Hiilidioksidi teorian heikkoudet – ”ilmasto hätätila” peruttu

Teoria perustuu hiilidioksidin aiheuttamiin itseään vahvempiin vaikutus kuvitelmiin. Oletetaan, että hiilidioksidi  kykenee melkein ainoastaan aiheuttamaan  vesihöyryn määrän ilmassa, vaikka sen tekee energiataseen muutos, jokaiselle tutummin lämpötilan nousu tietyssä aineessa. Vesihöyry on suurin vaikuttaja kasvihuoneilmiön takana, pelkästään siksi, että se absorboi hiilidioksidin kanssa samoilla säteilyn taajuuksilla. Se mitä hiilidioksidille jää absorboitavaa on kyllästynyt jo muutamassa kilometrissä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki se säteily, jota CO2 kykenee absorboimaan, on jo silloin absorboitu. Se taas aiheuttaa sen, ettei CO2 lisäys pysty synnyttämään enempää voimistuvaa kasvihuoneilmiötä. Kaiken takana on siis vesihöyry.

 

Maapallon energiabudjetteja on yritetty laskea jo kauan, ja on tehty valtavasti teknisiä laitteita satelliitteja myöten, että saataisiin käsitys maapallon energiataseesta. Energian lait määrittelevät, että tulevan ja poistuvan energian suhde täytyy olla tasapainossa ja yhtä suuret. Näinhän se menee ideaalisti, mutta tähän  tekee muutoksen yhteyttämisprosessi, joka tarvitsee toimiakseen auringon valoa. Tätä aivan luonnollista prosessia ei IPCC ymmärrä raporteissaan, jolloin on saatu aikaiseksi oletus, että maapallo sitoo kokoajan  lisää energiaa, mutta se sitoutuukin kasvillisuuden, erityisesti puiden ja kasviplanktonien avustuksella. Jos näin ei tapahtuisi, ei maapallolle olisi ikinä muodostunut fossiilista energiaa.

 

Miksi sitten mittarit kertovat maapallon lämpenevän. Siihen on kaksi erityistä syytä. Muutosta on mitattu lämpötilan perusteella, joka ei kerro mitään energiataseesta. Lisäksi tarvitaan tieto mihin energia on sitoutunut. Jälleen vesihöyry nousee suurimpaan rooliin. Toinen syy on sykliset luonnolliset muutokset maapallon olosuhteissa, osa on nopeita ja jotkin todella hitaita.

 

Mitä nyt pitäisi tehdä. Ensimmäisenä on lakkautettava IPCC, joka ei ole pystynyt todistamaan tehtäväänsä. Kuka oikeasti saa tehdä töitä, tekemättä tulosta 50 vuoteen!?? Toisin sanoen IPCC:n poliittisiin päätöksiin vaikuttaminen on lopetettava, etenkin koska Suomi on katastrofin partaalla tämän takia.

 

Meren pinnan nousu on aina ollut vakuuttavin näyttö ihmisen aiheuttamasta muutoksesta. Se on jo lähtökohtaisesti väärin, koska meret on kolme uloitteisia, eli tilavuuden muutos on vain merkitsevä. Merien pinnan muutokseen vaikuttavat mm maannouseminen jääkauden jälkeen, kiintoaineksen valuminen joista, merien alaiset tulivuoret, mannerlaattojen siirtymiset ja kuoltuaan planktonit ja muut meren elävät vajoavat sedimenttiin.

 

Luotettavaa tulevaisuutta toivottaen jälkipolville

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu