Suomen poliittisen historian tutkimuksen virhesuuntaukset romahtivat Putinin hyökkäyssodan seurauksena
Suomen poliittisen historian tutkimuksen sotien jälkeinen valtavirta eli kaunistelu Neuvostoliiton ja sen salaisen vakoilulaitoksen KGB:n toiminnoista Suomessa on kokenut fataalin iskun, joka johdattaa akateemista tutkimusta harvoja tutkijoita laajemmin kohti todellisuutta. Kun presidentti Putin riisui naamarin kasvoiltaan ja hyökkäsi raa’asti naapurinsa Ukrainan kimppuun, monet tulkinnat menettivät merkityksensä. Joukkoon lukeutuu presidentti Kekkosen poliittinen teesi ”mitä paremmat suhteet Suomella on Neuvostoliiton kanssa, sitä paremmat edellytykset ovat hyviin suhteisiin Lännen kanssa”. Hups, todellisuus oli silloinkin toisenlainen, niin kuin olen useassa teoksessani osoittanut. Kekkonen siihen havahtui jo vuonna 1970. Äkkiä, yli yhden yön ”fundeerauksen jälkeen” Nato vihdoin kelpasi keväällä 2022 ”Neuvostoliitto-kiimaisimmillekin”, melkein kaikille.
Samalla muidenkin Venäjän naapurien kuin Ukrainan turvallisuustaso romahti. Samalla sinisilmäisiä suomalaisia höynäyttäneiltä Neuvostoliitto/Venäjän ystävyyden vakuutteluilta putosi pohja niin rumasti, että Suomen kansa poliittista johtoa myöten heräsi todelliseen todellisuuteen, joka muutoinkin oli taustalla vallinnut erilaisin intensiteettitasoin Suomessa Neuvostoliittoa vastaan käydyistä sodista 1939–1944 alkaen. Tämä on yksi monista seurauksista Venäjän presidentin aloitettua 24.2.2022 hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.
Vasemmistolaisten, jopa kommunististen opettajien joukko mm. Helsingin yliopiston poliittisen historian laitoksella, kuten muuallakin, on kasvattanut samaan vinosuuntaukseen koko joukon opiskelijoita, koska opettajat ovat sellaista vaatineet. Urakehitys jo on vaatinut neuvostonäkemysten kultaamista, johon on kuulunut KGB:n asiamiesten todellisten roolien pimittämistä. He olivat muka ystävällismielisiä diplomaatteja, vaikka olivat todellisuudessa laittomia vakoilijoita ja länsimaisen Suomen ja siihen liittyneen oikeusvaltion tuhoajia. Tämä liittyi suomettumisprosessin keskeisen elementin ns. kotiryssämenetelmän suosioon suomalaisten keskuudessa. Kaikkiin Suomen diplomaatteihin ”ystävyyden lörpötys” ei tehonnut, mutta sehän oli vaarallista uralle. Jopa Supon kyseenalainen päällikkö Seppo Tiitinen 1978–1990 vakuutti minulle 2011, että ”liturgia oli turvallista”, siis alistuminen Neuvostoliiton tahtoon. Tiitisen ajasta on kirjoitettu vain pääasiassa tosiasioita peitellen ja virheellisesti tulkiten.
Keskeisiä vinokasvattajia eli kaunisteluja vaatineita akateemisia opettajia ovat olleet mm. Jukka Nevakivi, Kimmo Rentola ja Jorma Kalela, pahimmasta päästä. Politiikassa temmeltäneistä on heti mainittava Erkki Tuomioja, jolle historia on ollut lähinnä kaunistelua. Tulipunainen kommunisti-isoäitinsä Hella Wuolijoki olikin vain ”häivähdys punaista”. Haloo, ei tuollaista pidä uskoa, saati palkita ja seurata.
Kommunistitaustainen Veli-Pekka Leppänen on ahkeroinut monen tarkoituksenmukaisen kirjoittajan julkisen tien silittäjänä Helsingin Sanomissa, kunhan kaunistelua ja pimittämistä on ollut tarpeeksi. Jos kirjoittaa todellisuutta, saakin nämä tahot suunniltaan raivosta.
Nyt kaikki on toisin. Vain todellisuuden avaaminen kelpaa vastedes länsimaiselle historiantutkimukselle. Tämä viesti kohdistuu esimerkiksi virhesuuntauksen arkkitehtien miellyttämiseen keskittyneisiin, kuten Aleksi Mainioon, Mari Luukkoseen ja Risto Hauvoseen, vain pari nimeä mainitakseni.
Puhtaasti ahneistohenkistä paskanjauhantaa. Todella hyvin kelpasi Suomen ahneistolle aikoinaan kaupanteko Neuvostoliiton suuntaan, ainoastaan Reaganin hallinnon vaatimat
hi-tech vientikiellot alkoivat hieman latistaa fiilistä. Kommunismin romahdettua, Venäjän avattua porttinsa länsimaisille sijoituksille, kuola alkoi sitten valumaan aivan valtoimenaan.
Taisi olla kukkoileva Stubb etunenässä, joka alkoi herjaamaan jarruttelijoita russofobisteiksi. Kauan kesti myöskin aivan ylimainiolta TP Niinistöltä päästää irti lempilauseestaan: ”Suomi tukee Venäjän demokratiakehitystä.”
Ilmoita asiaton viesti
Selkeää tekstiä, näkemykseen on helppo yhtyä.
Jyväskylässä historiaa 80-luvun viimeisinä ja 90-luvun alun vuosina lukeneena en kuitenkaan erityisemmin havainnut neuvostomielistelyä. Ehkä silloin vaikuttaneet legendaariset vanhat parrat Erkki Lehtinen ja Mauno Jokipii eivät tunteneet suurta sympatiaa itänaapuria kohtaan, vähän nuoremmista en olisi kyllä mennyt takuuseen. Ja tietty vastenmielisyys ”keisarillista Aleksanterin yliopistoa” ja sen historian tutkimusta kohtaan (Lehtinen) oli havaittavissa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on aina totuttu kumartelemaan itään. Myös Putinin valtakaudella.
Putinin hyökkäyssota Ukrainaan avasi silmät.
Ilmoita asiaton viesti
Johan oli nimilistaa …
Hämmästelen että kokoomuslaiset ovat menneet mukaan vasemmistolaiseen ja feministiseen henkilöön käyvään cancel -kulttuuriin. Omiakin aatteen miehiä ja naisia jo ’cancel’:öidään; mm Kirsi Piha ja Wille Rydman, saati sitten poliittisia vastustajia vasemmalta.
Onko tarkoitus nolata/pelotella eli canceloida ihmisiä, jotta he eivät tohtisi enää ilmaista mielipiteitään, ts sananvapauden rajoittamista ’sivistyneesti’?
(Ihmettelen vaan. Siinähän ihmettelet lienee vastaus.)
Huonoon suuntaan on menossa suomalainen(kin) politiikka. Sitähän se on ollut satoja vuosia anglo-amerikkalaisessa poliittisessa keskustelussa mediassa… ja muissakin maissa, Venäjä, Ukraina jne.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän vasemmistolaista ja feminististä on siinä, että toteaa ilmiselvän asian? Seppinen on ymmärtääkseni oikein hyvin perillä tiettyjen tutkijoiden painotuksista, kun kaltaiseni yläkoulun opettajakin tunnistaa ilmiön.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä vuodatus oli epäilemättä laadukkainta historiatieteellistä vertaisarviointia, mihin kirjoittaja omilla standardeillaan yltää.
Ilmoita asiaton viesti
Sekä presidentti Sauli Niinistö että puhemies Matti Vanhanen kävivät Tukholmassa neuvottelemassa kuningas Kaarle Kustaan kanssa Natoon liittymisestä, vaikka verenperinnöllinen kuninkaallisuus on demokratian kehittyessä syrjäytynyt kansalaisten opittua sielutieteiden saavutuksiin perehdyttyään itse hoitamaan maallisia asioitaan pappeja paremmin, ymmärtäen olevansa siihen riittävän älykkäitä, paitsi poliittisten prinsessojen Suomessa, tunnetuimpana kolmannen polven poliitikko Erkki Tuomioja, jonka johdettavaksi perustettiin vuonna 2015 HY:n yhteyteen um:n valtiosihteeri Peter Stenlundin avustuksella Historioitsijat ilman rajoja-yhdistys.
Tarkoitus on kaiketi pyyhkäistä kansan valitsemien edustajien mielipiteillä takapuolta luotaessa Nato-kerros ”tårta på tårta” perinteisen maanpuolustusmiehityksen päälle.
Nyt on sitten Hjallis Harkimo nimitetty LiikeNyt- puolueen presidenttiehdokkaksi. Muutama päivä aikaisemmin olin kirjoittanut omassa blogissani, että HS:n nimitettyä Laura Saarikosken päätoimittajaksi syventävää aineistoa kehittämään, monet (sekä Putin että Zelezny?) ottaisivat kiitollisena vastaan Paavo Väyrysen blogin kommenteissa esiintyneen suomenkielisen ajatuksen ”maalainen ei enää vaikene seurakunnassa” olevan paikallinen sovellutus Antonio Gramscin kuuluisasta kiteytyksestä ”jokainen on filosofi, joskaan jokaisella ei ole filosofin virkaa”.
Ilmiöt, ihmisyksilön vapauden kaipuu, ovat universaaleja, mutta ilmentymät ongelmineen paikallisia, kultturihegemonian kriitikot kirjoittivat Gramscin aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tutkittavaa riittäisi mm. sisällissodan perinnössä, sieltä voisi löytyä selitys myösTuomiojan erikoiselle toiminnalle rauhan ja sodan sotkijana.
Onhan hyviä, ja on huonoja oligarkkeja. Ukrainassa vaikeuksiin joutunut Hartwall on yksi hyvistä suomalaisista, joka on saanut henkisen valtakirjansa Hallitsijalta 1800-luvulla, näkemättömän silmän ja kuulemattoman korvan paikallisedustajalta. Huonoja ovat Putinin oligarkit jotka ovat lianneet kätensä vereen tahriutuneissa bolshevikkien perintökokoelmissa.
Kädet puhtaat, mani pulite, sanoo Italialainen.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäkin tutkimusaihe proffille ns. kansan parista:
Eikös älykäs suomalainen olekin sellainen joka ymmärtää että kansallinen politiikkka/sosialismi voidaan toteuttaa ”vähemmistökieli lännen etuvartioasemana enemmistökielen sisällä” politiikalla? Sitä varmistamaan on perustettu viestintätoimistoja, jollaisen kanssa voidaan valmistaa naimisiin kuten nykyinen pääministeri, tai Erkki Tuomioja.
Ilmoita asiaton viesti