Savorinen kertoo mitä James Webb avaruusteleskoopilla ei ainakaan nähdä ja mitä sillä todennäköisesti nähdään.
Se mikä on varmaa, on se ettei tällä James Webb avaruusteleskoopilla tulla näkemään laajenevaa avaruutta.
Sen sijaan sillä nähdään miten avaruudessa laajenevat galaksit syntyivät sisältä / keskeltä ulos päin.
Ensin syntyivät avaruudessa laajenevat supermassiiviset kohteet omissa 3 D alkuräjähdyksissään ja kun ne sen jälkeen ohittivat toisiansa läheltä, syntyi niiden ympärille nopeasti paljon uusia laajenevia tähtiä ikäänkuin tyhjästä ja tämä James Webb teleskoopilla tullaan näkemään. Eli ei tarvita jo olemassa olevia kaasupilviä.
Näistä avaruudessa laajenevista supermassiivisista kohteista työntyy ulos ziljoonittain avaruudessa laajenevia pimeän aineen tihentymiä ja kun vastaan työntyy sopivan tiheyden omaavasti vastaavia laajenevan pimeän aineen laajenevia tihentymiä, ne kiihdyttävät toistensa laajenemisen räjähdyksenomaiseksi ja näin syntyy paljon uusia avaruudessa laajenevia tähtiä ikäänkuin tyhjästä.
Avaruudessa laajenevat tähdet jatkavat työntymistään pois päin uuden avaruudessa laajenevan galaksin keskustasta spiraalirataa pitkin aavistuksen nopeammin kuin laajenevat.
On hyvä ymmärtää että oikeasti atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät laajenevaa pimeää energiaa / työntävää voimaa kaikkien muiden avaruudessa laajenevien atomien ytimien kanssa.
Tästä laajenevasta työntävästä voimasta, jota työntyy ulos laajenevista atomien ytimistä ziljoonina erillisinä laajenevina tihentyminä, syntyy uusia rekisteröitävissä olevia elektroneja ja fotoneita jotka myös laajenevat.
Laajenevaa ydintä kohti pitää vain työntyä sopivan energian omaava laajeneva fotoni joka kiihdyttää vastaan työntyvien ziljoonien erillisten laajenevien tihentymien laajenemisen räjähdyksenomaiseksi ja näin niistä yhdistyy uusi laajeneva elektroni tai laajeneva fotoni, riippuen siitä miten lähellä laajenevaa atomin ydintä vuorovaikutus tapahtuu.
Eli avaruudessa laajenevat elektronit ja avaruudessa laajenevat fotonit syntyvät samalla periaatteella kuin avaruudessa laajenevat tähdet.
Lisäksi on hyvä ymmärtää että suurin osa avaruudessa laajenevan valon massasta on avaruudessa laajenevan valon pimeissä laajenevissa aalloissa jotka vuorovaikuttavat keskenään, kiihdyttäen toistensa laajenemista ja tämän takia avaruudessa laajenevien valojen vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.
Ja tämänhän todistaa
1. Kosmologisesti punasiirtynyt valo
2. Ns. gravitaatiolinssi-ilmiö
3. Ns. valon gravitaatiopunasiirtymä.
4. Kaksoisrakokokeet.
5. Se että kaikki avaruudessa laajenevat valot liikkuvat aina samalla nopeudella avaruudessa.
Jukka Savorinen
Savorinen on väärässä – jos näitä savorisen hiukkasia olisi olemassa, niin niitä pitäisi olla kaikkialla ja ne voitaisiin havaita. Havaintoja ei ole, joten se siitä savorisen teoriasta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, sinä itsekin koostut laajenevaa pimeää työntävää voimaa kierrättävistä laajenevista atomien ytimistä.
Sinun laajeneviin silmiisi työntyy laajenevia fotoneita jotka välittävät infoa laajenevasta ympäristöstäsi.
By the way.
Näitä laajenevan työntävän voiman laajenevia tihentymiä ei voida rekisteröidä.
Se on sitä laajenevaa pimeää energiaa.
😃
Ilmoita asiaton viesti
Pyhät, nopeasti laajenevat silmäni näkivät seuraavanlaista tietoa Webin tehtävistä, ennen kuin teksti laajeni usarin interwebziin.
Hieman siis James Webb teleskoopista asiaa, ja sen mielenkiintoisista tehtävistä.
Webb on siis kosminen aikakone, joka pystyy näkemään galaksit ja tähdet sellaisina kuin ne olivat vain 100 miljoonaa vuotta alkuräjähdyksen, maailmankaikkeuden käsittämättömän rajun synnyn jälkeen.
Webb näkee pölypilvien läpi ja tutkii tähtiä muodostavia pölyisiä alueita, jotka ovat läpinäkymättömiä Hubblen kaltaisille teleskoopeille, jotka näkevät lähinnä valospektrin näkyvässä osassa.
Webin infrapunaspektrit näyttävät meille ensimmäisten galaksien koostumuksen, minkä tyyppisiä tähtiä siellä on, mitkä ovat kaasun ja pölyn ominaisuudet ja mikä on niiden kemiallinen koostumus?
Webbin valonkeräysvoima antaa tutkijoille myös mahdollisuuden mitata ilmakehän kemiallista koostumusta muita tähtiä kiertäviltä planeetoilla, mikä paljastaa ensimmäistä kertaa, mitkä muukalaismaailmat voivat olla elinkelpoisia, tai siältää elämää.
Teleskooppi on niin voimakas, että jos olisit kimalainen 400 000 km. päässä, voisimme helposti nähdä sinut, sanoi John Mather, NASAn Goddard Spacen tehtävän vanhempi projektitutkija. Teleskoopille tuli yli 1200 ehdotusta sille annettavista tehtävistä, joista vajaa 300 hyväksyttiin, yhteensä 6000 tuntia.
Lisäksi rakentamiseen ja ohjelmointiin osallistuneet osapuolet saavat 4000 tuntia havaintoaikaa. Plus, 460 tuntia laitetaan laitteen kalibrointiin. Videolla kerrotaan kuinka havaintoajat jaetaan eri tutkimusalojen kesken > https://youtu.be/4Pl749Dgx0A
Kun laukaisu meni niinkin hyvin putkeen kuin meni, niin radan korjaukseen tarkoitettua polttoainetta säästyi runsaasti, ja teleskoopin käyttöikä saattaa jopa tuplaantua, eli se olisi jopa +10 vuotta. Näin ollen laite pystyy mahdollisesti tekemään vielä paljon enemmän tehtäviä. On olemassa myös suunnitelmia laitteen tankkaamisesta, mutta siihen en tässä keskity sen enempää.
James Webb Telescope Will LIKELY PROOF Stephen Hawkings Black Hole Theory! > https://youtu.be/tBgxKZ9hz6g
Webb saattaa siis pystyä testaamaan myös yhtä Stephen Hawkingin kiistanalaisimmista teorioista. Teoria, jota esitettiin ensimmäisen kerran 1970-luvulla – jonka mukaan näkymätön aine, pimeä aine voisi olla valmistettu mustista aukoista, jotka olivat muodostuneet ensimmäisen sekunnin murto-osassa alkuräjähdyksen jälkeen.
Hawking oletti 1970-luvulla, että pimeä aine, näkymätön komponentti, joka muodostaa suurimman osan maailmankaikkeuden massasta, voi koostua alkuräjähdyksen alkuvaiheessa syntyneistä mustista aukoista. Kolme tähtitieteilijää on nyt kehittänyt teorian, joka ei vain selitä pimeän aineen läsnäoloa, vaan myös maailmankaikkeuden suurimpien mustien aukkojen ilmaantumista.
Huolimatta siitä, että ihmiskunta ei ole koskaan kyennyt ymmärtämään mustan aineen olemassaoloa, mustia aukkoja on tutkittu ja havainnoitu, ja maailmassa nähtiin ensimmäinen valokuva mustasta aukosta vuonna 2019.
Yalen yliopiston johtamassa uudessa tutkimuksessa Miamin yliopisto ja Euroopan avaruusjärjestö perustuvat Stephen Hawkingin ja Bernard Carrin ehdottamaan teoriaan, joka käsittelee mustien aukkojen syntyä alkuräjähdyksen jälkeen.
Tutkimuksen toinen kirjoittaja Priyamvada Natarajan, Yalen yliopiston astrofyysikko, sanoi lausunnossaan: ”Minulle henkilökohtaisesti erittäin jännittävää tässä ajatuksessa on se, kuinka se yhdistää tyylikkäästi kaksi todella haastavaa ongelmaa, joiden parissa työskentelen – sen luonteen tutkiminen. pimeää ainetta ja mustien aukkojen muodostumista ja kasvua – ja ratkaisee ne yhdellä iskulla.”
Hyvä ja kattava tietopaketti James Webistä > https://www.webb.nasa.gov/content/webbLaunch/assets/documents/WebbMediaKit.pdf
Webin seuraaja LUVOIR odottaa jo NASAn hyväksyntää. Siinä olisi 15 metrinen peili (Webb 6,5), ja sen olisi tarkoitus aloittaa havainnointi 2030 luvun puolen välin paikkeilla, LUVOIR Mission. This Is What Comes After James Webb > https://youtu.be/YH_w5StGoEY
Ps. Selitäppä Savorinen nyt vihdoinkin jo ne Lagrangen pisteet ilman painovoima ilmiötä, kiitos! Kumoa linkin video laajenevalla vastapalloziljoonahypoteesillasi. Sehän kun selittää kertomasi mukaan aivan kaiken, ja kaataa ihan helposti kaikki fysiikasta opitut peruspilarit > The Parking Spaces of Space: The Lagrange Points https://youtu.be/2LjGgJ4ST60
Ilmoita asiaton viesti
Aikuisten oikeasti 😃
Magnetismi oli erittäin paljon hankalampi selittää soveltamalla atomimalliani siihen.
Tää on ihan liian helppo nakki tää sinun kysymyksesi 😃
Ilmoita asiaton viesti
Vastausta odotellessa. Tainnu se nakkis tippua sohvan taakse, kun vastausta ei vain kuulu. Ymmärrän, koira söi nakkis. Vastausta ei tule, ei koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
No kerropa sitten sellainen, siis ilman gravitaatiota, että miksi James Webb teleskoopin vauhti hidastuu aivan itsestään?
Ilmoita asiaton viesti
Ok. Tää kysymys oli jo ihan ok 😃
Juju on tietysti siinä ettei sen vauhti oikeasti hidastu 😃
Avaruudessa laajenevan Maapallon pinnan vauhti nyt vaan kiihtyy pois päin laajenevan Maapallon keskustasta vähän nopeammin kuin avaruudessa laajeneva James Webb teleskooppi työntyy pois päin avaruudessa laajenevasta Maapallosta.
Näin syntyy illuusio siitä että James Webb teleskoopin vauhti muka hidastuisi 😃
Suhteellisesti ottaen sen vauhti hidastuu, mutta ei sen vauhtia mikään hidastamalla hidasta 😃
Ilmoita asiaton viesti
Hah hah, vai että sillä tavalla! Sinun mukaasi Webb on siis jossain kohtaa takaisin maan pinnalla, kunhan aikaa kuluu. Ja sitten siitä edelleen, maapallon sisällä. Tämäpä oli taas kyllä idioottimaisin selitys, mitä vain joku keksiä voi, laajeneva maanpinta saavuttaa jne…, hah hah.
Jujuhan on katsos siinä, että aivan kuin ylämäkeen vapaalla ajava auto, Webb on asteittain hidastunut kulkiessaan, ja se onkin huolellisesti suunniteltu hidastumaan, ”pysähtyäkseen” juuri kun se saapuu ”mäen” huipulle L2:ssa, eli sen määränpäähän.
Lagrangen pisteet kumoavat myöskin höpöhypoteesisi 6-0. Se kun ei selitä niitä ilman gravitaatiota. Vain luuserit jne…
Ilmoita asiaton viesti
Voisithan sinä yrittää kertoa jotakin tästä teidän vetävästä voimasta, mutta ethän sinä sitä tee. Eikä kukaan muukaan.
Sitähän ei voi selittää yksinkertaisesti sen takia ettei sellaista voimaa oikeasti ole olemassa 😃
Eikä kukaan edes yritä kertoa mitään siitä miten se massa kertoo sille avaruudelle miten kaareutua ja miten se avaruus muka kertoo kappaleille miten liikkua 😃
Ilmoita asiaton viesti
Olet kyllä yksi uskomattomin vänkääjä mitä löytyy Sinulle on täälläkin kerrottu lukuisia kertoja, myös taholtani, että painovoima ei ole voima, kuten Einstein sen tajusi.
Ns. painovoima se on aika-avaruuden ja aineen ominaisuus. Tämä ominaisuus näkyy mm. Webin lentoradassa, kuten tuossa ylempänä kerroin. Ne asiat osataan laskea ja ne pitävät paikkansa. Ne ovat siis todellisia ilmiöitä. Laajenevat muumipallot kuuluvat savolaiseen satupakkiin.
Yleinen suhteellisuusteoria itsessään on selitys. Massa, joka kiihtyy muuttuvan gravitaatiokentän läpi, säteilee energiaa pois, ja tämä säteilevä energia on aaltoilua avaruuskudoksen läpi, joka tunnetaan painovoimaaaltoina. Ilman ainetta tai energiaa enää mikään ei voi ylläpitää kaarevuutta avaruuteen nähden. Paluu tasapainoon, kaareutumattomaan tilaan, tapahtuu luonnollisesti ja johtaa yksinkertaisesti gravitaatiosäteilyyn. Se ei vaadi sen kummempaa selitystä.
Sinulle vielä opiskeltavaksi yksinkertainen selitys aika-avaruuden kudoksesta, ole hyvä ja viisastu > https://www.livescience.com/space-time.html
Ilmoita asiaton viesti
Aika-avaruuden ja massan ominaisuuksilla selittyvät myöskin Lagrangen pisteet, joita pisteitä et pysty ilman tuota ominaisuutta selittämään yhtään mitenkään. Kuten edellä olemmekin huomanneetkin, sinä et pysty selittämään niitä paisuvillaziljoonahypoteeseillasi. Et ikinä.
Ilmoita asiaton viesti
Pystyn helposti. Ihan liian helposti 😃
Mutta yritähän sinä kuvailla sanoin miten aine muka kaareuttaa avaruutta.
Et pysty.
Kaareutuva avaruus on keisari alasti 😃
😃
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan kerroin, mutta kun herra ei sitä vaan koskaan ymmärrä. Vai oletko vaan jotenkin tyhymä! Etkö siis opiskellut linkistä aika-avaruuden perustoimintoja?
Kertaus on opintojen äiti.
Aika-avaruus, ja siihen sitten laitetaan materiaa. Massa muuttaa paikallisesti avaruuden aikamääreitä. Vastaa siis kiihtyvyttä. Valokin näyttää taipuvan massan lähellä, kun sillä todellisuudessa vain kestää kauemmin liikkua, kuitenkin aina suoraa reittiään. Näin avaruuden (sisältäen kaikki edellä mainitut komponentit) geometria muuttuu. Suurin ongelma sulle taitaakin olla se, että on todella vaikeaa visualisoida taipuvaa 3D-avaruutta, tyypillisestihän se kuvataan yksinkertaisella kumimatolla.
Tarvitset siis sen neljännen ulottuvuuden nähdäksesi sen oikein. Ja se on aika. Aika-avaruus. Näistä on olemassa kokeellista näyttöä vaikka kuinka ja paljon. Käytä googlea apuna.
Koko ajan laajeneva muumipallo yms. sen sijaan ovat se keisari ilman pöksyjä, ja ovat myös aivan täyttä potaskaa.
Kaareva aika-avaruus ja geometrinen gravitaatio > https://www.britannica.com/science/relativity/Curved-space-time-and-geometric-gravitation
Ilmoita asiaton viesti
”Suurin ongelma sulle taitaakin olla se, että on todella vaikeaa visualisoida taipuvaa 3D-avaruutta, tyypillisestihän se kuvataan yksinkertaisella kumimatolla.”
🤣🤣🤣
Todella vaikeaako.
Ei se ole todella vaikeaa.
Kyse on siitä ettei sitä kukaan pysty kuvailemaan sanoin, eikä visuaalisesti.
Ainut mahdollisuus on käyttää näitä analogioita joilla ei oikeasti kuvata sitä mitä se avaruuden kaareutuminen on.
Etkö sen vertaa vieläkään käsitä?
🤔🤔🤔
Ilmoita asiaton viesti
No mä lähinnä ajattelin, että kun sä tykkäät itekkin piirrellä kaikenlaisia palleroita, että ei olis helppoa ollu sullekkaan. Sanot kuitenkin että se olisi helppoa, ja siinä oletkin täysin oikeassa.
Gravitaatiokentän visualisoinnit löytyvätluonnosta valmiina, ei tarvitse piirrellä mitään vänkyröitä. Muutama oikeilla havainnoilla vahvistettu esimerkki:
Ajankohtainen visualisointi James Webistä, joka liikkuu vapaalla ”ylämäkeen”. Seuraa nopeutta ja sen päivittäistä muuttumista, ihan noin vaan itsestään sen vauhti hiljenee > https://webb.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html?units=metric
Katsopa kuinka planeetat liikkuvat galaksin ympäri > https://youtu.be/rQJDEhlE-DY
Kuinka painava objekti, esim. tähti kaareuttaa jopa valonkin kulkua > https://youtu.be/OHdV9aO6jaE
Einstein Ring Spotted by Hubble, massive gravity field > https://youtu.be/51YYnaIWzsU
Visualisointi on nyt viimein sinulle esitetty. Ja seuraavaksi menet sinne lähimpään nurkkaan häppeemään.
Ps. Lagrangen pisteiden selitystä odotan edelleen, ilman gravitaatiota. Hu huu…
Ilmoita asiaton viesti
Työntävät voimathan näkyvät samannapaisten magneettien välillä, kuten joskus olikin puhe. Nyt odotan, että blogisti Savorinen saa nämä voimat niin hyvin hallintaansa, että saamme uudenlaisia liikennevälineitä, joissa työntävät voimat hoitavat työn. Tällöin voidaan unohtaa kaipaamani kvantitatiivinen ennuste, ja Savorinen on rikkaampi kuin Musk ja Gates yhteensä. Lisäksi toinen heistä joutuisi konkurssiuhan alle, mutta sellaistahan se kehitys on.
Toivotan kaikkea hyvää blogistille, vaikka vähän kateellinen olenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Entäpä kun käännät toisen magneetin toisin päin?
Miten ne nyt muka vetävät toisiansa puoleensa?
Miten tämä ns. vetävä voima syntyy, toimii ja välittyy magneettien välisesti?
Oikeasti avaruudessa laajenevaa työntävää voimaa työntyy / liikkuu joka suunnasta joka suuntaan, mutta normaalisti eri suunnista avaruudessa laajenevien kappaleiden läpi työntyvät työntävät voimat kohdistavat laajeneviin atomien ytimiin saman verran työntävää voimaa.
Kun käännät toisen laajenevan magneetin toisin päin, syntyy tilanne jossa laajenevista magneeteista peräisin olevat työntävää voimaa välittävät laajenevat tihentymät aktivoituvat toisen magneetin sisällä siten että alkavat aktivoimaan vastaan työntyviä laajenevia tihentymiä, jolloin ne vuorovaikuttavat laajenevien atomien ytimien kanssa normaalia voimakkaammin ja näin niitä työntämällä työnnetään kohti sitä toista laajenevaa magneettia.
Kaikki ilmiöt perustuvat AINA työntävään voimaan.
Mitään muuta ei edes ole olemassa kuin yhtä ja samaa fyysisen konkreettisesti olemassa olevaa asiaa joka jo itsessään on työntävää voimaa.
Ja tämän työntävän voiman tiheys vaihtelee äärettömässä 3 D avaruudessa aluettain sen mukaisesti miten se itseään kierrättää.
Oleellisinta on ymmärtää erittäin ison mittakaavan kierrätys jossa kierrätettävä työntävä voima koostuu sisältä / keskeltä ulos päin syntyvistä avaruudessa laajenevista galakseista.
Siis alkumatkastaan avaruudessa laajeneva työntävä voima on avaruudessa laajenevina galakseina.
Loppumatkastaan, ennen kuin se työntyy jonkun työntävää voimaa kierrättävän äärimmäisen tiheän ja massiivisen systeemin sisälle, työntävä voima on hajaantunut erittäin tasaisesti vähän tiheäksi ja äärimmäisen nopeaksi työntäväksi voimaksi joka ylläpitää vastaan työntyvien uusien avaruudessa laajenevien kvarkkien laajenemista avaruudessa ulos päin jo olemassa olevaan avaruuteen.
Lopulta tuo kaiken taustan äärimmäisen nopea työntävä voima työntyy aina jonkun tuollaisen äärimmäisen tiheän ja massiivisen systeemin sisälle ja pieni osa perille asti eli sen keskustaan asti, jossa se taas kerran puristuu äärimmäisen tiheäksi työntäväksi voimaksi.
Vain jotta se taas kerran syrjäytetään / työnnetään pois päin tuollaisen äärimmäisen tiheän ja massiivisen kohteen keskustasta, koska sinnehän työntyy koko ajan lisää tätä aina olemassa ollutta työntävää voimaa ja näin matka alkaa taas kerran kohti aluetta jossa ulkoinen paine on pienempi ja näin hajaantuminen vähemmän tiheäksi työntäväksi voimaksi mahdollistuu oman sisäisen paineen / työntävän voiman takia.
Ja sisäinen painehan perustuu siihen että nämä äärimmäisen tiheät tihentymät kierrättävät itsessään olevaa äärimmäisen tiheää työntävää voimaa keskenään ja näin ne automaattisesti työntävät toisiansa pois päin toisistansa samassa suhteessa kuin niissä oleva työntävä voima hajaantuu avaruudessa ulos päin jo olemassa olevaan avaruuteen.
😃
Ilmoita asiaton viesti
Savorisen teorian mukaan Kuu ja Maa törmäävät pian toisiinsa, koska molemmat paisuvat pullataikinan tavoin. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Eivät tietysti törmää.
Jokainen laajenevan Maapallon laajeneva atomin ydin työntää jokaista laajenevan Kuun laajenevaa atomin ydintä pois päin itsestään ja sama toisin päin suht koht samassa suhteessa kuin atomien ytimet laajenevat.
Jokainen laajeneva kvarkki pitää ymmärtää erilliseksi laajenevaksi systeemiksi siten että kaikki laajenevat kvarkit työntävät toisiansa pois päin toisistansa sitä mukaa kuin kierrättävät pimeää laajenevaa työntävää voimaa keskenään.
Too much for you
😃
Ilmoita asiaton viesti
Savorisen logiikka on hupaisaa. Hänen kirjoittamansa mukaan James Webb teleskoopin vauhti näyttäisi hidastuvan sen vuoksi, kun laajenevan maapallon pinta saavuttaa sitä ;O No, jossain vaiheessahan jos näin olisi, James Webb olisi taas maanpinnalla, ja kohta jo sen sisällä. Samalla savolaisella logiikalla tosiaan, maa nielaisi kuunkin. Mutta diipadaapaa selitykset löytyvät aina, kun logiikka pettää. Diipadaapaa ei petä ;O
Ilmoita asiaton viesti
Eihän laajenevan Maapallon pinta lähesty laajenevaa Webb teleskooppia. Jos näin olisi, ei laajeneva Webb loittonisi meistä.
Laajenevan Maapallon pinnan vauhti pois päin laajenevan Maapallon keskustasta lähestyy vauhtia joka pitää Webbin siinä vaiheessa samalla etäisyydellä suhteellisesti ottaen, jolloin laajeneva Webb ei enää loittone, mutta ei lähestykään laajenevaa Maapalloa 👍😃
😃
Ilmoita asiaton viesti
Et osaa lainkaan vastata kysymykseen, miten Webin vauhti suhteessa maapalloon vähenee itsestään yli 7 kilometrin sekunti nopeudesta nollaan.
Toisekseen, ei maapallo laajene, kuten ei Webkään, se ei toimisi lainkaan jos näin olisi. Aivan pimeetä höpötystä.
Lagrangen pisteeseen pysähtyy pian Webin eteneminen. Kumpaakaan et osaa selittää, ilman gravitaatiota.
Ilmoita asiaton viesti