Savorinen tietää minkä takia Jupiterin kuussa Iossa tapahtui massiivinen ja pitkä tulivuorenpurkaus
Jupiterin kuussa Iossa tapahtui massiivinen tulivuorenpurkaus
https://www.avaruus.fi/uutiset/aurinko-planeetat-ja-kuut/jupiterin-kuussa-iossa-tapahtui-massiivinen-tulivuorenpurkaus.html
”Ion purkaus kesti lähes puoli vuotta ja päättyi joulukuussa. Jupiterin suurista kuista sisin on kaikkein aktiivisin vulkaaninen kappale aurinkokunnassa johtuen jättiläisplaneetan aiheuttamista vahvoista vuorovesivoimista.
Purkaus on kookkain, jonka Io-kuun havaitsemiseen erikoistunut Planetary Science -instituutin IoIO-observatorio on nähnyt aloitettuaan toimintansa vuonna 2017.”
🤔🤔🤔
Luin tämän uutisen ja ajattelin, ok, muistaakseni Jupiter oli Neptunuksen ja Auringon välisellä alueella jossakin vaiheessa ennen syksyä vuonna 2022.
Jos näin, niin Silloin Jupiteria ja Jupiterin Kuita aktivoitiin voimakkaasti.
Avasin Aurinkosimulaattorin ja näin että kesäkuussa 2022 Jupiter, ja näin myös Jupiterin Kuu Io olivat Auringon ja Neptunuksen välisellä alueella.
Ok.
Oletan että atomien ytimet kierrättävät pimeää energiaa erillisinä tihentyminä joilla on tiheys ja tilavuus, sisäinen rakenne ja näin sisäinen liike / aika, niin tätä kautta voidaan helposti ymmärtää että nämä pimeän energian hiukkaset / tihentymät voivat työntyä toistensa läpi, jolloin ne vuorovaikuttaessaan voimakkaasti toistensa kanssa, saavat toisissansa olevan energian hajaantumaan isommalle alueelle.
Näin todennäköisyys kohdata seuraavia vastaan työntyviä pimeän energian hiukkasia kasvaa jne jne.
Ok, myöhemmin elokuussa Jupiter ja Io olivat Venuksen ja Neptunuksen välisellä alueella näin lisää aktivoitumista koska pimeää energiaa työntyi niiden läpi vähemmän linjautumisen aikana.
Tämän jälkeen Jupiter ja Io jäävät pitkäksi aikaa Neptunuksen ja Marsin väliselle alueelle. Noin kaksi viikkoa kestää suora linjautuminen, kunnes se alkaa hajoamaan, mutta vain jotta se pääsee palautumaan marraskuussa taas pitkäksi aikaa.
Tämä johtuu siitä että Marsin rata taipuu jyrkemmin Auringon ympäri. Näin Jupiter ehtii uudestaan Neptunuksen ja Marsin väliselle alueelle.
Videolta jokainen voi katsoa nämä linjautumat loppuvuodesta 2022.
Tässä näiden linjautumisten ajankohdat osuvat Jupiterin Io kuun tulivuoren purkautumisajankohtaan todella hyvin.
Purkaus on siis päättynyt sen jälkeen kun viimeinen linjautuminen Neptunuksen, Jupiterin, Ion ja Marsin kesken on hajonnut.
By the way.
Io linjautuu kaksi kertaa samalle linjalle muiden kohteiden kanssa kiertäessään Jupiteria.
Silloin sitä on aktivoitu vieläkin voimakkaammin kuin muuna aikana linjaumisten aikana.
Ps. Itkijät voisivat yrittää selittää tätä Ion purkausta nykyisen fysiikan avulla, mutta eihän se onnistu, koska eiväthän he osaa kertoa yhtään mitään edes tästä ns. gravitaatiosta.
🙂
Savorinen tietää ….. ? Hieno juttu! Jäämme innolla odottamaan matemaattista selitystä savorisen oivalluksesta. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kerrohan joku syy sille minkä takia Io kuu purkautuu jopa puoli vuotta yhtä kyytiä.
Jos selität ilmiötä ns. gravitaation avulla, niin mitäpä jos ihan ensin yrittäisit selvittää mitä tämä ns. gravitaatio on jne.
Katsos kun fyysikot eivät vieläkään siitä mitään ymmärrä 🙂
Ymmärrätkö sinä edes sitä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jälleen tälläistä täyttä roskaa joka ei perustu kuin vinksahtaneeseen mielikuvitukseen ja täydelliseen tietämättömyyteen.
Sivusto https://www.researchgate.net/publication/359352660_Activity_of_volcanic_processes_on_Jupiter's_Moon_Io kertoo mm. seuraavaa :
Vuorovesienergian sironta lämmittää Jupiterin kuun Ioa ja aiheuttaa sen vulkaanista toimintaa. Litosfäärissä matalissa syvyyksissä on eristettyjä nestemäisen rikin kertymiä. Syvä magma tunkeutuu tähän kuoreen. Se on vuorovaikutuksessa nestemäisen rikin kanssa ja muodostaa magman ”linssejä” pinnan alle. Kun T = 432 K, rikistä tulee erittäin liikkuva neste Io:n kuoressa. Tulivuoritutkimus osoittaa, että mitä syvemmät säiliöt ovat, sitä pidempi on tämän Ion tulivuoren kalderan elinikä. Näiden purkausten aikana vain kevyimmät kemialliset alkuaineet vapautuvat avaruuteen. Raskaammat alkuaineet (rikkikaasu, rikkihöyry) lentävät ulos tulivuoresta ja tiivistyvät ja jäätyvät nopeasti erittäin alhaisissa lämpötiloissa; ja putoaa sitten satelliitin pintaan kuurana ja lumena. Tasapainolämpötila Ion pinnalla päiväntasaajan lähellä on lähellä 130 K. Etähavainnoinnin aikana sieltä löydettiin ”kuumia” kohtia, joiden lämpötilat olivat 310, 400, 600 K ja mitat 75-250 km. Voyager 1 rekisteröi 8 aktiivista purkausta, jotka tunnistettiin satelliitin pinnan ”kuumille pisteille’.
Ei muuta lisättävää.
Ilmoita asiaton viesti
Itkijät voisivat yrittää selittää tätä Ion purkausta nykyisen fysiikan avulla, mutta eihän se onnistu, koska eiväthän he osaa kertoa yhtään mitään edes tästä ns. gravitaatiosta.
Joten siinä vaiheessa kun joku itkijä alkaa selittämään tätä ilmiötä tai mitä muuta tahansa vuorovesi-ilmiönä, niin kysykääpä että mikäs se se semmoinen vuorovesi-ilmiö oli? Mihin se perustuu jne.
Eivät osaa vastatata, kun eivät raukat osaa kertoa mitään oleellista tästä ns. gravitaatiosta 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jopas Savorisella on uho päällä. 😉
https://fi.wikipedia.org/wiki/Painovoima
”Albert Einsteinin yleinen suhteellisuusteoria selittää painovoiman aika-avaruuden kaareutumisella massiivisten kappaleiden lähellä: kentän potentiaalia kuvaa teorian mukaan aika-avaruuden metrinen tensori (kun sähkömagnetismilla on vektoripotentiaali). Einsteinin teoriassa metrisen tensorin toisten paikkaderivaattojen yhdistelmä, ns. Riccin kaarevuustensori, on yksinkertaisessa yhteydessä aineen energia-impulssitensorin kanssa.”
Ilmoita asiaton viesti
🤣🤣🤣
Mitäpä jos kertoisit tuosta jargonista jotakin ihan omin sanoin.
Voin lyödä ison vedon ettet osaa kertoa yhtään mitään syvällistä ja oleellista siitä mikä juttu tää ns. kaareutuva avaruus on.
Minä jo tiedän sen olevan keisari alasti 😀
Ilmoita asiaton viesti
Sinun aivan täyttä huuhaata oikaisevat ovat siis itkijöitä ja raukkoja, huomaatko vitsin kun kyselet tyhmiä? Osaatko edes hävetä kun et osaa itse hakea tutkittua tietoa?
Lyhyesti vuorovesi ilmiöstä, joka ei ole yksiselitteinen ilmiö johtuen lukuisista tekijöistä ja muuttujista.
Vuorovesi ilmiön syy ymmärrettiin Sir Isaac Newtonin toimesta jo vuonna 1687, hänen universaalista gravitaatioteoriansa pohjalta. Sinä et ymmärrä vieläkään, itket vain että pitäisi jotakin selittää.
TODELLINEN VUOROVESI
Tähän asti olemme puhuneet vuorovedestä kuvitteellisella maapallolla, joka on kokonaan veden peitossa ja jolla ei ole maamassoja/mantereita. Tämä on perusta Equilibrium Tide -teorialle. Vuoroveden tasapainoteoria määritellään merenpinnan korkeudeksi, joka olisi tasapainossa vuorovesivoimien kanssa, jos maa olisi veden peitossa niin syvälle, että vaste näihin voimiin on välitön. Todellisuudessa tämä ei muistuta todellisia vuorovesiä, ja sen ennustama nousu ja lasku ovat liian pieniä verrattuna havaittuihin vuorovesien. Tämä on kuitenkin tärkeä vertailujärjestelmä vuorovesianalyysille.
Dynaaminen teoria / todellinen vuorovesi puolestaan edustaa vuorovettä vuoroveden tuottavien voimien ”pakottamana” aaltona ja nousuna ja laskuna rannikolla virtauksen lähentymisen tai hajoamisen seurauksena. Teoriassa sen avulla voidaan laskea vuorovesivirtoja valtameressä sekä nousua ja laskua rannoilla. Todellisilla valtamerialtailla on kuitenkin hyvin monimutkainen rannikko- ja pohjatopografia, eikä tarkkoja ratkaisuja ole mahdollista saada, paitsi avomerellä.
On olemassa useita tärkeitä tekijöitä, jotka muuttavat veden liikettä todellisissa vuorovesitilanteissa:
Aurinko/Kuu: Kuun gravitaatiovaikutus on suurempi kuin aurinkojen, koska se on lähempänä maata, mutta toimiessaan toisinaan auringon kanssa ja toisinaan vastakkain se muuttaa vuorovesien amplitudia ja ajoitusta.
Maantiede : Maamassat ilmeisesti haittaavat ja ohjaavat veden liikkumista maan pinnalla.
Kitka : Kitka hidastaa vesihiukkasten liikettä maan pinnalla – (vuorovesien liike sen poikki hidastaa vähitellen Maan pyörimisnopeutta.)
Altaan värähtely : Kaikilla vesistöillä on luonnollisia värähtelyjaksoja, jotka määräytyvät niiden koon ja muodon mukaan. Kaikki valtameret koostuvat useista värähtelevistä altaista. Syntyvät värähtelyt missä tahansa paikassa vaikuttavat vuorovesiliikkeeseen tai aaltomuotoon riippuen astronomisen vuorovesikäyrän resonanssiasteesta.
Kuun ja maan kiertoradat : Sekä Maan Auringon ympärillä että kuun kiertoradalla Maan ympärillä on muoto ja taso, että näiden kappaleiden välinen etäisyys, niiden painovoimavaikutus, vaihtelee jatkuvasti kuukausien, vuosien ja jopa pidempien jaksojen aikana.
Maan kiertorata : on epäkeskisen ellipsin muotoinen (esim. tai päärynän muotoinen). Perihelionissa maapallo on 91,3 miljoonan mailin päässä ja aphelionissa 94,5 miljoonan mailin päässä auringosta.
Maan kaltevuus/kallistus : 23° 27′ pystysuorasta, mistä johtuu auringon ja kuun suhteellinen sijainti, kun ne näyttävät kiertävän maata.
Kuun kiertorata : Myös eksentrinen ellipsi, jonka apogee ja perogee vaihtelevat.
Yllä selitetty tasapainoteoria kuvaa kahta pullistumaa, jotka liikkuvat Maan ympäri tasaisesti idästä länteen. Niiden kantama päiväntasaajalla olisi 0,5 metriä. Näin ei tarkalleen tapahdu havaittujen vuorovesien kanssa. Myöskään vuorokauden vuoroveden teoreettinen selitys ei ole havaintojen kanssa samaa mieltä. Joten miksi ei?
Pääsyy tähän monimutkaiseen reaktioon vuoroveden aiheuttamiin pakotteisiin on se, että maa jakaa maailman vedet erikokoisiin, muotoisiin ja syvyisiin valtameriin, meriin, lahtiin jne. Ainoat leveysasteet esteettömälle ympyränapaiselle liikkeelle ovat Etelämantereen ympärillä ja arktisella alueella.
Lisäksi veden liikkeisiin vaikuttaa Maan pyöriminen. Coriolis-ilmiö (johon tulemme myöhemmin) saa veden kulkemaan kaarevaa polkua suoran sijaan, ja Kelvin-aallot tuottavat erilaisia vuorovesialueita kanavien välillä. Paras esimerkki tästä on Englannin kanaali, jossa Ranskan rannikolla on paljon laajempi vuorovesi kuin Britannian puolella.
Luonnollinen resonanssi
Eri vesistöillä on yksilölliset luonnolliset värähtelyjaksonsa. Tämä vaikuttaa niiden reaktioonsa vuorovesivoimaan. Tyynellämerellä on yleensä noin 25 tunnin luonnollinen värähtelyjakso, mikä tekee siitä resonoivan vuoroveden nostavien voimien vuorokausikomponenttien kanssa, joten vuorovedet ovat siellä yleensä vuorokausia. Atlantin luonnollinen värähtelyjakso on noin 12,5 tuntia, jolloin se resonoi puolipäivän komponentteja, joten vuorovedet siinä valtameressä ovat pääosin puolipäiväisiä. Tyynenmeren vuoroveden havaitaan olevan yleensä paljon enemmän vuorokauden ominaisuuksia kuin Atlantin vuorovedellä. On myös meriä, joilla on luonnollinen värähtelyjakso, mikä tekee niistä reagoimattomia vuorokausi- tai puolivuorokausivoimiin. Näitä kutsutaan ei-vuorovesivesiksi. Hyviä esimerkkejä muista kuin vuorovesivesistä ovat: Itäinen Välimeri, Itämeri,
Coriolis ja kitka.
Coriolis ja kitka liittyvät toisiinsa molempien ymmärtäminen on tärkeää veden liikkeen ymmärtämiseksi.
Newtonin liikelaki pätee vain, kun kaikki mittaukset tehdään suhteessa inertiakoordinaattijärjestelmään, toisin sanoen sellaiseen, joka ei kiihdy eikä pyöri. Maapallo kuitenkin pyörii, joten tämä on otettava huomioon. Tämä tehdään tarjoamalla kaksi ”fiktiivistä voimaa”, keskipakovoima ja Coriolis-voima. Keskipakovoima yhdistetään kätevästi Maan gravitaatiovoimaan (G), jota yleisesti kutsumme ”painovoimaksi” (g).
Coriolis-voima on harvoin havaittavissa laboratoriomittauksissa, mutta se on erittäin merkittävä suurissa geofysikaalisissa liikkeissä, kuten tuulessa, merivirroissa ja vuorovedissä. Vesistöjen ylemmissä tuulen ohjaamissa kerroksissa saavutetaan tasapaino tuulen rasituksen, Coriolis-voiman ja painegradienttikentän välillä. Coriolis-voima syntyy suhteellisesta liikkeestä pyörivässä maassa ja on verrannollinen suhteelliseen nopeuteen ja leveysasteen siniin. Se toimii suorassa kulmassa nopeuteen nähden, oikealla pohjoisella pallonpuoliskolla ja vasemmalla eteläisellä pallonpuoliskolla . Coriolis-voima ilman painegradientteja voi tasapainottaa tuulen aiheuttamaa rasitusta. Siten voimakas tuulijännitys johtaa vahvaan Coriolis-voimaan.
Coriolis-voima vaikuttaa sekä pysty- että vaakatasossa, mutta tarkastelemme vain vaakakomponenttia. Kuvittele, että maa on peitetty kitkattomalla kalvolla, jonka pinta on tasaisen pinnan mukainen eli on kaikkialla kohtisuorassa painovoiman suuntaan. Kun kappale (tai veden pintakerros) siirtyy korkeammalle leveysasteelle, maan pinnan itäsuuntainen nopeus pienenee ja siten kappaleen itäsuuntainen nopeus suhteessa Maahan kasvaa. Tämä nähdään kiihdytyksenä vasemmalle eteläisellä pallonpuoliskolla ja kiihdytyksenä oikealle pohjoisella pallonpuoliskolla.
Nyt meidän on kysyttävä, kuinka vesi liikkuu? Toinen tärkeä veden liikkeen osatekijä on kitka. Mutta ensin meidän on tarkasteltava tuulen aiheuttamaa stressiä.
Valtameren tärkeimpiä virtausjärjestelmiä ohjaa pintaan vaikuttava tuuli. Tuulistressin suora vaikutus välittyy vain rajalliseen syvyyteen viskositeetin ja turbulenssin avulla. Atlantin ja Intian valtameren pääpintavirtajärjestelmät ovat suurien pyörien muodossa, jotka vievät suurimman osan valtameren leveydestä ja ovat myötäpäivään pohjoisella pallonpuoliskolla ja vastapäivään eteläisellä pallonpuoliskolla. Coriolis-voima on vastuussa näistä pyöreistä kuvioista, jotka ohjaavat sekä tuulia että tuulien ohjaamia virtoja.
Kitkavoimat, jotka vaikuttavat hiukkaseen valtameressä, ovat:
sisäinen kitka , joka johtuu pääasiassa pyörteisestä viskositeetista, joka matalissa meressä on usein mitätön verrattuna
ulkoinen kitka , joka johtuu pinnalla ja merenpohjassa olevista jännityksistä.
Vuonna 1905 ruotsalainen matemaatikko ja valtameritutkija VW Ekman havaitsi, että arktisen jään jäävuoret ajautuivat kulmassa tuulen suuntaan. Ekman osoitti teoreettisesti, että tuulen, joka puhaltaa tasaisesti äärettömän syvän, laajuisen ja tasaisen pyörreviskositeettisen valtameren yli, vaikuttaa pintakerroksen kulmaan ± 45° tuulen suunnasta vasemmalle eteläisellä pallonpuoliskolla (oikealle pohjoisella pallonpuoliskolla) ja siirtää peräkkäisiä syvempiä vesikerroksia yhä enemmän vasemmalle, kunnes tietyllä syvyydellä veden liikkeen suunta on päinvastainen kuin pinnalla. Kuva 5 Sen lisäksi, että liike suuntautuu yhä enemmän vasemmalle (eteläisellä pallonpuoliskolla), liikkeen nopeus pienenee syvyyden myötä, johtuen kitkasta. Tämä tunnetaan Ekman-spiraalina.
Yleensä kitkavaikutuksen katsotaan loppuvan ± 100 metrin syvyydessä, kun virtaussuunta on päinvastainen kuin pintavirran suunta. Tässä virtauksen nopeus on noin 1/23 yhtä suuri kuin pinnan nopeus. Ekman-spiraalia ei ole päiväntasaajalla, koska Coriolis on nolla päiväntasaajalla.
Teoreettisesti Ekman-spiraalin nopeuden nopean syvyyden pienenemisen yhteydessä on veden nettovaakakuljetus, joka on riippumaton pyörreviskositeetin muutoksesta syvyyden mukaan ja jota usein havaitaan. Veden nettokuljetus on siis 90° kulmassa tuulen suuntaan nähden ( oikealla pohjoisella pallonpuoliskolla , vasemmalla etelässäern puolipallo) Tämä tunnetaan nimellä Ekman Transport. Ekman-kuljetuksen aiheuttamia vaikutuksia ovat nousu (nousu) tai lasku (vajoaminen), jota joskus tapahtuu, kun tuuli puhaltaa suurella nopeudella rannikon suuntaisesti. Eteläisellä pallonpuoliskolla länsirannikkoa pitkin puhaltavan etelätuulen pitäisi ajaa pintakerroksen vettä meren puolelle. Tämän vesihäviön korvaamiseksi tapahtuu jonkin verran nousua. Kuva 6. Jos syvempi vesi rannikolla on kylmempää kuin pintakerroksen, nousuvyöhyke on sitä viileämpi jonkin matkan päässä merellä. Ylösnousu tapahtuu vain siellä, missä mannerjalusta on kapea.
Ekman-spiraalin olemassaolon osoittamiseksi tehdyt havainnot eivät ole vielä tuottaneet selvää vahvistusta teorialle valtameriolosuhteissa, mutta Ekman-kuljetuksen tilastolliset vaikutukset rannikon ilmastoon ja kalastusalueisiin tunnetaan hyvin. Etelä-Afrikan länsirannikko on tästä hyvä esimerkki. Kaikki merkittävä kaupallinen kalastus tapahtuu Etelä-Afrikan länsirannikolla. Ylösnousu tuo mukanaan lisää ravinteita ja näin ollen vaikka kalojen monimuotoisuus on vähäistä, määrät ovat suuria ravinnetasojen nousun vuoksi.
Sen lisäksi, että valtameret reagoivat tuulen, maan pyörimisen ja painovoiman vaikutuksiin, niihin vaikuttavat paljon itse meriveden kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet.
Googleta ”tidal phenomenon thoroughly explained” niin sinun ei tarvitse jauhaa potaskaa, eikä itkeä julkisesti ettei kukaan selitä.
Ilmoita asiaton viesti
Newton oli monella tapaa viisas mies 🙂
Hän ymmärsi että avaruus on vain näyttämö joka ei vaikuta tapahtumiin millään tavalla.
Kun häneltä kysyttiin miten tämä hänen ns. gravitaatio syntyy, toimii ja välittyy, hän totesi siihen ettei hän sitä tiedä ja ettei hän ala sitä millään tavalla arvailemaan.
Jätti sen tulevien sukupolvien ratkaistavaksi.
Eikä sitä ole vielä tänä päivänäkään ratkaistu.
Siis siten että olisi pystytty selittämään miten kyseinen voima syntyy, toimii ja välittyy.
Einstein ymmärsi ettei sitä voi mitenkään selittää.
Sen takia Einstein sitten meni avasi Pandoran lippaan tempaistessaan hatustaan uuden jumalan jonka nimesi kaareutuvaksi avaruudeksi.
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ei Newton ymmärtänyt avaruudesta juurikaan mitään 1600 luvulla, kuten ei kukaan muukaan, eikä häneltä kysytty miten gravitaatio syntyy, toimii ja välittyy. Välität jälleen vain väärää tietoa vääristyneissä harhoissasi. Hyvin paljon oikeasti tutkittuun vuorovesi asiaan sinulla ei taas ole mitään sanottavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Einsteinin teoria vastaa täysin suoria havaintoja avaruuden ja energian eli massan toiminnasta. Yleisen suhteellisuusteorian on kerta toisensa jälkeen havaittu pitävän paikkansa ”normaaleissa” avaruuden olosuhteissa, kuten omassa Aurinkokunnassamme, mutta myös supermassiivisten mustien aukkojen toiminnassa.
Jos kuitenkin havaittaisiin, että jokin kappale ei noudatakaan Einsteinin teoriaa, muuttaisi se perustavanlaatuisesti ymmärrystämme maailmankaikkeudesta. Tätä ei ole näköpiirissä, vaikka on joitakin seikkoja jotka laittavat epäilemään, mutta ne ovat luultavimmin tilasto virheitä.
Ihan muutama esimerkki tutkimuksista jotka kumoavat väitteesi Einsteinin harharetkistä.
26 vuoden tutkimus vahvistaa: Einsteinin yleinen suhteellisuusteoria pätee myös supermassiivisen mustan aukon lähellä – https://tekniikanmaailma.fi/huh-26-vuoden-tutkimus-vahvistaa-einsteinin-yleinen-suhteellisuusteoria-patee-myos-supermassiivisen-mustan-aukon-lahella/
Kaksoismusta-aukkotutkimus vahvistaa Einsteinin teoriaa – https://www.ts.fi/puheenvuorot/1074314061
Einstein oli taas oikeassa: aika-avaruus on symmetrinen – https://tiedetuubi.fi/taxonomy/term/1823
Einstein oli oikeassa taas kerran – nyt tarkkuudella 1: 100 000 000 000 000 000 – https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/einstein-oli-oikeassa-taas-kerran-nyt-tarkkuudella-1-100-000-000-000-000-000/a2b7dc5b-c671-30ca-94fc-c9bd35951366
Ilman Einsteinin oivallusta GPS-paikannus ei toimisi – https://www.aamulehti.fi/tiedejateknologia/art-2000007597832.html
Nobel-raati palkitsi Einsteinin venkoillen ja viivytellen – sata vuotta myöhemmin hänen teorioistaan versoo yhä uusia Nobeleita – https://yle.fi/a/3-12109271
8 tapaa nähdä Einsteinin suhteellisuusteoria tosielämässä – https://www.google.com/search?q=einsteinin+teoriat+vastaavat+havaintoja&ei=p7y3Y_LcHo7urgT_oL64Cw&start=20&sa=N&ved=2ahUKEwiyzIvTpbL8AhUOt4sKHX-QD7c4ChDw0wN6BAgcEBM&biw=2009&bih=1029&dpr=2.5
Einsteinin suhteellisuusteoria läpäisee tiukan kokeen LHAASO-havainnon perusteella – https://phys.org/news/2022-02-einstein-relativity-theory-strict-based.html
Einstein osoittautui jälleen oikeaksi: yleinen suhteellisuusteoria läpäisee joukon tarkkoja testejä 16 vuoden tutkimuksessa – https://scitechdaily.com/einstein-proven-right-yet-again-theory-of-general-relativity-passes-a-range-of-precise-tests/
Uusi mustan aukon havainto todistaa Einsteinin suhteellisuusteorian – https://www.openaccessgovernment.org/einsteins-theory-of-relativity/116468/
NASAn viimeisin tutkimus painovoiman testaamiseksi vahvistaa Einsteinin teorian.
Dark Energy Survey on tähän mennessä mitannut yli 100 miljoonan galaksin muodot, ja havainnot vastaavat Einsteinin teoriaa. – https://indianexpress.com/article/technology/science/einstein-theory-of-relativity-gravity-dark-energy-survey-8110967/
Suhteellisuusteoria luonnollisena asenteena – Fenomenologisen epokheen suorittaminen – http://agon.fi/article/suhteellisuusteoria-luonnollisena-asenteena-fenomenologisen-epokheen-suorittaminen/
Newtonilta todellakin kysyttiin miten painovoima toimii, vastaus oli jokseenkin hämärä. Mistä tiedämme, että Isaac Newton löysi painovoiman varmasti?
Newton ei löytänyt painovoimaa ensimmäisenä. Luolamies Ugg havaitsi tämän pudotessaan mammutin reisiluun varpaansa.
Newton löysi painovoiman yleisen lain; yhtälö, joka kuvaa matemaattisesti painovoiman vaikutusta ja sitä tosiasiaa, että painovoima oli universaali voima, joka toimi samojen lakien mukaan kaikkialla universumissa.
Onko totta, että Newtonilla ei ollut aavistustakaan painovoiman toiminnasta?
Newtonin teologi Richard Bentleylle lähettämästä kirjeestä on kuuluisa kohta, joka usein heitetään pois tällaisista aikoina. Noudatetaan tätä perinnettä:
On mahdotonta kuvitella, että eloton raakaaine ilman jonkin muun, ei-aineellisen välitystä, toimisi ja vaikuttaisi toiseen aineeseen ilman keskinäistä kosketusta, kuten sen täytyy olla, jos gravitaatio Epikuroksen merkityksessä on oleellinen ja sille luontainen. Ja tämä on yksi syy siihen, miksi halusin, ettet omistaisi luontaista painovoimaa minulle. Tuon painovoiman tulee olla synnynnäinen, luontainen ja olennainen aineelle, jotta yksi kappale voi vaikuttaa toiseen etäisyydellä tyhjiön kautta ilman minkään muun välitystä, jonka avulla niiden toiminta ja voima voidaan siirtää toisesta toiseen. , on minusta niin suuri absurdi, että en usko, että kukaan, jolla on filosofisissa asioissa pätevä ajattelukyky, ei voi koskaan langeta siihen. Painovoiman täytyy olla jatkuvasti tiettyjen lakien mukaan toimivan agentin aiheuttama;
(Newton: Kirje Bentleylle, helmikuu 1693)
Joten tässä Newton kieltää eksplisiittisesti etätoiminnan käsitteen ja ajattelee, että vaikka kausaalista tekijää täytyy olla, hän ei ota kantaa sen luonteeseen.
Newton oli tietoinen mahdollisista mekaanisista selityksistä: Nicolas Fatio oli jonkin aikaa hänen hyvä ystävänsä ja keksi tavan, jolla ajelehtivan nesteen tai pölyn satunnainen liike avaruudessa voisi tarjota mekaanisen selityksen käänteiselle neliölakille. (Suuret massat muodostavat ”varjon” tähän nesteeseen, minkä seurauksena massat työntyvät toisiaan kohti käänteisen neliölain mukaan). Valitettavasti tämä selitys ei toimi, koska jos varjovaikutus tuottaa voiman, se tarkoittaa myös sitä, että nesteen läpi liikkuvien kappaleiden pitäisi hidastua, jolloin radat muuttuisivat nopeasti epävakaiksi. Mutta (ainakin Fation kirjeiden mukaan) Newton oli kiinnostunut ystävänsä ideasta eikä hylännyt sitä.
Newtonin oma harkittu kanta oli todennäköistä, että Jumala vaikutti suoraan massoihin houkutellakseen toisiaan käänteisen neliön lakinsa mukaan, mutta hän ei koskaan painostanut tätä nimenomaisesti – se on kanta, joka on päätelty hänen kirjeiensä ja yksityisten kirjoitusten akateemisista tutkimuksista.
Kaiken kaikkiaan mielestäni on reilua sanoa, että Newton uskoi, että kysymys painovoiman aiheuttajasta oli todellinen kysymys, johon oli vastattava, ja – ainakin julkisesti – piti avoimena sen mahdollisen ratkaisun suhteen.
Elikäs, jos sinä olet kaatamassa Einsteinia keksimilläsi höoöhypoteeseilla, voin kertoa että siitä ei tule koskaan yhtään mitään. Mikään havainto tai matematiikka ei tue kirjoituksiasi vähäisimmäsäkään määrin. Ei ole olemassakaan sellaista mielikuvitusmaailmaa mistä jatkuvasti kirjoittelet samaa liirumlaarumia. Viimein vuonna -23 voit lopettaa häiriköintisi ja pääsi hakkaamisen seinään.
Sinulla kun ei ole mitään, edes hieman tietoa teoreettisesta fysiikasta. Tihentymiä ja laajentumisia työntymisineen, ei mitään millä selittää ne. Ei havaintoja, ei kaavoja eikä mitään.
Aika aikaansa kutakin, sinun aikasi on tällä saralla ohi. Keksi jotain hyödyllisempää niin muiden kuin itsesi hyväksi. Äläkä itke.
Ilmoita asiaton viesti
Epäselväksi jää, miksi vulkaanista toimintaa pitäisi selittää painovoiman avulla.
Ei se ”kaiken teoria” tarkoita sitä, että joka asia selittyisi yhdellä ainoalla selitysmallilla.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs juttu tää ns. painovoima on?
Fyysikot eivät sitä osaa selittää, mutta sillä näitä ilmiöitä kuitenkin selitettelevät 🤣🤣🤣
Siis selittämättömällä ilmiöllä selittävät muita havaintoja.
Ei edes tiedettä!!!!
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Älä pelaa enää jalkapalloa. Vahinko on jo tapahtunut.
Ilmoita asiaton viesti