Savorinen toteaa, elämme tieteellisesti ajateltuna erittäin jännittäviä aikoja 😃
Jos syystä tai toisesta infrapunasäteilyn, jolle James Webb teleskoopin MIRI on herkkä, liikerata taipuu enemmän tai vähemmän kuin sen valon jonka avulla Hubble on näitä ns. gravitaatiolinssikuvia saanut, niin sehän tulee selviämään Webbin kuvista lähiaikoina.
Käsittääkseni nykyisten teorioiden mukaan kaikkien valojen liikeradan pitäisi taipua saman verran koska hokkus pokkus kaareutuva avaruus 😃
Minä sanon, unohtakaa se avaruus. Ei avaruus vaikuta mihinkään millään tavalla.
Avaruudessa laajenevia galakseja kohti työntyy miljardeja vuosia vanhoja avaruudessa laajenevia valoja jotka vuorovaikuttavat laajenevien galaksien ohi työntyvien laajenevien fotoneiden kanssa, työntäen niitä kohti laajenevaa galaksia.
Laajenevan galaksin läpi ei työnny niin paljon miljardeja vuosia vanhaa laajenevaa valoa, koska osa pysähtyy laajeneviin tähtiin.
Näin ollen laajenevia fotoneita työnnetään enemmän kohti laajenevaa galaksia, kuin pois päin laajenevasta galaksista.
Kysymys kuuluu, työnnetäänkö kaikkia laajenevia fotoneita yhtä paljon kohti laajenevaa galaksia?
Laajenevilla fotoneilla kun tietysti on oma tiheys ja tilavuus, jolloin laajenevaa työntävää voimaa voi työntyä niiden läpi ja sitä enemmän, mitä vähemmän tiheä laajeneva fotoni on 😃
Elämme jännittäviä aikoja 😃
😃
”Minä sanon, unohtakaa se avaruus. Ei avaruus vaikuta mihinkään millään tavalla.” Aivan oikein erinomainen oivallus, ei avaruus vaikuta mihinkään mitenkään.
Kansalaiset nukkukaa yönne rauhassa, Ei avaruus vaikuta mihinkään millään tavalla.
PS Savorinen, joko on paperit Nobel-palkintoa varten panrtu vetämään?
Ilmoita asiaton viesti
Englannin termi ”space” tarkoitti lähinnä mitä tahansa arkielämän tilaa, kamaria tai sellaista, kunnes runoilija John Milton 1600-luvulla korvasi sillä termin ”heavens” merkitsemään kaikkea sitä, mitä tähtitaivaalla näkyy.
Newtonista 1900-luvun alkuun tutkijat ajattelivat, tai pikemminkin ottivat ajattelematta selvyytenä, että olisi jokin tyhjä avaruus, jossa asiat tapahtuvat. Nykyään näin kai ajattelee enää Savorinen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Newton mikään tyhmä heppu ollut
😃
Kaareutuva avaruus on keisari alasti.
Te olette sokeita ja aivopestyjä uskomaan hokkus pokkus avaruuden olemassa oloon 😃
😃
Ilmoita asiaton viesti
Gravitaatiolinssit vaikuttavat tasaisesti kaikenlaiseen sähkömagneettiseen säteilyyn, eivät vain näkyvään valoon. JWST ei tuo tähän ilmiöön mitään uutta informaatiota. Mikä tahansa säteily kulkee aina lyhintä reittiään, jonka ”avaruustie” sille mahdollistaa. Gravitaatiokenttä edustaa kuvaannollisesti ainoastaan tiessä olevaa monttua.
Mitä oikeasti mielenkiintoisiin asioihin tulee, kolme eri tutkimusta ovat päätyneet tulokseen, että maailmankaikkeuden laajeneminen saattaa pysähtyä kosmisessa ajassa aika pian, jopa jo 100 miljoonan vuoden kuluttua, ja silloin alkaa universumin supistuminen. Kohti uutta ns. alkua.
Itse olen aina ollut sillä ajatuksella, että syklinen universumi selittää parhaiten universumin ominaisuudet, ja täten meidänkin olemassaolon. Universumin alusta emme tiedä siis mitään, koska mainittu sykli on tapahtunut oletettavasti lukemattomia kertoja. Universumi on eräänlainen ikuinen jojo. Jokaisessa ns. alussa se saa luultavasti erilaisia ominaisuuksia. Tämä versiossa missä nyt elämme, mahdollistuu elämäilmiö, ja siten mekin. Toisessa versiossa ei taas ole lainkaan matkustajia. Universumilla ei ole mihinkään kiire, se tekee tätä jojoilua, Savirista mukaellen, edelleen, ziljoonia kertoja.
Artikkeli tutkimuksesta > The universe could stop expanding ’remarkably soon’, study suggests > https://www.livescience.com/end-cosmic-expansion
Varsinainen tutkimus > Rapidly descending dark energy and the end of cosmic expansion > https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2200539119
JWST on valmis mielenkiintoisiin infrapuna havaintoihin kesäkuun lopulla > https://blogs.nasa.gov/webb/2022/04/28/nasas-webb-in-full-focus-ready-for-instrument-commissioning/
Ilmoita asiaton viesti
Hupaisaa.
Hokkus pokkus avaruus myös muka laajenee ja tämän hokkus pokkus laajenemisen pitäisi saada kaikki valot venymään yhtä paljon matkansa aikana.
Mitä pidempi matka, sitä enemmän valojen pitäisi venyä eli kosmologisesti punasiirtyä ja kaikkien valojen yhtä paljon.
Mutta näinhän tämä ei mene ja siitä on jo tieteelliset todisteet olemassa 😃
Laajeneva avaruus ei venytä kaikkia valoja yhtä paljon.
”Tarkennuksen ansiosta todennäköisyys, että laajenemisnopeudet olisivat ristiriidassa sattumalta, putoaa arvosta 1:3 000 peräti 1:100 000:een.
”Kyse ei ole ainoastaan siitä, että kaksi koetta antaisivat eri tuloksia, vaan mittaamme jotain perinpohjaisesti poikkeavaa”, selittää nobelisti Adam Reiss STScI:stä ja Johns Hopkinsin yliopistosta.
”Toisaalta meillä on mittauksemme maailmankaikkeuden laajenemisnopeudesta nykyään. Toisaalta varhaisen maailmankaikkeuden antama ennuste siitä, miten nopeasti maailmankaikkeuden tulisi laajentua.”
”Mikäli mitatut arvot eivät täsmää, syntyy hyvin vahva todennäköisyys, että olemme jättäneet jotain huomioimatta nämä kaksi aikakautta yhdistävässä kosmologisessa mallissa”, Reiss painottaa.”
En yhtään ihmettele jos tutkijoilla on kohta sama ongelma tämän ns. gravitaatiolinssi-ilmiön kanssa.
Huomataan että hei, eihän tämä hokkus pokkus kaareutuva avaruus saa kaikkien valojen liiketataa taipumaan yhtä paljon 😃
😃
Ilmoita asiaton viesti