Supernovat omassa galaksissamme saivat aikaiseksi 1900 luvun kaksi lämpenemisjaksoa?
Yksi erittäin iso tekijä ovat voimakkaat energiapulssit Aurinkokunnan ulkopuolelta.
Siis kun mietitään mitkä tekijät vaikuttavat Maapallon ilmastoon.
Näissä energiapulsseissa on mukana pimeää energiaa jota meidän laitteilla ei havaita ja sitä Auringon ja planeettojen sisälle.
Aiheuttaa esim. Maapallolla hirmumyrskyjä viiveellä ja voimistaa myrskyjä joita olisi ollut tuloillaan muutenkin.
Ja kun tuollaisen energiapulssin mukana työntyvää pimeää energiaa työntyy Auringon sisälle, niin se saa syvällä Auringon sisällä kohti pintaa työntyvän magneettisen aineen ns. lämpölaajenemaan voimakkaasti ja näin sitä työntyy voimakkaalla paineella ulos Auringosta.
Voimakkaasta Auringonpurkauksesta pimeää energiaa Maapallon keskustaan ja viiveellä sieltä työntyy ulos voimakkaasti laajenevaa kaasua joka aiheuttaa hirmumyrskyjä.
Näin tapahtui vuoden 1859 voimakkaan Auringonpurkauksen jälkeenkin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Charter_Storm
28.4.2020 magnetarista peräisin ollut energiapulssi aktivoi koko Aurinkokunnan.
Jupiterin myrskyt voimistuivat,
Aurinko aktivoitui,
Venuksessa havaittiin elämään viittaavaa kaasua aikaisempaa enemmän,
Atlantin ennätyksellinen hurrikaanikausi ja paljon muita voimakkaita sääilmiöitä
ja Neptunuksessa jo hiipumaan päin ollut myrsky aktivoitui uudestaan kaksi kertaa voimakkaammaksi ja lähtikin työntymään pois päin Neptunuksen päiväntasaajasta ennen näkemättömällä tavalla.
2004 joulukuun 27 päivä magnetarista voimakas energiapulssi jonka pilottiaalto aiheutti sen Aasian maanjäristyksen ja tsunamin.
2005 syksyllä Atlantilla 28 nimettyä myrskyä. Jupiteriin viiveellä vuonna 2006 Red Spot junior.
Auringossa ainakin yksi erittäin voimakas purkaus vuonna 2005.
Jos kiinnostuit, katso tämä video jossa oman galaksimme supernovat vuosina 1572 ja 1604 estivät 1900 luvun pitkän pilkuttoman jakson Auringossa ja samalla selitys kahdelle lämpenemisjaksolle.
😮
Tässä video liittyen vuoden 2004 joulukuun magnetarista tulleeseen energiapulssiin.
Kannattaa todellakin katsoa.
😮
.
.
.
🤔
Jos mietit minkä takia 28.4.2020 Aurinkokuntaan työntynyt ja magnetarista peräisin ollut energiapulssi ei aiheuttanut voimakasta maanjäristystä, niin siihen on looginen selitys.
Auringossa erittäin vähän aktiviteettia eli pilkkuja ja sitä kautta ei voimakkaita purkauksia.
Tarkoittaa sitä ettei tuon energiapulssin pimeän energian tihentymien sisälle työntynyt Aurinkokunnan sisällä niin paljon energiaa kuin 2004 joulukuussa, jolloin Aurinko oli paljon aktiivisempi.
Ps. Tänä vuonna ennen varsinaista energiapulssia havaittiin vuorokautta aikaisemmin tulevan pulssi energiaa samasta magnetarista. Muistaakseni se oli röntgensäteilyä. Pitää tarkastaa.
Mutta anyway, tuo havainto tukee teoriaa jonka mukaan 2004 joulukuun 26 päivä Maapallon sisälle todellakin työntyi energiaa joka sai aikaiseksi meren pohjan atomien ytimissä aikaiseksi lämpölaajenemisilmiön tapaisen ilmiön, mutta tällä kertaa voimakas hylkimisreaktio tapahtuikin protoneiden ja neutroneiden kesken ja sitä kautta atomien ytimien välinen voimakas hylkiminen.
Eli kyse ei ollut tavan lämpölaajenemisesta.
Ja sama meren atomien ytimissä.
😮
Ilmoita asiaton viesti
Pahahan se on mennä väittämään vastaan, kun pimeä energia on sitä kosmologisen selityksen jakojäännöstä, mitä ei pysty suoraan havaitsemaan. Tekee se sitten sitä tai tätä.
”Atlantin ennätyksellinen hurrikaanikausi ja paljon muita voimakkaita sääilmiöitä.”
Noita Atlantin hurrikaanikausia olen seuraillut miltei vuosikymmenen. Esimerkiksi La Niña edistää sykloneja juuri Atlantilla, muttei muualla. Jokin kaukovaikutus havaittu, muttei sentään supernovista asti, vaan kahden valtameren välillä.
Kun syklonikausi oli yllättävästi keskimääräistä vähäenergisempi ja myrskylukumääräkin oli oikeastaan vain Atlantilla korkealla, niin vähän tuo ihmetyttää, että mitenkä ne supernovat osaavat keskittää ne pimeät voimansa yhdelle valtamerelle, eikä kaikille?
https://roskasaitti.wordpress.com/2020/12/22/globaalisti-vaimea-2020-syklonikausi-oli-ennatysvilkas-atlantilla/
Ilmoita asiaton viesti
Juu, ne supernovat liittyvät kahteen 1900 luvun lämpenemisjaksoon.
Pitkällä viiveellä Aurinkoon Auringonpilkkuja ja purkauksia jotka lämmittävät Maapallon ilmastoa.
Magnetareista työntyneet energiapulssit näihin Atlantin ennätyksellisiin hurrikaanikausiin.
Toki lyhyemmällä viiveellä nekin aktivoivat Auringon.
Mutta hyvä pointti tuo kokonaisenergian määrä sen suhteen paljonko hirmumyrskyjä ympäri Maapalloa.
🤔
Ilmoita asiaton viesti
”…pimeää energiaa jota meidän laitteilla ei havaita…”
Taidan olla ajastani jäljessä?
Ollaanko tieteessä sitä mieltä, että olemassa on jotakin minkä olemassaoloa ei voida todistaa?
Onko kyseessä kuitenkin pelkkä hypoteesi?
Paljonko todistaa todeksi todistettu?
https://www.google.fi/search?source=hp&ei=o5LzX_6cA8XUsAei7Z6YAw&q=milankovitch+cycles&oq=milanko&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIILjICCAAyAggAMgIIADoCCCk6CwgAELEDEMcBEKMCOggIABCxAxCDAToFCAAQsQM6CwguELEDEIMBEJMCOgUILhCxAzoICC4QsQMQgwE6CAguELEDEJMCOggIABDHARCvAToHCC4QsQMQClCUBViwKmDWP2gAcAB4AIABiwGIAZsGkgEDMi41mAEAoAEBsAEP&sclient=mobile-gws-wiz-hp
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kun kaksoisrakokokeessa lähetetään yksittäisiä fotoneita liikkeelle, minkä takia ne ohjautuvat herkälle ilmaisimelle samoille alueille kuin silloin kun valo muodostaa interferenssikuvion?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Youngin_kaksoisrakokoe
”Jos auringonvalo korvataan valolähteellä joka pystyy tuottamaan yhden fotonin kerrallaan ja jos käytetään riittävän herkkää heijastinta joka pystyy havaitsemaan yksittäisen fotonin, voidaan Youngin koe suorittaa teoriassa fotoni kerrallaan, samoin tuloksin kuin muillakin kokeilla.
Jos toinen rako peitetään, yksittäiset fotonit osuessaan heijastimelle muodostavat ajan kanssa yhden huippukohdan aivan kuten yksittäisen raon aurinko valonlähteenä tapauksessa.
Mutta, jos molemmat raot avataan, muodostavat fotonit aikanaan sarjan tummia ja vaaleita kohtia käsittävän interferenssikuvion heijastimelle.
Tämä tulos näyttäisi samanaikaisesti sekä vahvistavan että kiistävän aaltoteorian. Toisaalta, interferenssikuvio todistaa, että valo käyttäytyy aaltomaisesti, vaikka sitä käsiteltiin fotoni kerrallaan.”
Tuohan selittyy juuri näillä laajenevan valon rekisteröimättömillä laajenevilla aalloilla jotka kuljettavat yksittäisiä fotoneita mukanaan.
Myös
1. Valon kosmologinen punasiirtymä selittyy näin ilman laajenevaa avaruutta
2. Ns. gravitaatiolinssi-ilmiö ilman kaareutuvaa avaruutta.
3. Ns. gravitaatiopunasiirtymä ilman kaareutuvaa avaruutta.
4. Entäpä miten valot tietävät aina liikkua sillä nopeudella mikä on valolle ominaista?
Siis jos valot eivät vuorovaikuta toistensa kanssa ja kontrolloi toistensa nopeutta jne. Me tiedämme että fotonit eivät juurikaan vuorovaikuta toistensa kanssa, joten ne eivät voi selittää sitä miten valot osaavat liikkua aina samalla nopeudella.
No, entäpä kun suurin osa avaruudessa laajenevien valojen massasta on näissä pimeissä laajenevissa aalloissa jotka vuorovaikuttavat toistensa kanssa, kiihdyttäen toistensa laajenemista, jolloin laajenevien valojen vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat?
Samalla selittyy loogisesti tuo valon mysteeri eli hiukkasluonne ja aaltoluonne.
😃
Ilmoita asiaton viesti
Hmph…aprikoimasi ”pimeä aine” on yksinkertaisesti plasmaa. Ionisoitunutta hiukkasta jota sähköksikin kutsutaan. Avaruussähköä.
Energiaa syntyy Jupiterin sisuksissa jossa se koettaa käynnistyä tähdeksi. Kun se tulee radallaan tarpeeksi lähelle aurinkoa, aurinko imee siltä virrat pois ja syntyy aurinkotuulia yms maapallon säätä ym sekoittavia ilmiöitä.
Sitten on konjuktio. Kun maapallo jää marsin ja/tai venuksen kanssa konjuktioon jupiterin kanssa vs aurinko, pikkuplaneetat toimii johtimina ja maapallo ns ylivarautuu. Syntyy maanjäristyksiä. kuten nyt tämä kroatian ja kouvolan järistykset jotka juontaa taannoisesta konjuktiosta. Ei sillä, tähdistäennustajat on tämän tienneet viimeiset 5000 vuotta. Jos joku luulee että järistykset johtuu vaan mannerlaattojen hieroutumisesta, on syytä päivittää tietämyksensä. Nykyisinhän maanjäristyksiä jo ennustetaankin ja varsin hyvällä menestyksellä. Tarttee vaan tsekata missä päin taivasta kaasuplaneetat menee ja miten se aktivoi aurinkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en usko minkäänlaisiin vetäviin voimiin, joten minun mielestäni Aurinko ei voi imeä Jupiterista mitään itseään kohti.
Jos mietitään imuria, niin ilma itse työntyy imuriin. Eli imurin ei tarvitse imeä ilmaa sisälleen jonkun vetävän voiman avulla. Eki avaruudessa laajenevalla kaasullakin on oma sisäinen paine joka perustuu laajenevan työntävän voiman kierrätykseen ja näin kaasu itse työntyy sinne mistä sitä työnnetään vähiten pois päin.
Mutta muuten kyllä. Kyllä planeetat vaikuttavat Aurinkoon.
Auringolla on havaittu lyhyt noin 330 päivän sykli jota ylläpitävät kiviplaneetat.
Niiden yhteinen kierrosaika Auringon ympäri on 1363 päivää
1363 / 4 = 340,75 päivää
On helppo ennustaa että tuo lyhyt sykli tarkentuu lähemmäksi tuota 341 päivää kun Aurinkoa tarkkaillaan pitempään.
😃
Ilmoita asiaton viesti
Supernovan räjähdys n. 2,8 miljoonaa vuotta sitten sai maapallon ilmaston muuttumaan rajusti. Evoluutiossa tapahtui tuolloin isoja loikkauksia. Savannit lisääntyivät ja ihmisapinat tulivat alas puusta.
Miksei räjähdys siis voisi toimia ilmaston muuttajana ?
Ilmoita asiaton viesti
Niin, minkäpä takia ei.
Suoraa isoa vaikutusta ei olisi, mutta viiveellä voisi olla ja siten niitä ei olisi osattu yhdistää ilmastonmuutokseen.
😃
Ilmoita asiaton viesti
Blogistilla menee lievästi sanoen liian lujaa.
Nykytiedon mukaan, -eli siis suorien havaintojen perusteella, universumin ikä on ~14 miljardia vuotta. Tänä aikana supernovien esiintymistiheys on ollut niin suuri, että viimeisten n. 4:n miljardin vuoden aikana, maapallon ilmasto on muuttunut täysin, ettei yksi 1900-luku vaikuta siihen hölkäsen pöläystä. Se hukkuu universumin aika-skaalassa käytännössä kohinaan.
Oleellista on tarkastella sellaisia muutosnopeuksia, jotka vaikuttavat lähinnä ~150:n vuoden aikaperiodilla, suhteessa ~2000:n vuoden aikaperiodiin, jolloin maapallon keskilämpötila on laskenut vaivaiset ~ -0.2°C. Kun vastaavasti aikaperiodilla ~150 vuotta, maapallon keskilämpötila on noussut ~1.2°C.
Eli lopultakin, meidän ajassamme supernovien lämmittävää vaikutusta ei ole havaittu. 1900-luvun lämpeneminen on johtunut ihmisen toiminnasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Ihminenkin on vaikuttanut jossakin määrin. Mutta aika pieni osa työntyy ihmisen ansioksi.
Jos näitä kahta supernovaa ei olisi ollut, 1900 luvulla Auringossa olisi ollut kymmenien vuosien pilkuton jakso ja silloin ihmisiä olisi kuollut nälkään valtavia määriä.
Kasveille ei olisi ollut tarjolla ruokaa eli hiilidioksidia joka on yksi oleellinen osa jota kasvit tarvitsevat elääkseen.
Maunderin minimin aikana 1645 – 1715 Thames oli jäätynyt joka talvi.
🤔
Ilmoita asiaton viesti
Tämä analogia mihin viittaat on puhdas hypoteesi, mikä ei perustu suoriin, eikä edes epäsuoriin havaintoihin. Ainoastaan kahden mustan aukon törmäys on sellainen, joka on havaittu gravitaatioaaltoina. Sillä on saattanut olla jonkinlainen suora vaikutus ilmastoon, mutta äärimmäisen vähäinen, käytännössä ei ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näin nykyfysiikan mukaisesti on.
Mutta eipä vaan fyysikot vieläkään ymmärrä miten ne kappaleet toisiansa vetävät puoleensa.
Eivät saa yhdistettyä ison mittakaavan suhteellisuusteoriaa pienen mittakaavan kvanttiteorioiden kanssa matemaattisesti.
Eli kaikki on vielä täysin auki esim. sen suhteen millaista aine oikeasti on jne.
Ennustan että James Webb teleskoopilla havaitaan galaksien syntyneen sisältä eli keskeltä ulos päin.
Kun näin havaitaan, kaikki nykyiset fysiikan teoriat työntyvät roskakoriin sen suhteen miten maailmankaikkeus oikeasti toimii.
😃
Ilmoita asiaton viesti