Rajalaeille ratkaisun etsimistä eikä jatkuvaa EI:n hokemista – Kyse on suomalaisten ihmisoikeuksista ja turvallisuudesta

Itärajaa ylitetään maaston kautta paljon, kun kevät koittaa. Rajan sulkua tulee jatkaa, mutta tarvitaan myös nopea päätös lainsäädännön muutoksesta eduskunnassa. Näiden tulijoiden ns. turvapaikanhaku voidaan kyseenalaistaa, kun he tulevat heille turvalliseksi koetun, viisumin heille antaneen maan halki. Välineellistetty maahanmuutto hyödyttää rikollisliigoja, jotka välittävät kalliita matkoja ja venäläisiä ns rajavartijoita, jotka kuljettavat heitä teitä pitkin Suomen rajalle ottaen oman hyötynsä rikollisesta rahasta. Jotta saataisiin maksimaalinen epäselvyys kuljetettavien mahdollisista mm. terroristisista aikeista Länsi-Euroopassa, Venäjän rajavartijat keräävät tulijoilta pois kaikki Venäjän myöntämät viisumit ja muut paperit. Ottamalla vastaan näitä ns. turvapaikanhakijoita tuemme Venäjän hybridivaikuttamista, terroristi- ja rikollisjärjestöjä. Koska II maailmansodan jälkeiset kansainväliset sopimukset eivät enää päde tähän tapaukseen, on pakko olla niistä välittämättä turvataksemme maamme. Puola ja Liettua ovat saaneet Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomion ja sakot. Miten tämä näkyy? Muut Euroopan maat vain salaa kiittävät.

Niin kauan, kun meillä ei ole lakia ja käytäntöä push back -menettelystä sekä pikakäännytyksestä aidatun rajaleirin avulla tai ilman, olemme pulassa Venäjän hybridioperaatiossa. Suurimmalle osalle tulijoista on nykykäytännössä ollut tie auki Eurooppaan. Tilaaja on saanut, mitä tilaa. Samoin rikoksen järjestäjät. Saadakseen eripuraa maahamme Venäjä luottaa siihen pieneen vähemmistöön suomalaisista, joiden mielestä turvapaikan haku pitää mahdollistaa aina kaikissa tilanteissa. Päättävässä asemassa olevien täytyy tuntea vastuunsa. Kumpi on meille suurempi paha; yhtenäisellä laajan enemmistön tahdolla luotu laki, joka mahdollistaa suurimman osan rajalle tuoduista käännyttämisen vai eräiden vasemmistolaisten oikeusoppineiden mukainen ns. normaali maahanmuuttajamenettely. Viimemainittu voi johtaa kymmenien tai satojen tuhansien kuljetukseen läpi Venäjän kuten kävi Valko-Venäjällä ennen Puolan kovia rajatoimia.

Kumpi hybridivaikutus hajottaa maatamme enemmän, ihmisoikeustuomioistuimen sakot vanhentuneiden ihmisoikeussopimusten perusteella (minkä kaikki tunnustavat) vai rajoittamaton maahanmuutto Venäjän valitsemilla keinoilla ja ihmisillä. Ja samalla Venäjä katsoo olevansa sodassa länttä vastaan!

Suomalaiset ratkaisevat. Toivottavasti eduskunnassa löytyy rakentava yhteistyö asian ratkaisemiseksi.

Jukka Uitti
Sitoutumaton Tampere

Olen yhteiskuntaa ja maailman tapahtumia kauan seurannut emeritus professori. Harrastuksia: Kansainvälinen ja kansallinen politiikka, poliittinen historia, museot, teatteri- ja oopperataide.

Nykyään seuraan valtamedioita kriittisesti, koska niiden faktaperustan sekä monipuolisen tarkastelunäkökulman avulla puolustetaan demokratiaa. Somessa en ole, syyt luettavissa edellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu