Tsemppiä Joe Biden!

Toimittajalaumat piirittävät Joe Bidenin polkua toiselle kaudelle Yhdysvaltojen presidenttikamppailussa ärhäkästi ja kiihkeästi Suomessakin. Kyse ei ole Suomen presidentistä, on syytä huomauttaa. Meillähän on juuri valittu uusi presidentti. Suomalaiset eivät äänestä Yhdysvalloissa. Luulisi vähemmän kiihkon riittävän ainakin pienessä EU- ja Nato-maassamme.

On surullista, että toimittajat voivat Suomessa mennä kysymään Bidenin ikätoverikadunmiehiltä, voisivat he tuon ikäisinä toimia presidenttinä. Ikä käsittelee yksilöitä hyvin eri tavoin, mikä on notorinen (yleisesti tunnettu asia) asia, enkä puutu siihen enempää.

On ikävää, että erinomaisen elämäntyön Suomen edestä tehnyt presidentti Urho Kekkonen vedetään Yhdysvaltojen presidenttikampanjaan Suomessa. Kekkosen pitkittynyt kausi vuoteen 1981 asti oli sidoksissa Suomen aidosti vaaralliseen ulkopoliittiseen vaiheeseen Neuvostoliiton pyrkiessä sovjetisoimaan Suomen eri tavoin niin ideologisesti kuin KGB:n kovan suoran valtapolitiikan keinoin. Siksi Kekkosen loppuvuodet eivät edes sovellu missään mielessä mannekiiniksi Yhdysvalloille.

Entä, miksi HS tai YLE ei mollaa Juho Kusti Paasikiveä pätemättömäksi Suomen presidentiksi viimeistään vuonna 1955, jolloin Paasikivi täytti 85 vuotta, tai jo toisena kautenaan kokonaisuudessaan?  Marsalkka Mannerheim puolestaan oli lyhyen aikaa presidenttinä lähes 80-vuotiaana.

Pehr Evind Svinhufvud syntyi vuonna 1861 ja hänestä tuli presidentti 1931. Hän täytti tuona vuonna 70 vuotta ja istui täydet kuusi vuotta. Hän täytti elon laskuopin mukaan sinä vuotena 76 vuotta.

Nuorempiakin on ollut, mutta heillä ei ole tähän blogiin asiaa. Pikemminkin sanoisin, että vanhan kansan sananparren sanoman mukaisesti: ”Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa”.

Joe, tsemppiä täältä Suomesta uuden kauden haltijaksi siellä YhdysvalloissaI Presidentti Bidenin kokemusta tarvitaan vielä vuosiksi 2025–2029. Älä välitä siitä, mitä suomalainen media täällä paljon metelöi!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu