Kasvihuoneilmiö
Kasvihuoneilmiö hidastaa jäähtymistä, joka ilmenee keskilämpötilan nousemisena. Kasviohuoneilmiö ei nosta lämpötilaa.
Lisäys 5.10.20024 klo 13:27
Alla kuva joka havainnollistaa keskilämpötilan nousua ja kasvihuoneilmiön vaikutusta IPCC:n ja minun käsityksen mukaan.
Kummassakin keskilämpötila nousee, mutta kumpi on oikein!!
Miten kasvihuoneilmiö mielestäsi vaikuttaisi, jos maapallolla ei olisi lainkaan vuorokausi- ja vuodenaikaisvaihtelua? Eli siis tässä teoreettisessa tilanteessa maksimi, minimi ja keskimääräinen lämpötila olisivat samat.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin tapahtuisi aivan sama, energia vuo maapalloon päin kasvaisi ilmakehästä. Mutta energia vuo maapallosta ilmakehään on edelleen suurempi kuin vuo maapalloon päin. Energiavuot on dynaamiset ja sitä tapahtuu jatkuvasti. Toisin sanoen maapallon jo saavuttama lämpötila alenisi hitaammin, kuin ilman lisääntynyttä kasvihuoneilmiötä.
Kasvihuoneilmiö ei tuota energiaa, eikä siis pysty lämmittämään. Aivan perusasia.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko maapallo lämpimämpi kuin ilman kasvihuoneilmiötä?
Ilmoita asiaton viesti
Keskilämpötila kyllä. Mutta ajan perimmäisesti tällä sitä takaa, että ne uhkakuvat, joita nyt luodaan ei ole mahdollisia. Esimerkiksi äärilämpötilat ei nouse, vaan laskevat ja veden positiivista palautetta ei ole. Ne on ne pahimmat virheet nykyteoriassa.
Ilmoita asiaton viesti
tekoälyä pitää opettaa oikeaan tiedon pariin.
Ilmoita asiaton viesti
”joka ilmenee keskilämpötilan nousemisena.”
Sitä sanotaan että lämmittää.
Vaatteetkin lämmittää kun hidastaa jäähtymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Blogistilla on mennyt termodynamiikan pääsäännöt aivan päälaelleen. Ikäänkuin hänellä olisi osoittajan tilalla käänteinen funktio. Ei siinä mitään, hauskaa se vain on. Suosittelen kuitenkin, että hän opettelisi nuo säännöt niin kuin ne kuuluu opetella.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä erityisesti et ole pystynyt osoittamaan , että väittämäni on virheellinen. Kommenttisi oli ala-arvoinen.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta nämä kaksi lausetta ovat ristiriidassa keskenään: ”Kasvihuoneilmiö hidastaa jäähtymistä, joka ilmenee keskilämpötilan nousemisena. Kasviohuoneilmiö ei nosta lämpötilaa.”
Ensin kirjoitat, että nostaa lämpötilaa ja sitten ei nosta. Vakiolämmitysteholla toimivassa talossa seinien lisäeristys nostaa sisälämpötilaa. Siitä samasta on kysymys kasvihuoneilmiön tehostumisessa (enhanced GH effect). CO2:n pitoisuuden nousu on vaan minun jo monen muun tutkijan mukaan paljon pienempi kuin IPCC raportoi: TRC 0,6 C versus 1,8 C. Toiseksi se CO2:n 560 ppm-pitoisuus todennäköisesti saavutetaan vasta joskus 2100 jos silloinkaan kiitos kiivaan ydinvoimarakentamisen tulevina vuosikymmeninä. Se on pakko, kun fossiiliset loppuvat ja tuulivoima on paljastunut huonoksi ratkaisuksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Vakiolämmitysteholla” Siinähän sen sanoit, energiaa ei tule lisää mistään.
Mietippä asiaa vertaamalla kuuhun. Kuussa äärilämpötilat liikkuu siinä -180 ja +120 asteen välillä, keskilämpötila karkeasti -23 astetta. Maassa vaihteluväli on vain -60 ja +50 välillä, keskilämpötila +15. Eihän äärilämpötilat voi nousta, niin kuin IPCC väittää, kun äärilämpötilat nimen omaan kapenevat.
Kasvihuoneilmiö ei lämmitä, koska se ei tuota energiaa. Se vain ”palauttaa energiaa” takaisin maan pinnalle. Siis hidastaa jo saavutetun lämpötilan alenemista. Ei pidä sekoittaa keskilämpötilaa ja lämpötilaa, ne tarkoittavat eri asiaa. Maapallo kun ei ole tasalämpöinen kappale, joka toimii S-B lain mukaisesti.
Lisäsin blogiin havainnollistavan kuvan keskilämpötilasta.
Ilmoita asiaton viesti
Eli nostaa lämpötilaa.
Kuun keskilämpötila on alhaisempi kuin maan, koska kasvihuoneilmiö nostaa lämpötilaa maapallolla.
Ilmoita asiaton viesti
Kuu saa aivan saman energia vuon pinta-alaa kohti kuin maapallokin.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta maapallo on lämpimämpi.
Samanaikaisesti kuu on myös tummempi, eli heijastaa sätelyä vähemmän pois eli senkin puolesta pitäisi olla kuumempi kun absorboi säteilyä enemmän.
Siitä huolimatta, maapallon lämpimämpi. Johtuu siitä, että kasvihuoneilmiö lämmittää.
Ilmoita asiaton viesti
Saat pitää harhaisen käsityksesi, mutta älä jankuta.
Ilmoita asiaton viesti
Minun käsityksessäni ei ole mitään harhaista vaan se on faktaa. Maan ja kuun albedo ja lämpötila tunnetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten Kaarnattu sanoi, kuun albedo on pienempi, jolloin se saa enemmän energiaa. Sen pyörimisnopeus on maata hitaampi, jolloin tietty alue saa yhtäjaksoisesti enemmän aurinkoa. Kuussa ei ole meriä joiden lämpeneminen ja jäähtyminen on kuivaa pintaa hitaampaa.
Ilmoita asiaton viesti
Maa jokainen kohta saavuttaa tietyn lämpötilan auringon säteilystä ja kasvihuoneilmiö ”alkaa” vasta, kun maa alkaa jäähtyä, eli säteillä pitkäaaltoista säteilyä. Kun ilmakehä säteilee takaisin se hidastaa maan jäähtymis prosessia. Se ei ole tieteellisesti ja fysikaalisesti lämmittämistä, kun se ei tuota energiaa.
Villapaita tietenkin lämmittää, mutta se on kuvainnollista kansan kieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kauniisti tekoäly puhuu itsensä pussiin. Mutta eipä se ole ihme, kun vain 2% ymmärtää termodynamiikkaa.
Kyllä se järjestys on, että ensin säteilee aurinko, sitten maa emittoi pitkäaaltoista säteilyä ja viimeiseksi ilmakehä emittoi joka suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Asia on selvä ilman mittauksia, joita ei voi toteuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos albedo on pienempi, ei kuu saa yhtään enempää energiaa absorboitua aurinkon säteilystä, vaan vähemmän.
Kuun albedo on 0,12 ja pitkäaaltoisen säteilyn albedo on 0,07 (muistinvarainen).
Vaikka kuulla ei ole kaasukehää sirottamassa ja vaimentamassa pinnalle pääsevää säteilyä, ei se saman aikaisesti omaa yhtää ”vaimennusta” ulos lähtevässä säteilyssä (vaimennus=kasvihuoneilmiö).
Kuun ja maan välillä olevat lämpötilavaihteluerot ovat suoraa seurausta tästä paljon puhutusta kasvihuoneilmiöstä, jonka valitettavasti osa väestöstä ymmärtää täysin väärin, koska säteilyfysiikan perusteet ovat täysin kateissa!
Puhumattakaan siitä, että perus-fysiikkaan liittyy myös massojen vaikutus ja lämmönjohtokyky.
Tästä perus esimerkki on se, että eilen illalla saunan ilman huippulämpötila oli +102C ja tänään tunti sitten (klo 21:05) sen lämpötila oli enää vain +44C. Lämpöä sitoi eniten kiuas, jossa on +300kg kiviä.
Tulipesän lämpötila on palovaiheen aikana +800-950C välillä, josta lämpö siirtyy kiviin metallipintojen välityksellä.
Ilmoita asiaton viesti