Suomen maajoukkue pelasi joulun 2021 alla Neuvostoliittoa vastaan?

Näimme kaikki, jotka seurasimme Suomen edustus- eli maajoukkueen pelejä EHT-turnauksessa joulun 2021 alla, miten Suomen maajoukkueen vastustajaksi jäälle luisteli joukkue pelipaidassa, jossa luki suurin kirjaimin CCCP. Se on siis venäläisittäin sama asia kuin meidän kirjaimin SSSR eli suomeksi Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto eli Neuvostoliitto. Paita muistutti yhden suhde yhteen Neuvostoliiton valtiollista pelipaitaa.

Kuitenkin Neuvostoliitto lakkasi olemasta valtio 25.12.1991. Siis, minkä maan edustajajoukkue oli Suomen vastustajana? Venäjän Federaatio on seuraajavaltio. Kun kansakuntien tasolla pelataan, täytyy olla reilusti esillä, mitä maata edustaa, eikä venkuroida poliittisilla vermeillä.

Suomen vastustajan pelipaita oli vähintään harhaanjohtava ja selkeästi poliittinen. Pelikenttä oli aivan liian avoimesti poliittinen mainoskenttä. Sellaiseen ei pidä alistua. Asia on saanut kansainvälista huomiota osakseen.

Saiko Suomi tietää tästä asiasta etukäteen? Tuliko mieleen vaatia pelipaitojen vaihtoa asiallisiin? Miten varmistaa asiallisuus jatkossa? Katsojan täytyy tietää, mikä maa pelaa ketäkin vastaan. Myös näkyvistä pelipaidoista. Emmehän ole enää suomettuneita, emmehän?

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu