CO2 teorian tieteellisyys

Viime päivinä on ollut keskustelua ilmastonmuutoksen kritisoimisesta contra sananvapaus. Niinpä katsoin aiheelliseksi tehdä pienen yhteenvedon CO2 teoriasta. Mikä siinä on uskottavaa ja mikä ei. Mille on tieteellistä perustetta ja mille ei.

 

Perus väittämähän on, että ihmisen aiheuttama CO2 pitoisuuden  kasvu 280 420ppm ( noin 50% kasvu) on aiheuttanut yhden asteen lämpötilan nousun  esiteolliselta ajalta.

 

Tarkastellaan ensiksi CO2 säteilypakotetta. Kasvihuoneilmiöhän perustuu täysin säteilyyn, joka tapahtuu valon nopeudella. Pakotetta kuvataan lausekkeella

RTF = 3,83 * ln(C/280)

 

Kuva

 

Tämä tarkoittaa sitä että CO2 0,1 ppm:n pitoisuus ilmakehässä aiheuttaa yli 26W/m² pakotteen, mikä vastaa noin 7 asteen lämpötilan nousua.  Kun taas pitoisuuden muutos 280ppm 480ppm aiheuttaa 1,5 W/m² pakotteen. Tämähän on aivan absurdi väittämä. CO2 teoria kumottu.

 

 

Tarkastellaan maapallon maksimi lämpötilaa vuosi tasolla. Maa on lämpimillään kesä-elokuussa, noin 16 °C  ja kylmimmillään joulu- helmikuussa, noin 12 °C. Kuitenkin maa on lähimpänä aurinkoa joulu- helmikuussa, jolloin etäisyyden ja samalla säteilyn muutos (yli 24W/m²) on noin 7%. Siis  tellus on kuumin, kun kasvihuoneilmiön pitäisi olla tehokkaimmillaan, mutta ei ole. Väitetään kuitenkin että kasvihuoneilmiö aiheuttaa maksimilämpötiloja, nou nou. CO2 teoria kumottu.

https://climatereanalyzer.org/clim/t2_daily/?dm_id=world

 

 

Teoria väittää, että CO2 pitoisuuden muutos aiheuttaa energia taseeseen epätasapainon. Väittämä on virheellinen ja termodynamiikan vastainen. Energian säteily on tasapainossa joka ikinen hetki, kun valon nopeus huomioidaan. Lisäksi lämpötila vaihtelut ovat jo vuorokausi tasolla moninkertaiset verrattuna kasviohuoneilmiön muutoksiin. CO2 teoria kumottu.

 

Otetaan vielä energiabudjetti tarkasteluun. Siellähän väitetään, että se on tasapainossa, kun sisään tuleva ja avaruuteen poistuva säteily per neliö on sama eli keskimääräisesti noin 240W/m². Mutta mutta, budjetti tarkastelu tehdään maapallon pinnalla ja ilmakehän ulkokehällä. Näiden kahden kehän pinta-ala ero on suurempi kuin oletettu CO2 teorian aiheuttama säteily pakote. CO2 teoria jälleen kumottu.

https://www.nasa.gov/centers-and-facilities/langley/what-is-earths-energy-budget-five-questions-with-a-guy-who-knows/

 

 

CO2 teorian tehoa lisätään ns. vesihöyry palautteella, jossa CO2 aiheuttama lämpötilan nousu lisää vesihöyryä ilmakehään, joka taas lisää lämpötilaa. Kummallisesti vaikutus loppuu siihen, eikä vesihöyryn lisäys lisää enää vesihöyryä ja aiheuta karkaavaa kasvihuoneilmiötä. Eipä tietenkään, koska ko. positiivinen palaute on termodynaamisesti mahdoton. Energia, joka on lähtöisin maan pinnalta ja palaa takaisin ei lämmitä, vaan hidastaa jäähtymistä. CO2 teoria kumottu.

 

CO2 teorian perusperiaate, että se lämmittää on väärä. Kasvihuoneilmiö hidastaa jäähtymistä.

 

UGH!

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu