Metsä puhuttaa

Komissio on ollut aktiivinen hyvän asian puolesta kyseenalaisesti. Kyse on ns. ennallistamisesta tai yksityisen metsäomaisuuden sosialisoimisesta, ainakin osittain. Metsänomistajien tulisi kaavailujen mukaan alistaa merkittävän osan omistuksistaan metsänkäytön ulkopuolelle, muka korvausta vastaan. Kukaan ei kuitenkaan korvaa kymmenien tai satojen vuosien kasvupyrähdysten menetyksiä.

Olen EU:n monien integraatiotarpeiden osalta myönteisellä kannalla, mutta tällä aihekokonaisuudella kriittisyyteni on herännyt. Olen kiertänyt paljon Eurooppaa, diplomaattina asunut Kööpenhaminassa, Sofiassa, Pariisissa ja Lontoossa. Katseeni käy aina metsissä. Kaikkialla Euroopassa metsäolosuhteet vaihtelevat maasta toiseen. Metsää on eräissä maissa hyvin paljon, kuten Suomessa. Siten sitä on, maasta riippuen, pinta-alaan suhteutettuna vähemmän ja vähemmän kuin Suomessa. Yksi luku, 30 % metsiä pois käytöstä, kaikkia EU:n jäsenmaita varten ei ole oikein, saati kohtuullinen.

Olen luonnon ystävä, aikanani metsissä viihtynyt partiopoika, sittemmin vaeltaja ynnä muuta. Lapin hulluus kantoi minut 1980-luvun alussa Suomen Ladun eräoppaaksi UKK-puistoon tarkoituksena edistää frankofonisten vaeltajien pääsyä Kiilopään ja Luiron välisille upeille maisemille. Koulutuksesta saamani todistus on edelleen seinälläni. Joitakin retkueita ehdin vetääkin Suomessa ollessani. Metsätöitä olen tehnyt vuosia ja teen yhä edelleen.

———————————————

Intomielisten vihreiden puolueiden melskaaminen luonnon parantamisväitteiden varjossa on saanut järkyttäviä haitallisia seurauksia aikaan Euroopan Unionissa, näkyvimmin Saksassa. Kiiluvasilmäinen vihervasemmisto on vaaratekijä Suomessakin, eikä vain metsälle, jopa sananvapaudelle.

Ei siis mikään ihme, että metsäteollisuus ja yksityiset metsänomistajat ovat löytäneet toisensa. Historioitsijana olen selvittänyt metsien merkitystä Suomen yhteiskunnalliselle kehitykselle. Olen selvittänyt, miten Suomi selvitti väärin Suomelle määrätyt sotakorvaukset hyökkääjälle eli Neuvostoliitolle, joka hyökkäsi Suomeen 30.11.1939 samalla lailla kuin seuraajavaltio Venäjä Ukrainaan 24.2.2022. Sitten Karjalan laajojen metsien tuotoksia, siis ryöstämisellä ja kiristämisellä saatuja metsävaroja, Neuvostoliitto/Venäjä on myynyt Suomelle.

Etämetsänomistajien kokouksessa Hyvinkäällä vastikään paikalla ollut metsäteollisuuden edustaja nimitti asioita virheellisesti sotavelkojen maksamiseksi. Kyllä keskeisesti kyseessä olivat sotakorvaukset hyökkääjälle. Käyttäkää julkisissa esitelmissänne termiä, joka vastaa todellisuutta, eikä ole perisuomettunut ilmaisu.

Suomi elää metsästä. Tämä on hyvä iskulause,

Noudatan parhaani mukaan parhaita menetelmiä luontofilosofiaani sopivasti. En kerää hakkuujätteitä tai kantoja pois, vaan ne saavat rauhassa lahota maassa. Joitakin tuulenkaatamia makoilee yhä edelleen lahoamassa maassa. Yritän saada, kuviosta riippuen, hakkuut jatkuviksi. En sulje avohakkuita pois menetelmänä, mutta en pidä niitä myöskään sääntöinä, enkä varsinkaan suurina. Niistäkin on perintömetsässä kokemusta. On hyvin kasvavaa taimikkoa, joskin tasaikäistä, koska kyseessä on avohakkuiden jälkihoito. Olemme sopineet vapaaehtoisesti esiintyvän lehtoalueen suojelluksi.

Suomessa on reilut 600 000 yksityistä metsänomistajaa. Kaiketi jopa lähes 70 % metsäalasta on yksityisissä käsissä.

Metsien käyttö on, kaikilta osin, kuten Suomen kansantalouden kannalta, pidettävä kansallisena alana. Puun monikäyttöisyys kehittyy, kun innovatiivisuudelle annetaan tilaa. Luonto on vahva rakenteeltaan. Kasvun alkaminen on keväisin kuin ihme. Kun annat kasveille tilaa ja hoidat niitä asiantuntevasti, ne kasvavat vastaansanomattomasti. Sitten voit valita monia asioita. Mitä kasvatat, mitkä menetelmät yhdistävät taloudelliset elementit ja ilmaston vaatimukset? Ja niin edespäin.

Vastuu metsien kasvuolosuhteiden vaalimisesta ja monimuotoisuudesta on ensisijaisesti maanomistajilla. Pakkokeinot menevät metsään, kun kiiluvasilmäinen ilman käytännön vastuuta toimiva vihervasemmisto pääsee niissä poliittisesti mellastamaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu