Suomen pääministeri sooloilee ammattitaidottomasti Ukrainan henkiinjäämistaistelulla

On pakko kirjoittaa Suomen sosialidemokraattisen pääministerin oudosta poliittisesta käyttäytymisestä äskettäisellä yllättävällä Ukrainan vierailulla. Suomen pääministerinä maailmalla kulkeva kansikuva yms. sd-poliitikko lupaili Suomen ilmavoimien 2020-luvun loppupuolella väistyviä Hornet-hävittäjiä Ukrainalle. On selvää, että Suomi ei voi tässä ja nyt purkaa ilmapuolustustaan ja lähettää Hornet-koneita hetken päästä sotaan Venäjää vastaan Ukrainaan. Putinin vastaus saattaisi olla hävittäjiensä lähettäminen Suomeen pikavastauksena. Kun ei edes vielä olla Naton täysjäseniä.

Ukrainaan luvattavan sotilasavun keskeinen funktio on siinä, että ne vaikuttavat heti tai välittömästi heikentävästi Putinin kykyyn käydä laitonta hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan Ukrainassa. Suomen pääministeri toimi falskisti luomalla epätosia odotuksia Suomen mahdollisuuksista tukea nimenomaan lentoaseen vahvistamiseksi Ukrainassa. Suomalaiset ovat olleet empaattisen alttiita avustamaan ukrainalaisia Suomen talvisotaa muistuttavassa sotatilanteessa. Ukrainan presidentti Zelenskyi on korostanut paljon ilma-aseen vahvistamisen tarvetta. Suomen pääministeri tarjoaa syli levällään loppuun ajettuja Hornetteja kymmenen vuoden päästä. Kuka lie on järjestänyt tämän reissun?

 

Vaikka jotkut sd-tutkijat ovat moittineet talvisotavertausten käyttöä nykyisen Putinin sodan kommentoinnin yhteydessä, olen totaalisen eri mieltä asiasta. Stalinin laiton hyökkäys 30.11.1939 Suomeen ja Stalinin ihailijan Putinin laiton hyökkäys 24.2.2022 Ukrainaan tulevat samasta neuvostoimperialismin valinkauhasta.

Suomen talvisodan loppuvaiheiden keskeinen tekijä oli Lännen avun hitaus, vaikka sinänsä realistisia lupauksia oli saatu. 170 000 ranskalaista ja brittisotilasta oli kerätty Brittein saarille kuljetuksia varten Norjan kautta ensin Ruotsiin estämään Hitlerille strategisia malmikuljetuksia natsi-Saksaan. Apu Suomelle olisi toteutunut vain joko hitaasti tai vielä hitaammin tai ei ollenkaan. Ongelmia oli. Suomen reaaliauttaminen maavoimien voimin olisi edellyttänyt tunkeutumista Norjaan, jota Hitler himoitsi ja jonne hän hyökkäsikin 9.4.1940. Hitler rakensi varmuusasetelmia Ruotsin ympärille varmistaakseen strategisen raaka-aineen eli rautamalmin kuljetukset asetehtaisiinsa.

Marsalkka Mannerheim oli ilmoittanut Lännelle maaliskuun 1940 koittaessa, että hän tarvitsee Länneltä 50 syöksypommittajaa miehistöineen jatkaakseen sotaa Stalinia vastaan. Aika loppui, ja poliitikot suostuivat raskaaseen aselepoon, jota kutsuttiin ”väliruhaksi”. Kansanedustajista vain Urho Kekkonen vastusti sen hyväksymistä. Sen ehdot alueluovutuksineen muokkasivat itse rauhaa, joka solmittiin Pariisissa vuonna 1947. Jos Mannerheim olisi saanut haluamansa, veikkaan, että Stalinin puna-armeija olisi tuhoutunut Suomen kapeille kelirikkoisille korpiteille.

Tänään Suomen pääministeri sooloilee vaarallisella tavalla ja arvelee Hornet-vedätyksellä voittavansa Suomen eduskuntavaalit parin viikon kuluttua. Samalla hän harhauttaa upeasti taistelevia ukrainalaisia. Toivon seuraavaksi pääministeriä, joka ei vaaranna Suomen turvallisuuspoliittista asemaa – ja pysyy lestissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu