä valtameriä pinnalla ja valkoisia pörröisiä pilviä, jotka täyttivät sinistä taivasta. Itse asiassa aika ihana.
Mutta neljä ja puoli miljardia vuotta sitten aurinkomme oli erilainen. Se oli pienempi ja himmeämpi. Kun aurinkomme kaltaiset tähdet ikääntyvät, ne kirkastuvat jatkuvasti. Joten tuolloin Venus istutettiin tiukasti asuttavalle alueelle , aurinkokunnan alueelle, joka voi tukea nestemäistä vettä planeetan pinnalla ilman, että se olisi liian kuuma tai kylmä.
Mutta auringon ikääntyessä tuo asuttava vyöhyke siirtyi tasaisesti ulospäin. Ja kun Venus lähestyi tuon vyöhykkeen sisäreunaa, asiat alkoivat mennä pieleen.
Kun lämpötila nousi Venuksella, valtameret alkoivat haihtua, jolloin ilmakehään pääsi paljon vesihöyryä. Tämä vesihöyry oli erittäin hyvä lämmön vangitsemiseen , mikä nosti pintalämpötiloja entisestään, mikä sai valtameret haihtumaan vielä enemmän, mikä sai vielä enemmän vesihöyryä ilmakehään, mikä sitoi vielä enemmän lämpöä ja niin edelleen ja niin edelleen. kun asiat karkasivat käsistä.
Lopulta Venuksesta tuli karkaava kasvihuone, jossa kaikki ilmakehään pudotettu vesi vangitsi mahdollisimman paljon lämpöä, ja pintalämpötilat jatkoivat nousuaan.
Pinnalla ollut nestemäinen vesi auttoi pitämään tektoniset levyt mukavina ja joustavina, lisäten tietyssä mielessä voitelua levytektoniikan prosessiin. Mutta ilman valtameriä levyjen toiminta pysähtyi ja lukitsi Venuksen pinnan paikoilleen. Levytektonikalla on ratkaiseva rooli ilmakehän hiilidioksidin määrän säätelyssä. Pohjimmiltaan hiili sitoutuu lian ja kivien elementteihin, ja lika ja kivet hautautuvat lopulta syvälle pinnan alle miljoonien vuosien aikana, kun levyt hankaavat toisiaan vasten ja vajoavat toistensa alle.
Mutta ilman tätä prosessia likaan lukittu hiili vain hitaasti poistui kaasusta tai heitettiin ulos massiivisissa vulkaanisissa tapahtumissa. Joten kun valtameret haihtuivat, Venuksen hiiliongelma paheni entisestään, eikä sitä sitonut mitään. Ajan myötä ilmakehän vesihöyry osui tarpeeksi auringonvaloon hajottaakseen sen, jolloin vetyä avaruuteen, ja kaikki tämä massa korvattiin pinnasta nousevalla hiilidioksidilla.”
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän sitä äkkinäinen luulee 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Pure nonsense!
Let’s start with this perspective: without gravity, both Earth’s atmosphere and Venus’ gas atmosphere would burst out to space, so gravity sort of keeps them both closed.
Now that Venus’ gas atmosphere CO₂ concentration is about 96.5 %, which causes a greenhouse effect that raises the planet’s average surface temperature to 462 °C, which in turn causes a strong thermal expansion, which in turn causes enormous pressure in Venus’ gas atmosphere.
So what is the reason for the density of the gas atmosphere of Venus, when according to the laws of physics, the density of any gas should decrease as it heats up?
It’s cased by the reason the carbon dioxide takes up more space as it heats up, which the enormous pressure tends to compress, as gravity keeps the gas atmosphere of Venus in a closed space.
Now it seems that Savorinen became a man who threw the laws of physics in trash because he had nothing else to do 😵💫
Ilmoita asiaton viesti
Mielikuvitukselliset ”linjautumiset” eivät ole Venuksen tiheän kaasukehän syy. Eikä ”linjautumiset” minkään muunkaan ilmiön syy, mitä aloittaja jatkuvasti päissään kuvittelee. Jos näin olisi, olisi siitä paljonkin tieteellistä näyttöä. Mutta yhtään mitään sellaista ei ole, joten voinet poistua vikkelään takavasemmalle pois häiritsemästä yhteiskunnallisiin asioihin keskittyvältä usarin alustalta.
Venusta on tutkittu huolella vaikka kuinka kauan, ja on päädytty seuraavanlaiseen skenaarioon.
Venuksen tiheä ja massiivinen kaasukehä johtuu useista tekijöistä, jotka ovat vaikuttaneet planeetan kehitykseen ja ilmakehän koostumukseen. Tärkeimmät syyt Venuksen tiheälle kaasukehälle ovat:
Tehokas Kasvihuoneilmiö:
Venuksen pinnalla vallitsee erittäin voimakas kasvihuoneilmiö. Planeetan pinnalle saapuva aurinkoenergia jää osittain ansaan tiheään hiilidioksidipitoiseen ilmakehään. Tämä kasvihuoneilmiö johtaa voimakkaaseen lämpenemiseen, mikä tekee Venuksesta yhden aurinkokuntamme kuumimmista planeetoista.
Korkea Hiilidioksidipitoisuus:
Venuksen ilmakehä on pääosin hiilidioksidia (yli 96 % ilmakehän kaasumassasta). Korkea hiilidioksidipitoisuus on osaltaan lisännyt kasvihuoneilmiötä ja lämpötilojen nousua planeetan pinnalla.
Hitaat Tuulet ja Pysähtynyt Kierto:
Venuksella on hyvin hidastunut rotaatio verrattuna maapalloon, ja sen kiertoaika akselinsa ympäri on pidempi kuin sen vuorokausi. Tämä hidastunut kierto johtaa voimakkaisiin tuuliin korkeissa ilmakehän kerroksissa, jotka voivat kuljettaa lämpöä ympäri planeettaa ja edistää kasvihuoneilmiötä.
Korkea Paine ja Lämpötila:
Venuksen pinnan ympäristö on erittäin paineinen ja kuuma. Tämä johtuu osittain tiheästä ilmakehästä, joka painaa alaspäin ja pitää lämmön ansassa. Paine ja lämpötila ovat merkittäviä tekijöitä, jotka vaikuttavat kaasujen käyttäytymiseen ja ilmakehän dynamiikkaan.
Planeetan Syntyhistoria:
Venuksen alkuperäinen ilmakehä ja sen koostumus ovat osittain peräisin planeetan syntyhistoriasta. Tiedetään, että Venuksella on menneisyydessä saattanut olla enemmän vettä ja muita kaasuja, mutta voimakkaan auringon säteilyn ja kasvihuoneilmiön vaikutuksesta monet kaasut ovat voineet haihtua ajan mittaan.
Nämä tekijät yhdessä ovat luoneet Venukselle massiivisen ja tiheän kaasukehän, joka on vaikuttanut planeetan pinnan olosuhteisiin ja tehnyt siitä hyvin erilaisen kuin maapallon. Venuksen ilmakehän tutkiminen ja ymmärtäminen auttaa meitä syventämään tietämystämme planeettamme ja muiden ilmakehien toiminnasta aurinkokunnassamme.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa Venuksen vuosi (225 maan vuorokautta) eli aika jona se kulkee kirtoradallaan auringon ympäri on lyhyempi kuin nk. tähtivuorokausi (n. 243 maan vuorokautta) eli aika jolloin Venus on pyörähtänyt akselinsa ympäri ja tähtitaivas on taas samassa asennossa. Sen sijaan Venuksen aurinkovuorokausi (n. 117 maan vuorokautta) on aika, joka kuluu siitä kun aurinko on lakipistessä Venuksen pinnalta nähtynä siihen, kun aurinko on taas seuraavan kerran samassa lakipisteessä.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on, ja vaikuttaahan sekin erikoisuus myös ilmakehään, josta alempana. Kalenteri siellä olis muuten aika villin näköinen. Tuletkos kylään huomenna, siis ensi vuonna? Ai milloinkas mä sit tulen kylään? ;O
Tämä hyvin erikoinen päivä-yö -sykli vaikuttaa myös voimakkaasti Venuksen ilmakehään ja ilmaston dynamiikkaan:
Päivän Lämpötila: Venuksen pitkä päivä tarkoittaa, että planeetan pinta altistuu voimakkaalle auringonvalolle ja lämpenemiselle pitkän ajan kuluessa. Päiväsaikaan lämpötilat voivat nousta hyvin korkeiksi, jopa yli 450 celsiusasteeseen (850 Fahrenheitia), mikä sulattaa metallit ja kivet planeetan pinnalla.
Yön Viilentyminen: Yön aikana, kun Venuksessa ei ole auringonvaloa, lämpötilat voivat laskea merkittävästi. Tämä nopea viilentyminen voi aiheuttaa tiheiden kaasujen, kuten hiilidioksidin, tiivistymistä ja laskeutumista planeetan pinnalle.
Tuulet ja Sään Dynamiikka: Venuksen pitkä päivä-yö -sykli voi aiheuttaa voimakkaita tuulia ja säänmuutoksia. Kuumaa ilmaa nousee päiväsaikaan korkeammalle ilmakehään ja virtaa sitten ylöspäin ja sivulle, mikä aiheuttaa voimakkaita tuulia ja muiden kaasujen virtauksia.
Paineen ja Lämpötilan Vaihtelu: Päivä-yö -syklin vuoksi Venuksen ilmakehässä tapahtuu voimakkaita paineen ja lämpötilan vaihteluita, mikä vaikuttaa ilmakehän liikkeeseen ja dynamiikkaan.
Kasvihuoneilmiö: Venuksen ilmakehän koostumus, jossa on pääosin hiilidioksidia, voimistaa kasvihuoneilmiötä. Pitkä päivä-yö -sykli vaikuttaa siihen, miten aurinkoenergia ja lämpö jakautuvat planeetalla.
Kaiken kaikkiaan Venuksen pitkä päivä-yö -sykli vaikuttaa hyvinkin voimakkaasti sen ilmastoon ja ilmakehään, luoden äärimmäisen haastavat olosuhteet planeetan pinnalle.
Ilmoita asiaton viesti
Kertokaapa mikä hidastaa Venuksen akselinsa ympäri pyörimistä niin voimakkaasti kuin mitä sen pyörimisen akselinsa ympäri on havaittu hidastuvan?
🤔
Ilmoita asiaton viesti
The gas atmosphere of Venus goes around the planet in about four Earth days. The extremely high-speed winds cause the gas atmosphere to drag along the planet’s surface as it orbits, slowing its rotation while decreasing the effect of sun’s gravitational grip.
In 2007, measurements made by ESA’s Venus Express spacecraft showed that the rotation rate of Venus was only a few minutes slower than previous measurements made by the Magellan spacecraft 16 years earlier, so it is very possible that then new measurement equipment was more accurate and the calibration was successful very at start.
Want to know something else about Venus?
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin 🙂
Ja mihin nämä äärimmäisen nopeat tuulet Venuksella perustuvat?
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Se johtuu suurista lämpötilaeroista planeetalla.
https://www.inverse.com/science/why-does-venus-atmosphere-spin-much-faster-than-the-planet
”After analyzing the data, the scientists noticed a thermal tide, or a sort of atmospheric wave that was triggered by heating from the Sun near the planet’s equator. The average temperature on Venus is 462 degrees Celsius, but things get cooler in the upper atmosphere, ranging from -43 to -173 Celsius.
This atmospheric wave on Venus speeds up the atmosphere’s rotation at low altitudes, causing it to go much faster than the planet itself.”
Ilmoita asiaton viesti
Kiertääkö tämä aalto siis Venuksella eri suuntaan kuin itse planeetta?
Venushan pyörii akselinsa ympäri suhteessa Aurinkoon ikäänkuin alakierteellä. Toisin kuin muut planeetat. Uranus nyt on ihan kokonaan oma lukunsa.
Mutta joo, muut planeetat siis pyörivät akselinsa ympäri yläkierteellä eli samalla tavalla kuin pallo pyörii lattialla eteenpäin.
Alakierteessä on se jännä puoli että silloin palloon kohdistuu kitkaa joka hidastaa nopeasti pallon akselinsa ympäri pyörimistä kunnes pallo alkaa lopulta pyöriä yläkierteellä jne.
Kitka myös lämmittää pallon pintaa.
🤔
Ilmoita asiaton viesti
The persistent very strong winds, especially at high altitude in Venus’ gas atmosphere, are caused by a phenomenon called super-rotation, which in turn is caused by the planet’s very strong greenhouse effect, which in turn is caused by very high atmospheric CO₂ concentration etc. etc.
Now that the surface of Venus is very hot, it strongly heats the gas near the surface, which, according to the laws of physics, tends to expand and rise higher, where it is cooler, so it begins to rotate accelerating causing currents, which in turn turn towards the surface of the planet over and over again.
In the upper part of Venus’ gas atmosphere, winds can reach hurricane-like speeds of up to 360 kilometers per hour.
Ilmoita asiaton viesti