Millaisen hallituksen Suomi tarvitsee?

Suomi tarvitsee innovatiivisen, ennakkoluulottoman hallituksen johtamaan maata monien haasteiden lävitse monilla toimintakentillä. Kaavamainen dogmatismi à la 1800-luvun kommunismi ja sen vaikutus olisi myrkkyä tuleville suomalaisille sukupolville. Se on jo niin nähty, vaikka yhä vieläkin vanhan ajan tussahduksia ja purskahduksia kuulee erityisesti Vasemmistoliitosta. Suomettumisen ajan vedätyksiä nousee myös Ahti Karjalaisen k-linjan neuvostosyövereistä.  Kaavamaisten taistolaisten hautausmaa Vihreät näyttäytyy sekin tukahduttavana voimana monella sektorilla. Luonnon vaaliminen elinkelpoisena on keskeinen kysymys jokaiselle vastuulliselle poliittiselle liikkeelle.

Länsimainen demokratia on useissa EU-maissa tänään saanut päällystakikseen autoritäärisiä piirteitä omaavia valtarakenteita. Nyt on aika nousta niitä vastaan myös Suomessa, niin vasemmalta kuin oikealta tulevia paineita vastaan. Oikeusvaltio on uhanalainen, eikä sen toistaminen riitä. Oikeusvaltion tulee oikeasti elää oikean oikeusvaltion lailla.

Sosialidemokraattisella puolueella on pitkät juuret, joissa alkujaan kyti viha länsimaiseksi oikeusvaltioksi kehittynyttä ja kehittyää Suomea vastaan. Suomeen oli saatu varhain edustuksellinen demokratia. Vuodesta 1906 vapaasti valitun eduskunnan olisi tullut riittää kaikille suomalaisille, myös vasemmistolle, sillä olihan SDP eduskunnan suurin puolue, vaan ei kelvannut.  Otto Wille Kuusisen kaltaiset puheenjohtajat johtivat SDP:n radikaalisiiven aloittamaan vallankaappauksen tammikuussa 1918. Se oli luonteeltaan bolshevistinen, siten äärimmäisen väkivaltainen toimintaperiaatteiltaan, Leninin oppien mukainen siis. Sen käyttövoimaan kuului silmitön viha hyvin kehittyvää laillista Suomea vastaan. Viha elää yhä vanhakantaisten kommunistien keskuudessa.

Hävinneet punaisten johtohenkilöt jättivät harhautetut joukkonsa Suomeen kohtaamaan lain voiman. Ylilyöntejä tapahtui, mutta niiden pohjalla oli punaisten silmitön raakuus. Linjaerimielisyydet hajottivat SDP:n.  Sodan häviämisen jälkeen rintamakarkurit muodostivat Moskovassa elokuussa 1918 Kommunistisen Puolueen Suomeen.

Oli erittäin tärkeätä Suomelle, että SDP:n maltillinen siipi Väinö Tannerin johdolla ei osallistunut maanpetokselliseen toimintaan. Se organisoitui uudelleen, ja Tanner nähtiin jo vuonna 1925 Suomen pääministerinä. Suomen metsäteollisuusvetoinen talous alkoi suuren laman jälkeen 1930-luvun alussa monipuolistua ja kasvaa, kunnes bolshevistinen Neuvostoliitto karkeasti katkaisi maamme hyvät kehitysnäkymät yhteistyössä natsi-Saksan kanssa.


 

On aika korjata suomettumisen kauden aiheuttamat vinosuuntaukset hallituspolitiikassa. Kun kommunistinen Neuvostoliitto/KGB sai vallan määrätä Suomen hallitusten kokoonpanoista 1950-luvun lopusta alkaen, SDP hajosi jälleen. Väinö Tanner, tuo suuri suomalainen, oli joutunut maalitauluksi länsimaisen ja isänmaallisen asenteensa vuoksi. Lopulta hän ja hänen kannattajansa saivat tannerilaisuudesta Neuvostoliiton asettaman kirouksen harteilleen, eikä tie hallitukseen auennut. Tapahtui suuri sd-muljahdus neuvostoliittolaiseksi. Tannerilaiset länsimaalaiset ”demarit” joutuivat neuvostovastaisina Kremlin kirouksen vuoksi ”ikuiseen” kadotukseen hallitusvallan ulkopuolelle.

Pian sd-suista alkoi kuulua ylistyksiä ”viisaille”, jotka ymmärsivät alistua KGB:n valtaan. Puoluesihteeri Erkki Liikanen, tuo suulas savolainen presidentti Mauno Koivistonkin mielestä, oli ”ylpeä” tapahtuneesta muljahduksesta ”neuvostoystäväksi”. Neuvosto-osapuoli moitti ulkoministeriön vahvaa roolia puolueettomuuden puolustamisessa. Siksi muljahtaneet alkoivat moittia ulkoministeriötä, jonka toimin Suomi pohjusti puolueettomuuden säilymisen 1977. Tapahtunut oli presidentti Kekkosen ohjeiden mukainen tavoite. Kekkosen ohje kuului: ”Pidämme puolueettomuudesta kiinni”. Pidimme. Se olikin suomalaisten KGB-kätkyläisten mielestä väärä ohje. Saimme virheellisen valtapoolin Suomeen vasemmistoSDP:n hahmossa. Puolueettomuuden tukeminen ja vahvistaminen unohtui 1980-luvulla, vain Neuvostoliiton ylistäminen kelpasi.


Suomettumisesta aiheutui valtava määrä haittaa länsimaiselle Suomelle. Se vaivaa yhä vieläkin maatamme. Presidentti Koivisto, tuo talousmies vaan ei ulkopolitiikan ammattilainen, vei Erkki Liikanen valtiovarainministerinä Suomen ennen kuulumattomaan lamaan. Liikanen karkasi punaisen perinteen mukaisesti pois vastuusta. Presidentti sen sijaan ei voinut karata talouden kaatuessa talousmiehen niskaan.

Selviytymisen avain tupsahti taivaasta. Neuvostoliitto hajosi kuin tilauksesta syksyllä 1991. Presidentti Koivisto oli siihen totisesti syytön.


Historian taakka on raskas, varsinkin kun tutkimusta vastustetaan yhä laajasti. Silti sitä tehdään, ei sitä mikään pysäytä.

Mikä on tuon taakan vastaus aatepoliittisiin virtauksiin ja parhaan mahdollisen hallituksen muodostamiseen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen 2023. Sana on vapaa:

  1. Vasemmistoliitto on paras oppositiopuolue. Se osaa räksyttää.
  2. Tannerilainen länsimainen sd-perinne kunniaan SDP:ssä, jossa on pitkä ulkopoliittinen linja, mutta sisällöltään pitkään Suomen intressien vastaisena pakkototeutuksena
  3. Kokoomus pääministeripuolueena on turvallisin linjaratkaisu ja talouden ymmärtäjä
  4. Kokoomus ei kuitenkaan ole puolueena ”kokenein ulkopoliitikko”, joskin sen riveissä on merkittävää, linjakasta ja pitkäaikasta osaamista
  5. Kepun ahtikarjalais -k-linjalainen asenne kuuluu neuvostoliittomielistely- ja kommunismin kannattajapuolueena museoon; Virolaisen asenne tannerilaisuuden kepulaisena linjakaverina tarvitsee tunnustusta Suomea kannattavana politiikkana ja siten paluuta areenalle
  6. RKP kuuluu peruskalustoon porvarillisena puolueena
  7. Perussuomalaiset? Kaikki riippuu neuvottelu- ja kompromissikyvystä. Itse näen PS:n mahdollisena hallituspuolueena
  8. Kestävä yhteistyöakseli voisi muodostua Kokoomuksen ja SDP:n EU-myönteisestä politiikasta. Suomen innovatiivinen, rakentava eteneminen EU:n kehittämisessä voisi toteutua hyvin tätä kautta. PS:n vastahankaa on odotettavissa, mutta asia on neuvottelujen arvoinen.
  9. Kelpaisiko tämä Suomen kansalle?
+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu